hjindr@ Odesláno 12. červenec 2021 Odesláno 12. červenec 2021 Zdravím, mám takový záhadný stav motoru - 1.6 16V 80kw benzin (TU5JP4) 1007 (r.v.2006), najeto 153tis. km. - vynechává zapalování, chcípe - ale po vypnutí klíčků a novém startu jede OK. Dělá to dle mé zkušenosti na spíše studeném motoru - do vzdálenosti cca 10km od vyjetí. Ujedu třeba 1-2 km pomalým tempem, motor začne škubat, hučet a jede tak na 2 - 3 válce... při zastavení chcípne. Vypnu klíček, nastartuji - motor naskočí a jede OK. Za další cca 3 km se to stane znovu - ztráta výkonu, chcípne, po novém startu OK. Mám i LPG (naježděno cca 80 tis.)- dělá to jak na benzin tak i na LPG, nezávisle - přívod paliva tedy vylučuji. Po ohřátí motoru pak cca 40km po dálnici - bez chyby. Svítila kontrolka motoru, V lexii vyčtené poruchy - chyby zapalování 1. i 2. i 3. i 4. válce, obecná chyba zapalování, chyba antipollution ... atd. Nic co by jednoznačně napovědělo. Po vymazání chyb se nové neobjevily, ale problém přetrval. Nové chyby se už neuložily. Vyměnil jsem všechny svíčky, bez efektu (používám pořád stejný typ). Předpokládám asi problém v elektronice - nejspíš nějakém čidle - je možné, že by mohla tohle způsobit třeba lambda sonda, případně generátor impulsů na klice? Děkuji za případné tipy. Citovat
P607Olda Odesláno 12. červenec 2021 Odesláno 12. červenec 2021 Zapalovací rampa. Nekupuj tu nejlevnější, správná je přes 3000 Kč. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.