Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj, mám 406 po fl 2.0 HDi v automatu.

Při rozjezdu (po puštění brzdy) na mne začne pískat palubovka, ne nějak silně, ale otravné to je dost. Pískání přestane v momentě kdy zašlápnu brzdu, byť jen lehce se ji dotknu.

Po puštění brzdy avšak pískání nastane znovu. Není to pravidelné a je to častější když jedu chvíli. Na delší trase to po nějaké době ustane, ale ne pravidelně.

Můj dotaz zní. Co to může být? Setkal se s tím někdo?

Tady přikládám video

Děkuji za případné rady a odpovědi.

Upraveno uživatelem čokopolevička
Odesláno

Nam to netesnilo kolem "tahla" od pedalu stacilo zatlacit lehce do strany a byl klid pripadne zatlacit na pedal.
Jezdil jsem s tim snad rok pak to prestalo a nasledne pestal fungovat posilovac.

Mimo jine pred vymenou se neudrzel podtlak vic jak rekneme 20/30vterin po vymene jen posilovace - predal zustal stary neni proc menit se
podtlak udrzi nekolik dnu - seslapnutim pedalu bez nastartovani jde lehce seslapnout jako pri nastartovanem morotu.

Odesláno

Ono kdyz "vrci" motor funguje podtlakova pumpa a ta potrebny podtlak asi stihne dodat tim padem brzdy funguji ...

Samotny posilovac je neopravitelny = vymena vrkac levnejsi druhovyroba ci og dil draz - zalezi jak dlouho bude auto jezdit a jak moc penez do nej nacpat.

Odesláno

Tak pár let určitě chci aby to vydrželo, z vrakáče  se zdá být nejlepší řešení (je-li opravdu původ meho problému posilovač) dále se klade otázka, jestli je posilovač na automat stejný jako na manuál. Co jsem tak koumal, tak snad by stejný měl být. Ale nejsem žádný expert.

Odesláno

A drobne video jak se to chovalo pred vymenou nam.
Kvalita je opet stazena na naproste min. navic tocene starickou nokii ktara se valela na dilne :)

100% urcit co za tim stoji je videt auto na zivo pripadne mereni a zkusenost mechanika - ja si taky z prvu nepripoustel ze bubeme menit posilovac.

Odesláno

Netusim ale mechanik to delal na nekolikrat kdyz mel chvilku asi dva dny - rikal neco o tom ze to jsou "francouzi" a jedna maticka ze nesla povolit i kdyz ji rozstrikaval
pak se resila hadicka ke spojce tak tam nakonec mame neco gumoveho novou se nepodarilo v te dobe sehnat.
A zatim funguje.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...