Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

Mam problem, prestalo mi fungovat odpruzeni zadni napravy, obcas si to uplne sedne a nechce to "nafoukat" urcenou vysku. Cerpadlo je v poradku. Kdyz zapnu zvyseni svetlosti tlacitkem v kufru, zvedne se to na max a zastavi, tuto vysku si to hlida.

Po vypnuti to po chvili zacne upoustet, ale uz se to nezastavi v normalni vysce a spadne to ulne dolu.

Nevite nekdo co s tim? Rekl bych, ze to bude nejaky snimac tlaku nebo nevim cim to udrzuje vysku. Nevim ani kolik presne ma byt napln nadrzky.

T-T

Odesláno

To muze byt vice veci ktere se pokazily , nebo se prerusil nejaky kabel (jsou strasne spatne vedene pod autem.

Nejprve zkontroluj ze spod auta vedle cerpadla je takova cerna krabicka a zni vede plastova ticinka na napravnici jestli neni vypadla (ta urcuje vysku auta)

Potom jeste za bandaskou je krabicka s relatky , je tam taky jedno ktere urcuje kdy se ma hydraulika zastavit aby byla v idealni poloze , kdyz nepomuze ani jedno , tak hledat preruseny drat a skontrolovat vsechny kostry .

Odesláno
Původně zaslal: barenst

To muze byt vice veci ktere se pokazily , nebo se prerusil nejaky kabel (jsou strasne spatne vedene pod autem.

Nejprve zkontroluj ze spod auta vedle cerpadla je takova cerna krabicka a zni vede plastova ticinka na napravnici jestli neni vypadla (ta urcuje vysku auta)

Potom jeste za bandaskou je krabicka s relatky , je tam taky jedno ktere urcuje kdy se ma hydraulika zastavit aby byla v idealni poloze , kdyz nepomuze ani jedno , tak hledat preruseny drat a skontrolovat vsechny kostry .

Tak relatka jsem jedno po druhem zkousel multimetrem, dokonce jsem je zkusil i prohodit. Momentalne je auto zase ve spravne vysce, ale nevim na jak dlouho (v e ctvrtek to bylo taky ok a v patek rano jsem si musel do prace shanet nahradni spojeni :)).

Neni nekde schema k te hydraulice, abych aspon vedel, kolik tech kablu a ukostreni mam hledat?

Je k tomu tak mizerny pristup, ze mam problemy vubec nejake vodice najit.

Odesláno

To je pravda pristup je divny , jeste se podivej na tu krabicku co je pod autem u cerpadla je jedina cerna a vede k ni svazek kablu ,mel jsem ji taky jednou spatnou a delalalo to podobne .Ale u tebe mohl jen vypadnou ten plastovy baznecht .

Jako nouzove reseni na prejezd se da udelat to tak ze zvednes auto mopoci zvedaciho relatka do ktere polohy chces a vytahnes to co to vypousti hydrauliku . musis ty relatka sundat ten kryt co je nan nich namontovany .

Odesláno

Takze ta tycinka od snimace dobre drzi pripevnena k torzni tyci..

Mam takovy pocit, ze to bude bud ten snimac, nebo kabel k nemu pripojeny. Co to vubec je?? rekl bych, ze to bude nejaky potenciometr a vysku urcuje jeho odpor podle natoceni - akorat nevim proc ma 4 piny.

Zkousel jsem vytahnout ten kabl co vede do nej, konektor byl jako novy.

Vratil jsem ho zpatky a zacalo to fungovat. Ale pak jsem tam lezl jeste jednou, protoze jsem zapomnel nasadit ten gumovy navlek. No a jak jsem ho tam dal, tak to zase prestalo fungovat :)

Tak jsem ho sundal a opet to zahadne funguje... ted to mam na pozorovani :)

Mam pocit, ze ty vodice co k tomu vedou jsou nekde prerusene, nebo prodrene, takze to bud nemeri tu vysku nebo to nekde chyta o kostru a nameri to nulovy odpor, proto to nespina, resp. nahodne obcas funguje.

Odesláno

me se pokazila ta krabicka , jsou tam nejake potenciometry ktere jsou zalite v keramice , zkousel jsem to apravit a nic nepomohlo , tak jem koupil na srotaku jiny a funkovala.

Mozna nekde najdu jeste jeden .

• O 2 týdny později...
Odesláno

Nevis nahodou, jakym zpusobem se to da odvzdusnit a jakou napln to obsahuje? Vzpominam si, ze docela dlouho me poblikavala na palubovce kontrolka, potom jsem to jel prezout na zimu a jak se to zvedlo na zvedak a vyvesily se kola, tak od te doby to blbne.

Zda se mi, ze ten zadek nejak moc poskakuje, kdyz prejedu nejakou nerovnost, je to jako z gumy. Urcite si to nabralo do tech pistnic vzduch a trci to tam.

Odesláno

Melo by se to odvzdusnovat samo , jinak napl je to LHM, jediny zely olej a muzou se mezi sebou i michat.Merka je ten plovak u te zelene bandasky do ni se taky lije ten olej jak ten plovak vyjede navr tak je tam dostatek . Pokud to moc poskakuje doporucim zkontrolovat tu hydraulickou kouli nekde v servise kda delaji hydrauliku na Citroeny

• O 4 týdny později...
Odesláno

Schema hydraulicky napravy mam, driv to bylo na strankach www.magictom.ch (Ma T16 4x4), ale ted je predelal a uz jsem to tam nenasel. Zabaleny je to 1,5M takze kdyby si mel zajem poslu Ti to mailem.

(pis na pt (zavinac) tns (tecka) cz, na forum moc casto nekoukam).

Ta krabicka pod zadni napravou je kompletni ridici jednotka - po tom svazku posila do auta signaly \"nahoru\" a \"dolu\", spina to na zem, takze mozna mas prodrenej drat \"dolu\" a skrta o kostru. Nejjednodusii vypinani cely elektroniky je vyndat pojistku - je v motoru, kdyz stojis pred autem tak na pravy strane vzadu pod jednotkou vstrikovani je pricvakla mala cerna krabicka s jedinou pojistkou (teda aspon u moji GRI s jednobodem). Pak by Ti auto melo drzet vysku (pokud ho nenalozis ;).

Nikdy nejezdi se zadni napravou zvedlou na maximalni vysku pomoci tlacitka nouzoveho zdvihu - muzes lehce znicit klouby poloos.

• O 4 měsíce později...
Odesláno

no to je tim že byly kola vyvěšený,to mě dělalo taky když sem to dával na zvedák tak sem si to vždycky zvednul(hydraulikou)a pak teprv zvednul zvedákem.samo se to neodvzdušní,je tam pod zadní napravou taková hliníková kostka do který vedou trubičky a je tam ventilek na odvzdušnění.taky sem s tim měl problémy ale pak sem to hodil do peugeotu v Pardubicích a tam na to čuměli jak trubky,že prej to vživoťě neviděli....ale dali to do cajku až na malou drobnost nechali na tom odvzdušňováku klíček(7čku) a ten mě po 3 dnech povolil odvzduš.a samozdřejmě vychcal olej....šikovný to kluci že:bojim:bojim

• O 7 měsíců později...
Odesláno

Setkal jsem se s výše popsanou závadou u P 405 SRIx4 . Byl to přerušený kabel (kulatý konektor pod autem směr do kufru levý blatník). Měl jsem rozdělanou i krabičku pod autem, ale žádné potenciometry související s udržováním výšky nápravy si nepamatuju. Jen optická závora a plastové stínitko s výřezy. Sem s vadnýma krabičkama pls.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...