Jfa Odesláno 1. duben 2006 Odesláno 1. duben 2006 Tak sem dlouho hledal a nic rozumneho nenasel, az jsem si ho udelal. Tak zkuste. http://jfa.web2001.cz Dalsi informace ke zlepseni jsou vitany. Citovat
Ventil Odesláno 1. duben 2006 Odesláno 1. duben 2006 No nevim, jake zkusenosti mas s programovani, ale .... 1. pravidlo, nez das do eteru nejaky SW, tak jej radne vyzkousej na co mozna nejvice strojich a konfiguracich. 2. pravidlo, pokud tvuj SW vyuziva cizi knihovny, jenz nejsou soucasti vsech OS, mely by byt soucasti distribuce. Tak to by bylo pro zacatek...Prvni pozadavek, pridej k te tve utilitce knihovnu \"mscoree.dll\", jenz vyuzivas bud primo ty ve svem programu, nebo ji k tvemu programu prilinkovalo vyvojove prostredi, ve kterem si utilitu delal. Citovat
graver Odesláno 2. duben 2006 Odesláno 2. duben 2006 Přidání mscoree.dll do distribuce by moc nepomohlo. To je totiž .net runtime engine - aplikace je psaná pro .net, což nám autor zapomněl sdělit. Pokud nemáš instalovaný .net framework, nespustíš to. Citovat
Jfa Odesláno 2. duben 2006 Autor Odesláno 2. duben 2006 Opravdu, bohuzel je potreba mit .NET 1.1 framework (puvodne 2.0), bylo to to nejjednodussi a nejrychlejsi reseni. Delal jsem to pro sebe a zdalo se mi ze to funguje uspokojive tak jsem to dal sem. S programovanim zacinam, takze to jeste nemam vsechno zazity. Citovat
Ventil Odesláno 2. duben 2006 Odesláno 2. duben 2006 Aaaa, pane boze.... .NET, no tak ted uz je mi jasne proc sem tu knihovnu neznal. To tak to je vyreseno, o .NET si myslim sve, ale to asi kazdy kdo zna politiku M$ a \"mohutnost\" jejich reseni Takze suma sumarum, nejsem priznivcem .NET a .NET framework si rozhodne na svou masinu instalovat nebudu. Takze, pokud si myslis, ze dekodovani VIN neni nic tajneho, tak mas nasledujici moznosti, jak oslovit vsechny uzivatele (ne jen priznivce znacky MS s instalovym .NET fw): a) uvolnis zdrojak (v dnesni dobe open-source je to navic slusnost :-) a nekdo to prepise b) sam se pokusis udelat dalsi verzi :-) a to bud 1.) pouze konzolovou aplikaci, kterou muzes v klidu napsat v C++, Jave 2.) pokud uz chces graficke prostredi, pak doporucuji Java/Swing, prece jen toto reseni od Sunu je, narozdil od M$ produktu, multiplatformni, takze jej rozjede daleko vice uzivatelu (navic JRE je daleko vice rozsirenejsi nez framework .NETu) anebo C++/qt. Co ty na to Jfa ? Citovat
graver Odesláno 2. duben 2006 Odesláno 2. duben 2006 No nevím, jestli z toho neděláte moc vědu. VIN dekodér je tady na tomto webu - stejně jako pravidla pro dekódování, takže kdyby někdo měl potřebu z toho dělat aplikaci, není potřeba zveřejňovat zdroják. Ani není potřeba používat platformy jako Java nebo .Net. Když to někdo napíše ve VB, s knihovnami nebude mít problém nikdo, kdo má Office a MSIE A vůbec - vždy? by to šlo napsat i ve VBA - Excel máte určitě skoro všichni Citovat
Ventil Odesláno 2. duben 2006 Odesláno 2. duben 2006 Původně zaslal: graver No nevím, jestli z toho neděláte moc vědu. VIN dekodér je tady na tomto webu - stejně jako pravidla pro dekódování, takže kdyby někdo měl potřebu z toho dělat aplikaci, není potřeba zveřejňovat zdroják. Ani není potřeba používat platformy jako Java nebo .Net. Když to někdo napíše ve VB, s knihovnami nebude mít problém nikdo, kdo má Office a MSIE A vůbec - vždy? by to šlo napsat i ve VBA - Excel máte určitě skoro všichni No tak, nevim kde tu na webu je...ale s napadem udelat z toho aplikaci prisel Jfa... No nic proti, s tim VB si to moc nenarovnal . Mas pravdu nebude s tim mit problem nikdo kdo ma Office a IE, ale kdybys procetl muj prispevek tak bys zjistil, ze ten napad s Javou/C++ byl z jednoho prosteho duvodu: Abys nelimitoval uzivatele, kteri by to chteli pouzivat... Takto je to uzce navazano na fandy spolecnosti Microsoft... BTW: Ja treba MS Office a IE nemam. Radeji vyuzivam OpenOffice.org a Firefoxe Citovat
Guest minimaxa Odesláno 2. duben 2006 Odesláno 2. duben 2006 Co třeba mládenci použít tlačítko \"hledat\" hm? a požít třeba tohle Citovat
Driver Odesláno 2. duben 2006 Odesláno 2. duben 2006 Ten hledač VINka na hlavní stránce by měl fungovat jenom pro typy 106, 205, 309, 405, 605. Zkoušel jsem to na 306 a nepozná jí to. Citovat
Jfa Odesláno 2. duben 2006 Autor Odesláno 2. duben 2006 To, ze to je pouze pro windows a navic v .NETu, je dano tim ze je to po me nejdostupnejsi vyvojove prostredi a navic je velmi pohodlne, tim nechci rozhodne rict ze je to to nejlepsi co muze byt, ale spousta lidi .NET framework ma. Mozna casem dojde na prepsani do ANSI C a bude to na konzoli uvidime, rozhodne to neni priorita. Zdejsi vyhledavac mi nevyhovoval protoze mi na me auto nefungoval, tenhle by teoreticky mel fungovat na modely 106, 107, 205, 206, 306, 307, 309, 405, 406, 605, 607, 807 a 1007. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 2. duben 2006 Odesláno 2. duben 2006 Já mel spíš na mysli tohle než ten náš na hlavní stránce. Citovat
Jfa Odesláno 2. duben 2006 Autor Odesláno 2. duben 2006 Znam, ale pro me dve nevyhody nenaslo to o moc vic nez klubovej, a check je omezenej na 3 denne nebo tak nejak, navic sem mel v praci furu volnyho casu a ten sem potreboval nejak vyplnit, hlavne sem si chtel sam udelat prehled ve vin kodech a uz se mi to i vyplatilo, ted shanime 205 D a uz sme videli par peknejch slepenin Citovat
Guest NiceOne Odesláno 5. duben 2006 Odesláno 5. duben 2006 Původně zaslal: graver Ani není potřeba používat platformy jako Java nebo .Net. Když to někdo napíše ve VB, s knihovnami nebude mít problém nikdo, kdo má Office a MSIE A vůbec - vždy? by to šlo napsat i ve VBA - Excel máte určitě skoro všichni Tak tomu se rika \"z blata do louze\" VB to opravdu neni to prave multiplatformni reseni. Ja myslim ze na takovou jednoduchou aplikaci by bohate stacil Javascript. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.