Návštěvník Odesláno 16. červen 2020 Odesláno 16. červen 2020 (upraveno) Ahojte, v poslednej dobe mi na P5008 1,6 HDI 84kW akosi klze spojka....idem na 5pr stupni, pridam a otacky vyletia hore a auto zrychluje len pomaly. Moze to byt spojka? Ma najazdene 148 000. Este dodam, ze uz rok jazdim s Passatom 190 koni, (s 5008 jazdi manzelka), takze som si mohol odvyknut od charakteristiky slabsieho motora?? Je nieco, co treba dotiahnut, dostelovat na spojke.....co by mohlo byt volne? Rozobera sa pri tom spojka? Upraveno 16. červen 2020 uživatelem Návštěvník Citovat
ozzy56 Odesláno 16. červen 2020 Odesláno 16. červen 2020 ano, bude to spojka na výměnu na 99%, musí to posoudit ale servis--odborník, nedá se štelovat, dotáhnout, jen vyměnit za novou Citovat
Návštěvník Odesláno 16. červen 2020 Odesláno 16. červen 2020 (upraveno) Uff, tak to bude bolieť môže mi niekto podľa VIN zistiť akú sadu objednať? Upraveno 16. červen 2020 uživatelem Návštěvník Citovat
holenda314 Odesláno 1. červenec 2020 Odesláno 1. červenec 2020 Tak to sme na tom rovnako. Rovnaky motor a rovnako mi preklzuje spojka, ale ja mam o 10000km menej. Znamy ma ale potesil, ze v takom stave mi este tak rok vydrzi, len treba mat lahku nohu pri jazde do kopca... Je to vsak na nervy a obavam sa, ze plne nalozene auto v lete tomu este prida... Moze oddialovanie vymeny niecomu uskodit? Co som laicky pozeral na nete, tak len material vyjde na cca 500€ Citovat
ozzy56 Odesláno 2. červenec 2020 Odesláno 2. červenec 2020 kamarád má pravdu, ale musíš s tím počítat--v kopci dříve přeřadit atd., prostě nevyvolávat situaci, kdy spojka musí přenést vysoký kroutící moment..., oddalování opravy ničemu neuškodí, když budeš jezdit BEZ prokluzování spojky, jinak spálíš i setrvačník a oprava bude úměrně dražší... (motor 84kw by neměl mít dvouhmotu), jestli jezdíš dynamicky, vyměň spojku hned Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.