bakero Odesláno 22. březen 2006 Odesláno 22. březen 2006 Zdravím Zaciatkom februára som kupil P 406 1.9TD, po kupe som kontroloval mnozstvo oleja - bolo tam presne v polovici medzi max. a min.Po par tyzdnoch a najazdenych cca 2000 km som kontroloval stav oleja a bolo tak pod minimom. Dal som potom menit rozvody a vymenit olej a olejovy filter. Je tomu asi 3 tyzdne a od vtedy som presiel cca 1000km. Dnes som kontroloval olej a je tam zas skoro na minime. Motor ma najazdene 190 000km a funguje dobre, trochu zadymi na bielo ked ho poriadne vytocim do otacok(to som zistil tak,ze kamarat isiel za mnou druhym autom a sledoval vyfuk, lebo ja som z miesta vodica nic nespozoroval pri pohlade do spatneho zrkadla). Tak neviem, preco je tam unik oleja. Mozno to ide von cez vypustaciu skrutku - zle tesnenie. Na fore som sa docital, ze to mozu byt gufera ventilov. Ak by to boli tie gufera, aky by siel z vyfuku dym - biely/modry? Ak mate nejake navrhy sem s nimi. Dakujem. Citovat
oddie Odesláno 22. březen 2006 Odesláno 22. březen 2006 Může to být přes gufera ventilů, ale v první řadě sundej hadici od turba k intercooleru a koukni, jestli není plná oleje, příp. ji sundej za plně zahřátého motoru a párkrát ten motor pořádně vytoč, jestli turbo nehází olej. Pokud ano, tak repase turba... Jinak, co je tom za olej? Citovat
bakero Odesláno 22. březen 2006 Autor Odesláno 22. březen 2006 je tam Valvoline 15-W-40. Daval mi to kamarat, co ma servis a hovoril, ze ked neviem, aky tam bol pred tym olej , ze je dobre dat radsej 15-W-40. Vravel, ze keby tam dal 10-W-40 a pred tym tam bol 15-W-40, tak by to nebolo dobre. Citovat
oddie Odesláno 22. březen 2006 Odesláno 22. březen 2006 Jestli je to 10W-40 nebo 15W-40 je absolutně jedno, záleží na výkonostní specifikaci a ne na tomhle. Ale tohle lehkoběžná s.ačka nebude. Podívej se do těch hadic. Citovat
bakero Odesláno 22. březen 2006 Autor Odesláno 22. březen 2006 Dik za radu, pozrem do tym hadic dnes po praci, uvidime. Inak , ten co mi predaval auto mi vravel, ze tam daval nove turbo, lebo to predtym bolo pokazene. A ak to bude tym turbom, s cim mam pocitat? Treba nove turbo, alebo sa to da opravit? A kolko to bude asi stat penezi:(. Inak dnes som bol dat umyt motor, aj zo spodnej casti. Kazal mi to automechanik, ked to bude pozerat od kadial to tece. A musim prejst par km, aby to bolo vidit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.