Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím

Zaciatkom februára som kupil P 406 1.9TD, po kupe som kontroloval mnozstvo oleja - bolo tam presne v polovici medzi max. a min.Po par tyzdnoch a najazdenych cca 2000 km som kontroloval stav oleja a bolo tak pod minimom. Dal som potom menit rozvody a vymenit olej a olejovy filter. Je tomu asi 3 tyzdne a od vtedy som presiel cca 1000km. Dnes som kontroloval olej a je tam zas skoro na minime. Motor ma najazdene 190 000km a funguje dobre, trochu zadymi na bielo ked ho poriadne vytocim do otacok(to som zistil tak,ze kamarat isiel za mnou druhym autom a sledoval vyfuk, lebo ja som z miesta vodica nic nespozoroval pri pohlade do spatneho zrkadla). Tak neviem, preco je tam unik oleja. Mozno to ide von cez vypustaciu skrutku - zle tesnenie. Na fore som sa docital, ze to mozu byt gufera ventilov. Ak by to boli tie gufera, aky by siel z vyfuku dym - biely/modry?

Ak mate nejake navrhy sem s nimi. Dakujem.

Odesláno

Může to být přes gufera ventilů, ale v první řadě sundej hadici od turba k intercooleru a koukni, jestli není plná oleje, příp. ji sundej za plně zahřátého motoru a párkrát ten motor pořádně vytoč, jestli turbo nehází olej. Pokud ano, tak repase turba...

Jinak, co je tom za olej?

Odesláno

je tam Valvoline 15-W-40. Daval mi to kamarat, co ma servis a hovoril, ze ked neviem, aky tam bol pred tym olej , ze je dobre dat radsej 15-W-40. Vravel, ze keby tam dal 10-W-40 a pred tym tam bol 15-W-40, tak by to nebolo dobre.

Odesláno

Jestli je to 10W-40 nebo 15W-40 je absolutně jedno, záleží na výkonostní specifikaci a ne na tomhle. Ale tohle lehkoběžná s.ačka nebude. Podívej se do těch hadic.

Odesláno

Dik za radu, pozrem do tym hadic dnes po praci, uvidime. Inak , ten co mi predaval auto mi vravel, ze tam daval nove turbo, lebo to predtym bolo pokazene.

A ak to bude tym turbom, s cim mam pocitat? Treba nove turbo, alebo sa to da opravit? A kolko to bude asi stat penezi:(.

Inak dnes som bol dat umyt motor, aj zo spodnej casti. Kazal mi to automechanik, ked to bude pozerat od kadial to tece. A musim prejst par km, aby to bolo vidit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...