Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, řeším u 206-tky (1,4i, kód KFW (TU3JP) )nemožnost dosáhnout provozní teploty. Klasika, za svižné jízdy se po ujetí pohybuje kolem 70-75°C. Když ho hodně honím do kopců, tak i na 80 si vyleze. Ale jakmile zvolním, jsem zpět na 70°C.  Topení funguje dobře, auto jde dobře za plynem, startuje studené i za tepla skvěle.Vyměnil jsem termostat tak i teplotní čidlo. A závada stále trvá. A ještě jeden problém. Při akceleraci je slyšet z pravé strany (od volantu) nepříjemný zvuk - jakoby šplouchání, nebo jak bych to specifikoval.

Odesláno

Nebo infra bezdotykovým bez otvírání expanzky…. Záleží, co splašíš.... Pokud to topí dobře, tak to vypadá na souběh tolerancí teplotního čidla a ukazatele teploty.... 

Odesláno (upraveno)

Auto bylo v servisu, kde znovu vyměnili termostat, měřili chladící kapalinu a konstatovali, že teplota odpovídá budíku. Výsledek je, že se auto pořád neohřeje na provozní teplotu, chladící kapalina je "rezavá" a to šplouchání musíte sledovat. Jak jsem z toho už na palici, vymýšlím blbosti. Odpojil jsem čidlo teploty motoru a nastartoval. Během 5 sec. se auto rozpípalo, začal blikat nápis STOP a teploměr na palubce vystoupal na horní doraz. po zapojení a nastartování je vše při starém. Auto má výfuk čistější než já boty, jede dobře, žádné škubání, pazvuky (mimo šplouchání při akceleraci), jen ta teplota.

Upraveno uživatelem GIGGER
Odesláno

rezavou kapalinu bych řešil, hlavně teď před zimou..., a to šplouchání--když rozkýveš auto na místě bez motoru, nešplouchá v něm taky??  myslím voda v prahu, ve dveřích...

Odesláno (upraveno)

A když stojíš na místě a přidáš plyn (nasimuluješ akceleraci) tak to šplouchá také? Trmice u UL?

Upraveno uživatelem Hafity
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Ja mam ten isty problem, vsetko vymenene aj rozvody, pumpa cidlo aj termostat a robi to iste ako pred vymenou. Aj ked bolo 35 stupnou vonku tak to dlho trva kym sa zohreje a teraz v zime sa rucicka pohne max 70 stupnou. Kurenie citit do 2 min ze ide teply vzduch do 5 min ide uz horuci. 

Odesláno

Nazdar, mam rovnaky motor a tie iste problemy, presne ako ich popisujes. Tiez som vymenil termostat aj snimac  meral som teplomerom teploty vody  a nic. Neviem ci ta teplota ma suvis  s tym prelievanim vody ale  po precitani roznych for a debate s mechanikom to sposobuje pravdepodobne zavzdusneny vodny okruh a pricina  je zrejme tesnenie pod hlavou. Olej vo vode nemam, ani vodu v oleji ale pravdepodobne niekde tlaci vzduch do vodneho okruhu a preto sa neda odvzdusnit. Nasvecuju tomu aj  velmi natlakovane  hadice do chladica  a po otvoreni expanzky citit vyfukove splodiny. Pri vymene termostatu a odvzdusnovani  som podla navodu pri otvorenej expanzke drzal zvysne otacky  a vytlacilo mi pri tom vodu z expanzky. To je tiez znak poskodeneho tesnenia pod hlavou. Auto ide super, kuri normalne, zatial som to tesnenie neriesil ale patrilo by sa.  Po odpojeni snimaca teploty  ma auto reagovat  tak ako si to popisal tazke je  to v poriadku.

Odesláno
před 13 hodinami, RadoSW napsal:

Pri vymene termostatu a odvzdusnovani  som podla navodu pri otvorenej expanzke drzal zvysne otacky  a vytlacilo mi pri tom vodu z expanzky. 

Šmarjá kde si našel takový návod??? 

Odesláno (upraveno)

Peugeot 206, Jak na to str. 197 a tiez tento postup  uvadzali aj na roznych forach, ked  som hladal ako to urobit spravne. Je  to  zle  ? 

odvzdus.jpg

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno (upraveno)

Skusim to tak ovzdusnit, zatial som to skusal len cez kurenie a termostat. Nemi tam nahodou este niekde dake cidlo alebo dake rele co by mohlo blbnut? Tesnenie pod hlavou mam nove aj komplet rozvody

Upraveno uživatelem Majuso111

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...