Lihous Odesláno 22. říjen 2019 Odesláno 22. říjen 2019 Zdravim vas vsechny .... Kde se vzal tu se vzal a v notasu byl nezvany navstevnik. Chromium se jmenuje a tak nejak spis s nezdarem s nim bojuju od predvcerejsiho vecera. To ze se me notas sam od sebe zapne v cca 4hod rano jsem uz nejak "akceptoval" ale ze se zacne zpomalovat nacitani stranek jsem zpozornil a vysledkem je zase svevolna odinstalace nekolika programu ..... Zacal jsem patrat co se deje a vysledek je program tvarici se jako prohlizec "Chomium" - na bezne odinstalovani nejak nereaguje tak jsem v " Tune up" vlezl do slozky kde mel nejaka data a tam na "prasa..." skartoval cast dat. Zatim se system chova celkem stabilne odinstalovane programy se nainstalovat daji tak snad bude klid. Co me ale zarazilo v notasu "do lesa" ktery byl pripojeny na "lazenskou wifi" ma stejny problem jmenem Chomium tam ale ve W8 slo celkem jednoduse tento zlikvidovat. Zeptam se nejsem tele ktere bez "myslenkovite" klika na vse nabidnute - jak se tento dostal do naseho systemu ....?? Jak se da 100% detekovat lepe CIM se da detekovat system ze je Ok - nerad bych prisel o cca 7Tb dat ! Nebudu rikat ze by to bylo fatalni ale prace nekolika roku by se splachla do "WC" A to fakt nechci ..... DIky predem za jakekoliv napady ... Citovat
MotoMoto Odesláno 22. říjen 2019 Odesláno 22. říjen 2019 https://odstranitvirus.cz/chromium-virus/ Pokud je v pc dobrý antivir tak nemá šanci Citovat
Lihous Odesláno 22. říjen 2019 Autor Odesláno 22. říjen 2019 Tento navod jsem zkusel ale nejak se me to nepodarilo odinstalovat .... na nasem "hleavnim" Pc No antivir mame jen zaklad. Ale fakt netusim ze jsem na neco klikl a tim otevrel cestu do naseho systemu .... Citovat
MotoMoto Odesláno 23. říjen 2019 Odesláno 23. říjen 2019 Použij toto https://us.norton.com/support/tools/npe.html?NUCLANG=cs-cz Předpokládám, že základem antiviru myslíš cosi co si stáhneš zdarma. Víš, když je něco zdarma za co to stojí? Citovat
Lihous Odesláno 23. říjen 2019 Autor Odesláno 23. říjen 2019 Nikoliv zdarma ... Male W7 a tam je nejaky antivir ?? - Esential??? Nevim netusim ale vim ze nam do notasu nic za zhruba 5roku co mame instalaci nevlezlo. Zajimave je ze mame i stejny problem v notasu ktery ma podobny antivir a tam jsou W8 myslel jsem si ze to mame W10 Napad byl ze mame nejakou "flesku" infikovanou ale v danem case kdy jsem byl v laznich se zadne velke akce nekonali tedy mel jsem dve flesky a jednu jsem strcil na pokoji do TV - neverim ze TV me nakazila Pc Ale je fakt ze zpatky asi tak 4 mesice me zarazel fakt ze notas kolem 4hod rano vzdy sam od sebe ozil - bohuzel nemel pristup na net tak ze se jen "vybila baterka" a tim vse skoncilo. Az kdyz mezase zmizel program na vypalovani CD / DVD a jineho - vim je to praprapristum dnes neco smazit na kotoucky Nazev : NTI Media Marker 8 Jsme zacali pomerne rychle badat minule nas podobne stalo 3/4 roku rozdelane a nastrihane prace - tak opakovat podobne EEeee Nakonec jsem pouzil on-line NOD a snad zase bude klid ikdyz ....?? Nakonec se stejne dostaneme k preinstalaci na mnou skoro nenavidene W10 .... Diky za odkaz Citovat
MotoMoto Odesláno 24. říjen 2019 Odesláno 24. říjen 2019 Promiň, ale myslet si, že část OS kterému končí v lednu 2020 podpora, tedy hodně zastaralá, bude plně funkční o deset let později než přišla na trh a navíc je zdarma, bude funkční , je hodně naivní. Stáhni si ten nástroj a uvidíš co ti najde. A pak uvažuj zda se ti vyplatí 700 ročně investovat do dobré ochrany (700/365 je 1,9 za den) a nebo se pak x hodin potit s problémem. Citovat
Lihous Odesláno 24. říjen 2019 Autor Odesláno 24. říjen 2019 Stahl jsem si to prohledl dle nabidky a naslo me to dva programy jako "mozny problem" A sice prave smazany NTI Media Marker 8 a DODPlayer - oba bez problemu uzivane leta ...? Sice jsou stahnute gratis ale z jejich stranek zadne "slunecnice atp..." a nebo kreknute od znameho ...? Tak ze netusim co a kde byl problem. Na druhou stranu je zatim klid.Notas se chova jako predtim - snad jeste "bod obnovy" jsem nasel jen kdy jsem zacal probllem resit dal zpatky nic nebylo? PS: Pokud ma system podporu mel by byt osetren tak aby byl funkcni .... Pokd je svet tak dokonalej ze si budeme kupovat stale nove a nove jen proto ze si "nekdo zamane" a zmeni cislo na konci .... Diky ale s radosti si vystacim jen s telefonem / "mysleno s nadsazkou pro stourali" / V kazdem pripade DIKY za info podporu i cas .... Citovat
MotoMoto Odesláno 24. říjen 2019 Odesláno 24. říjen 2019 Tak vždy je bezpečnost řešená až na základě nějakého průšvihu a Essential není řešen už léta vůbec. Takže to rozhodně není vhodné zabezpečení. Pokud prostě je zámek dózický a dá se snadno otevřít rozklepaným hřebíkem tak je vhodnější ho vyměnit za nějaký novější. Tak to je a vždy bude. Otázka bezpečnosti programu je vždy relativní a i když je stáhnutý z ofiko stránek tak nic nezaručí, že jeho prostřednictvím (třeba při aktualizaci) si stanice nesosne nějaký škodlivý kód. Proto je dobrá trvalá aktuální ochrana a ne deset let zastaralý zdarma přívěšek. Omlouvám se, ale fakt někdy soptím z lidí co takto přemýšlí. Deset let je strašně dlouhá doba a stačí se podívat na tabulku před čím nás chránili Win7 a co je obsaženo ve W10. Citovat
Lihous Odesláno 24. říjen 2019 Autor Odesláno 24. říjen 2019 Uprime jsem temto pohledum usetren - me Pc rika jen to jak to zapnu pripadne v zakladech zprovoznim. Ostatni dela kolega. A pokud se s nejakou aktualizaci stahl nejaky kod Ok chapu Ale proc se sam od sebe zase program smazal - naprosto zmizel - me to neprijde jako normalni ... A jedine co spojilo domaci notas s tim v laznich byla cista fleska a v laznich ta TV ...?? Ono toto bude stejne fuk neb ta preinstalace bude nutne "povinna" pak budu resit podobne asi hodne casto viz nepovedene aktualizace viz samovolne mazani celeho obsahu slozek a jine hodne vyzivne veci. A ono pak nastane ze na net necham notas do lesa a na strihani s W7 bez netu a bude zlaty klid ... Citovat
Lihous Odesláno 24. říjen 2019 Autor Odesláno 24. říjen 2019 A jeste upresnim ty dva programy jsem nikdy neaktualizoval nebylo proc - funguji .... Citovat
MotoMoto Odesláno 25. říjen 2019 Odesláno 25. říjen 2019 Komu není zhůry dáno, tomu není pomoci. Citovat
Lihous Odesláno 25. říjen 2019 Autor Odesláno 25. říjen 2019 A neb parez zustane parezem Dekuju moc urcite to pomohlo jen nejsem velky priznivec zmen - viz treba naprosty odpor k matlacimu a vseobecne vsem temto zarizenim - ikdyz to neni spatny pomocnik Ale vim ze dobu nepredelam a nezastavim ... ! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.