Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nazdárek, mám problém s 309 GTI. Má to vysokou spotřebu, kolem 14 l/100 km a to së tomu nešlapu. Nedrží to volnoběh (po nastartování ho to drží do prvního sešlapnutí plynu, pak to kolísá od pár stovek do 900 ot/min) a při vyšlápnutí spojky za jízdy s už zahřátým motorem to někdy i zdechne. Už sem jednou tento problém měl. Vyměnil jsem váhu vzduchu a zdálo se že je klid, jenže ten trval pouze tak 1,5 měsíce a už je to zpět. Čím by to mohlo prosím být?

Přece se znovu neposrala ta váha vzduchu. :bojim Může to dělat LAMBDA. Prosím moc o radu

Myslíte že když zajedu na diagnostiku někam do BOSCHE, že mi něco zjistí?

Díky moc

Odesláno

Jaky mas model?

Mel jsem podobne potize kdysi se starsim modelem v dobe, kdy mel 170 tkm podle tachometru a cca 250 tkm podle stavu hlavy motoru. Katalyzator jsme nemel, takze lambda vylucuju :-)

Chcipalo to podobne jako tobe, musel jsem i pri teplem motoru porad drzet nohu na plynu, obcas to zhaslo i pri razeni. Menil jsem kde co, ale nakonec to byl \"potenciometr plynu\". Vahu vzduchu jsem mel taky v podezreni a potom jeste volnobezny ventil (BTW velmi zajimava soucastka - bimetal ohrivany elektricky a vodou od motoru, ktery uzavira nejaky bypass v sani) Nicmene ani vymena nepomohla.

K tomu \"potenciometru\": Zde ve foru se doctes, ze tam leckdo cistil odporove drahy apod, ala ja mel v aute na osicce plynove klapky malou cernou placatou krabicku, za kterou pan BOSH chce 3500 Kc. Nakonec jsem koupil novou, a kdyz jsem tu starou rozebral, tak v ni nebyla zadna super hi-tech technika, ale dva mikrospinace, jeden vypadal jako termostat ze zehlicky a druhy pripominal starsi produkci NDR. Prave ten \"ze zehlicky\" mel catecne ulomeny kontakt a to zrejme vadilo ECU pri rizeni volnobehu. Poloha/natoceni te krabicky se nejak slozite serizovala, ale uz si to nepamatuju.

Cili v mem GTI tam nebyl zadny potenciometr, ale jen jakesi koncove spinace plynu, ktere dokazaly zjistit, zda je plyn v poloze volnobeh/naplno. Vymena byla draha, ale pomohla. Diagnostika nic nenasla.

Odesláno

Možná tady došlo k chybě z mé strany. Myslel jsem že váha vzduchu = potenciometr. Tu krabicku o které mluvíš tam mám asi taky (na sání, na té zůžené válcové části směrek ke chladiči).

Pokud by to bylo tím spínačem, myslíš že je nějak opravitelný? Nemáš prosím nějaké fotky vnitřku a nějaké rady na opětovovné seřízení te krabičky (stačilo by poznačit původní polohu?) ?:myslim

Díky moc

Odesláno

Vaha vzduchu (pokud to tak chces nazyvat) je podle mne vzduchova klapka, ktera je v te velke hranate krabici na sani. Vyrobce je tusim take BOSH.

GTicko uz par let namam, tak si jen matne vzpominam. Ten \"potenciometr\" najdes tam, kde konci plynove lanko. Je to mala placata cerna krabicka ctvercoveho tvaru se skosenymi dvema vrcholy cca 6x6x2cm. Dival jsem se, ale ten stary kus uz nemam.

Opravit to muzes zkusit - ale moc si od toho neslibuj - je to myslim slepeny ze dvou casti (ale slo to rozebrat) a pokud budes mit vevnitr zlomeny kontakt, tak to asi nijak nespravis.

Navic je zde problem se serizenim pri zpetne montazi.

Odesláno

Jo a tu krabičku tam mám taky, ale tou to nebude, protože když vrátím plyn do polohy volnoběhu, tak ten mikrospínač sepne (cvakne) takže asi bude OK.

Dá se tedy nějak změřit ta černá krabice na sání vzduchu? (ta byla měněná)

Odesláno

mycTD

zkousels teplotni cidlo?

To je pravda,protože kdyby bylo spatny, tak ecu kdyš je motor studenej tak neprodlouži dobu vstřiku a tím to chcípe,ja si teda spís myslím ten potencionmetr škrtící klapky neco podobnyho nam dalo u P405SRI byl to po?ák.

ps:a když prudce sešlapneš plyn tak do otáček to jde?a pak volnobech drží nebo spadne pod normal??(až chcípne)

Odesláno

Jo čidlo jsem zkoušel vyměnit za nový už dřív a nic.

Když prudce přidám, tak to do otáček vyletí a pak to spadne pod normal a tam už to zůstane a kolísá.:(

Odesláno

Pokud ti to poruznu kolisa a chcipa i pri teplem motoru, tak bych teplotni cidlo asi netipoval...

Zatim jsi neodpovedel, jaky mas model - starsi nebo novejsi? Vubec by nevadilo, kdybys prihodil par infomaci - rok vyroby, kolik to ma nalitano, v jakem je to auto stavu apod...

Odesláno

jj bezva takže motor XU9J1-jetronic,ten samej motor jsme meli na P405SRI,a dalo to samy,zkus se podívat na zapalování(hlava rozdelovače,palec) a taky je tam podtlaková regulace předstihu tak zkontroluj hadicku ze sacího potrubí jestli tam je a neni derava.Na to dala elektrika a po?ák,když jsme vyměnily po?ák tak nam vyhořela elektrika a zjistili jsme že ty voidiče od po?áku byly uplně v pr.......a zkusit proměřit signal od lamdy a zkontroluj řízení přidavnyho vzduchu

a zkoušely jste volnoběžnej elektroventil??

Odesláno

To auto prostě vypadá, jak kdyby jelo celou dobu na sytič. Myslíte, že by to mohlo být i třeba prasklými parohy (svody výfuku od hlavy)?

Ty jo ty maš prasklý vyfukový trouby tak to by mohlo mit vliv na to že jestli tam unikaj vyfukový plyny tak lamda by dostavala mín podílu kysliku ve vyfukovych plynech a lamda by vysílala odlišne impulsy do ecu-tím padem špatny chod motoru.

PS:zaleží na tom jak hodne to tam unika a taky jak tam vnika falesnej vzduch(jak velka dira tam je??):papa

a žadnej sytič tam není,řj,když je studenej motor tam prodlouží dobu vstřiku paliva:D:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...