Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny,

Mám krátce P605 2,5TD , co dodat, prostě skvělý vůz. Chci se zeptat,jaká je běžná provozní teplota u těchto motorů? Mně se pohybuje teď v zimě od90 – 100stupňů podle toho jak to honím. Do 90 teplota stoupá rychle, pak se drží nebo mírně kolísá, přes 100 mi to i v největší zátěži nešlo, ale obávám se jak to bude v létě při +30. Zkoušel jsem i otevřít expancku při cca93 za chodu motoru, upustil jsem tlak a hladina byla těsně pod vrchem, za studena je o cca5cm níž, žádný výstřik, který jsem čekal se nekonal. Možná mi blbě měří čidlo, ale které vyměnit,když jsou na termostatu tři? Dále mi moc brzo zapínají větráky, už cca při 65 stupních, což je mi taky dost divné. Co by jste mi s tím poradili?

Díky všem, s pozdravem Pavel. :papa

Odesláno

čau, blahopřeji ke koupi, věřím že ti bude dobře sloužit. K těm teplotám, u těch dvaapůlek je běžné, že se více zahřívají, teď mi to hřeje take kolem 90 až do sta stupňů, ale ze startu mi teplota stoupá pomalu, v létě je to přes 90 a když na dálnici na to šlápnu tak kolem 105 stupňů, co se týká spínání při 65 stupňů tak mohu stoprocentně říct, že mi tak brzy nespínají, ale sahara mi spíná když jsem přes stovku, teď v zimě jsem si nevšiml, že by mi alespoň jeden sepnul, co se týká te nádobky, tak mě mírně exploduje, i když je motor několik hodin mimo provoz s tou hladinou bych to viděl stejně také mi klesne. Máš nějaké fotky? Docela rád bych se podíval:papa;);)

Odesláno

To je zajímavé,já mám 605 2,5TD už rok a provozní teplotu mám max 80,na 90 vyjímečně,sahary se mi spínají také na 100 a to jen když mu dám zabrat,např:dlouhé stoupání. teď v zimě nastartuju,netopím(ucpaný radiátor,už mám nový :-) ) a po 20km,se motor ohřeje tak na 70,nevím čím to je a to jsem dal před část chladiče koberec.

Odesláno

Moje 2.5 se taky normálně v zimě hřeje na 90 až 105 podle stylu jízdy a zrovna se mi to moc nelíbí ,ale je to utohohle motoru normální, ale už pracuju na jinym termostatu, kterej by měl teplotu držet lehce nad 80 i vlétě o víkendu ho tam jdu montovat tak potom povim jak to chodí. Větráky mě spínaj taky až nad 100, pokud ti to spíná při 65 je vtahu čidlo. Čidlo má myslim barvu hnědou a že je to vono poznáš tak když si u studenýho motoru zapneš zapalování a u toho čidla vytáhneš konektor tak by se ti měli po chvíli rozběhnout oba větráky naplno.:papa:papa:papa

Odesláno

detrhomer

Zasláno 7/3/06 v 16:54

To je zajímavé,já mám 605 2,5TD už rok a provozní teplotu mám max 80,na 90 vyjímečně,sahary se mi spínají také na 100 a to jen když mu dám zabrat,např:dlouhé stoupání. teď v zimě nastartuju,netopím(ucpaný radiátor,už mám nový :-) ) a po 20km,se motor ohřeje tak na 70,nevím čím to je a to jsem dal před část chladiče koberec.

To pomalejší zahřívání mi dělá i v létě, ale nevídím v tom problém, přesto jsem zvědav na ten Freedyho termostat.:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...