Dafe Odesláno 25. únor 2006 Odesláno 25. únor 2006 Dneska jsem mluvil se známým co si koupil před dvěma roky Citroena C5 2.2 Hdi. Dali jsme se do povídání o tom jak je s tim spokojenej a dospěli jsme k FAPu. Když se to na něj rozsvítilo a aditiva tam bylo dost, tak prej hledal všechno možný o tom jak zrepasovat FAP a někdě vyčetl a ptal se,ptal se a ptal se. Je takovej,že než aby do něčeho dal 15 kolíků tak to nechá doma tejden stát a bude chytat rady. Nakonec dospěl k tomu že repas FAPu se dělá tlakem vařící vody nebo spíš páry,která má u těch lepších vapek teplotu i okolo 150 stupňů. Když ho doma vymontoval tak se zhrozil a divil se že tudy mohly výfukový plyny ještě projít. Vzal si to s sebou druhej den do práce a proplachoval a proplachoval. Hodinu z toho rasil ven saze dokud tu keramickou vložku nepročistil. Nejdřív nechtěla voda ani protéct a po hodině z toho byl i docela slušnej průtokoměr a vypadala jako nová. Namontoval zpět dolil pár deci aditiva do plna,zajel na výmaz na diagnostiku. Tohle všechno udělal asi před půl rokem a doteď bez problémů asi 10 tis. km. Výfuk je furt krásně bez sazí jako před vyčištěním. Jedinný co ho štve je spotřeba. Má v tom automat a jezdí v kombinaci za necelých 9. Neslyšel jste o tom už někdo,že se to dá takhle dělat? Protože pak by byl FAP pěkná fraška,kterou si nechají v servisech řádně zaplatit. Citovat
Tuldous Odesláno 25. únor 2006 Odesláno 25. únor 2006 ...neslyšel..., ale zajímalo by mě to.... totiž mě to asi taky čeká..... Ještě k té postřebě.... Prosím tě, tu spotřebu měl tak vysokou i před tímto zásahem nebo je pořád konstatní a byla předtím? Dík Martin. Citovat
Tuldous Odesláno 25. únor 2006 Odesláno 25. únor 2006 Původně zaslal: Tuldous ...neslyšel..., ale zajímalo by mě to.... totiž mě to asi taky čeká..... Ještě k té postřebě.... Prosím tě, tu spotřebu měl tak vysokou i před tímto zásahem nebo je pořád konstatní a byla předtím? Dík Martin. ....JO ještě jsem se chtělzeptat, kolik na tom měl asi nalítáno? , tedy když to čistil? Citovat
Dafe Odesláno 26. únor 2006 Autor Odesláno 26. únor 2006 Spotřeba byla stejná předtím i potom. Po vyčištění se mu zdá že to víc jede,ale může to bejt jen subjektivní pocit. On má prej nějakýho vzdálenýho známýho v Citroenu a ten mu to nějak naznačil že by se to takhle dalo dělat. Že prej když to oni dělaj,tak už dostanou filtr připravenej. Když ho vyčistil tak byl takovej šedivej a před tím ůplně ucpanej plnej sazí. Nikdy jsem ten filtr neviděl takže nemůžu říct jestli skrz něj je po vyčištění vidět. V tomhle týdnu k nim pojedu do práce něco řešit,tak se ho zeptám. Skusim tam ject v době kdy se kryjou směny abych měl jistotu že ho tam najdu a promluvim s ním. Má najeto něco přes 90 tisíc(11/2001),ale je to auto dovezený z francie a tady už mělo dva majitele(překupníka a prodávajícího),takže bych těm kilometrům moc nevěřil. Zase si na tom dělal rozvody a prej kladky byli jako nový a řemen taky. Ale jestli to má 90 nebo 150 to nikdo nepozná. Ta spotřeba je bohužel normální u toho automatu. Je to ještě ten první čtyřrychlostní až pak se dělal šestikvalt. Optám se na to jak to přesně dělal a dám vědět. Mě taky nejde do hlavy jak jinak to repasovat. Pochybuju že mění vložku a rozebíraj to. Citovat
Guest Kamal Odesláno 26. únor 2006 Odesláno 26. únor 2006 Tady \"http://bredik.euweb.cz/607.htm\" je popis motorů 2,2 benzin a 2,2 HDI do P 607.Je tam i něco málo o FAB filtru. Citovat
TITANa Odesláno 26. únor 2006 Odesláno 26. únor 2006 Takze takto. Fap filter sa regeneruje sam a potrebuje na to dobre pracovne podmienky motora cize zahriaty motor jazda aspon 60km/h po dobu 5-10minut vyd diskusia ohladom fapu niekde nizsie kde som vsetko popisal. To ze ho mal tak zasraty bolo len dosledkom zanedbania ci uz funkcnosti systemu motora mam na mysli pravidelne servisovanie a jazda so spatnym systemom preplnovania ked sa produkuje vela nespalenych castic a filter sa rychlo zaplni. Dalej Fap filter sa v servise vymiena za nie novy!!! ale za repasovany kedze sa len cisti ta keramicka vlozka u vyrobcu. Stoji to 9000SK co za to ze mate na to 2roky zaruku a mate zarucene vyrobcom otestovany a vycisteny fap filter na ktorom mozete najazdit dalsich 120000tis km/jedna sa o system s 80tis vymennym intervalom filtra kde sa da skutocne este najazdit dalsich 40tis bez jeho vymeny/ nie moc penazi! Nie kazdy si to moze vycistit vapkou a je to neskutocny bordel z toho filtra a zachyteny cerin vobec neprospieva zivotnemu prostrediu. Takze ak sa chcece nadalej chovat ako dedinske deti na smetisku tak prosim nech sa paci. Citovat
Guest Kamal Odesláno 26. únor 2006 Odesláno 26. únor 2006 Další článek a obrázky o FAB filtru.\"http://www.brnocar.cz/technika/fap.htm\". Citovat
TITANa Odesláno 26. únor 2006 Odesláno 26. únor 2006 Ludia si na emisnych strediskach pomali zvykeju ze ked im pride voz znacky citroen peugeot volvo a ina znacka s HDi motoroma a FAP filtrom ze sa maju tesit na to ked motor huci 5000ot/min a nameraju nulovu dymivost. Na zaciatku to boli soky pre nich a teraz je to na pobavenie. Spravne fungujuci system FAPu a motora dava zaruku ze koniec vyfuku budete mat cisty ako detska prdelka. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.