Butrus Odesláno 18. červenec 2014 Odesláno 18. červenec 2014 Tak už jsme taky v klubu Krabic. Kvůli plánování rodiny jsme vyměnili manželčinu 106-ku za Citroena Berlingo. Sice to není Peugeot, ale je to bratranec Peugeota. Benzín 1.6 16V, rok 2006. Manželka si na přechod z mrňavé 106-ky na Berlingo zvykla hodně rychle a teď nechce pustit volant z ruky. Citovat
Honza z Nera Odesláno 18. červenec 2014 Odesláno 18. červenec 2014 Butrus: Vítej mezi krabicema. Auto vypadá moc pěkně. Bratranec hledá auto ( v podstatě je mu jedno jaké, hlavně benzín s obsahem 1,6 ). Rád bych se tě zeptal na kolik vás auto vyšlo, zhruba jakou máš spotřebu, jaká je akustická pohoda na palubě a zda je tam nějaký technický problém. Díky Honza Citovat
Butrus Odesláno 18. červenec 2014 Autor Odesláno 18. červenec 2014 Honza z Nera: Auto dotaženo z D, má nalítáno 128000 km. Německá serviska pravidelně vyplňována, původní majitel nechal u servisky poslední výpis z německé STK - auto mělo na konci roku 2011 najeto dle protokolu 108000 km. Tak by snad nájezd měl sedět. I pedály i volant jsou neošlapané a neohmatané, motorový prostor čistý, interiér velmi zachovalý, nekuřák. Výbava: klima, 2x šoupačky, zadní vrata výklopná nahoru, 4x airbag, přední mlhovky, rádio na CD s ovládáním pod volantem, opěrky na ruku na sedadle řidiče i spolujezdce, tažné, v kufru originální skládací přepravka na kolečkách Citroen (výborná vychytávka). Cena: 115000 Kč. Provedena repase zadní nápravy - vrzala, kola do A (pravé bylo horší) a už přestávala pružit. Cena repase 7000 Kč (demontáž + montáž z vozu, repase, výměna jednoho prasátka brzd - teklo). Děláno v Plzni. Výměna rozvodů (řemen, kladka, pumpa, nová chladící kapalina) v tom samém servise 6000 Kč. Spotřeba: nemáme PP, ale používám bluetooth diagnostiku ELM327 a v mobilu aplikaci Torque - umí ukázat okamžitou a průměrnou spotřebu. Jezdíme většinou krátké trasy (4 km do práce, 10 km k rodičům) a spotřeba se pohybuje mezi 7,5 - 8 litry na sto. Odpovídá tomu i mnou spočítaná spotřeba od tankování do tankování. Na delší trase a s klidnější jízdou se nechá dostat na 6,5 litru. Zatím máme naježděno cca. 2000 km, tak tu spotřebu nemám ještě přesně změřenou. Občas povrzávají plasty v interiéru, něco jsem už vychytal a vypodložil či dotáhl. Jinak hladina hluku je dobrá, při jízdě je uvnitř klid. Jen jsem musel sundat příčníky, se kterými jsme auto koupili, při určité rychlosti hvízdali a to mě rozčilovalo. Technický problém zatím žádný, vše funguje jak má. Alu kola (Lantisi Verne Black 15 palců) koupena nová (1900 Kč/kus), původní plecháče nechané na zimu. [upravil dne 18/7/14 17:28 od Butrus] Citovat
tigertec Odesláno 20. červenec 2014 Odesláno 20. červenec 2014 Brutrus: mohu se zeptat na tu zadní nápravu ? Příde mě , že mám taky kola do A ,ted zda je to ještě v normě nebo zda je to v hodný na repas. Prý všechny tyhle auta to maj už od začátku.A taky mě to začíná někde od zadu vrzat tak nevím zda mě v brzké době nečeká repas zadní nápravy.Mam rok 2008 , najeto cca 63 tis. km.pokusil jsem se to vyfotit , tak na to prosím koukněte:-) Díky Citovat
Butrus Odesláno 20. červenec 2014 Autor Odesláno 20. červenec 2014 To tigertec: Hele, připadá mi, že to levý zadní máš vykloněný víc než to pravý. Já to u Berlinga řešil proto, protože náprava už nechtěla ani pružit. A protože se už nějakou dobu pohybuju kolem Peugeotu (Citrónů), tak mi bylo jasno, čím to je. Jak nepruží, tak už je náprava KO. Takže jak to poznáš: - kola vizuálně do A (pozor, i nová náprava jde MÍRNĚ,ale fakt mírně do A) - většinou jde každý kolo do A jinak (jedno víc, druhý míň) - vrzání zadní nápravy při propružení - lupání v zadní nápravě při přejezdu nerovností nebo při náklonu na jednu stranu. To už jsou jehličková ložiska na zadku KO a pak přeskakujou po vyrezlém čepu a už jimnic nepomůže, pouze výměna. A nejvíc hardcore je, když ti začnou vnitřní strany pneumatik dřít o vnitřní stranu podběhů, to už je zadní náprava fakt po smrti. To se nám stalo u naší bývalé 106-ky, zadní náprava byla úplně KO. Citovat
tigertec Odesláno 20. červenec 2014 Odesláno 20. červenec 2014 Butrus: díky za odpověd.Taky mě příde , že ta levá (řidičova) strana je víc.Hlavně mě zajíma zda se zda se s tím dá ještě nákou dobu jezdit ? Nebo to radši řešit co nejdřív?Lupání a vrzání se ozývá Co jsem tak hledal na netu tak to asi nebude lehká oprava a ted najít někoho v rozumné vzdálenosti od mého bydliště kdo by se na to výhledově podíval. Co jsem tady tak vyčet , tak se s tím hodně zabývá Chodura , ale to je pro mě hrozně daleko a pak snad někdo v Mělníku (to mam cca 85 km) Neví někdo kdo to dělá kvalitně a rozumí tomu? Semilsko , Jičínsko , Liberecko , Hr.Králové Díky To Honza: Ok , Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.