Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni! Dnes se mi po známém doneslo, že Peugeot svolává kvůli odstranění skryté vady na vodní pumpě a turbu. Jestli benzín nebo nafta nevím, které roky také ne. Jen, že to nikde neohlašují a svolávají ty kteří jsou zaregistrovaní...a to taky nevím kde zaregistrovaní. Já mám 5008 od jara a ještě jsem v žádném autorizovaném servise nebyl. A co jsem slyšel, jací jsou tady v Olomouci, tak se mi tam ani extra nechce. Nic přesnějšího nevím, tak jsem hledal na netu, ale nikde nic. Nevíte někdo něco?

Odesláno (upraveno)

Aktualizuji: zde je odpověď na můj dotaz od Peugeot ČR  -

děkujeme za váš e-mail. Těší nás, že jste majitelem vozu Peugeot.

Ano, na váš vůz je v současnosti skutečně aktivní jedna svolávací, modernizační akce týkající se katalyzátoru výfukových plynů.

Prosím, dostavte se k vám nejbližšímu koncesionáři značky Peugeot pro vyřízení této akce. Zásah je pro vás, jakožto zákazníka, samozřejmě prováděn bezplatně.

Děkuji za pochopení.

Já jen dodám, že máme P5008 1,6 BlueHDi rok 12/2014
Upraveno uživatelem fanab
  • O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Ahojky, také se to týká mého Pažouta, ale asi to tak důležité není. O této svolávačce jsem se dozvěděl, když jsem po přihlášení, svůj VIN zadal do service-citroen.com. Na hlavní stránce v pravém horním rohu blikal vykřičník, po kliku na něj se otevřela hláška ve francouzštině, kterou google přeložil takto: Na tomto vozidle musí být provedena poprodejní kampaň. Pozvat svého klienta, aby co nejdříve schválil schůzku v autorizované síti * * * *.

Zjistil jsem to někdy v listopadu, kdy jsem hned volal do svého servisu (peugeot sám mne o této akci nijak nekontaktoval, ikdyž mám auto koupené nové v ČR u autorizovaného prodejce). Tam mi řekli, že se to týká katalyzátoru, ale že to počká klidně až půjdu na pravidelný servis, který mě čeká během dubna 2019.

Dnes jsem zkoušel opět svůj VIN a vykřičník z hláškou je tam stále, tak uvidím po servisu, co s tím budou dělat a zda tuto akci potvrdí i v databázi citroenu a informace o svolávačce zmizí.

Upraveno uživatelem Charlie Rose
Odesláno

Jasně, že to počká až přijdeš na pravidelný servis. Kdyby to udělali teď, tak nemají jistotu, že v dubnu na ten servis přijdeš k nim.;)

• O 3 týdny později...
Odesláno

Já už to mám za sebou. Podle servisáka to byla jen kontrola katalyzátoru a vyměnili mi u něj: svěrný kroužek, šroub s podložkou a joint bride ech - opsáno z protokolu. Auto tam bylo cca hodinu a půl ale na protokolu uvádí 0,8 hodin. Pod auto se nedostanu tak to ani nemůžu zkonrolovat vizuelně. Nezbývá než jim věřit.

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Ahojky, 1,6 BlueHDi má teď svolávačku, na kterou zvou autorizované servisy dopisem k co nejdřívější návštěvě .

Uvádí se: (cituji) Výrobce vozidla nás požádal, abychom u Vašeho vozidla PEUGEOT 5008 provedli instalaci nového programu počítače řízení motoru, protože předchozí chybná kalibrace by mohla zapříčinit překročení stanovených mezí emisí NOx.

Dnes jsem tam byl na tom nahrání nové verze programu. Auto jede potom pocitově stejně, až časem uvidím jestli třeba nezvyšovali dávkování AdBlue. Servisák k tomu žádné bližší informace nevěděl.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...