Holly Odesláno 12. únor 2006 Odesláno 12. únor 2006 Zdravím všechny, potřeboval bych prosím poradit. U motoru DKZ (1,9 benzín, 88kW) jsou nad čidlem teploty chladící kapaliny (dva kontakty) další dvě čidla s jedním kontaktem. Na co jsou? Asi mi špatně ukazuje budík teploty vody, protože tam mám pořád 70 a to mám nový termostat, zmíněné čidlo chladící kapaliny a větrák na volnoběh spíná. Kniha Jak na to... o těch čidlech zarytě mlčí, tak snad někdo ví. Dík za rady. Citovat
TITANa Odesláno 12. únor 2006 Odesláno 12. únor 2006 no malo by to byt cidlo pre riadiacku motora potom cidlo na budik a cidlo ak mas klimatizaciu. zelene riadiacka motora modre budik a hnede na klimu. no neviem to isto iste. mozno jedno z tych je len na budik a druhe na vyztraznu kontrolku. takze zmeraj odpor medzi tym pinom a kostrou motora a ak tam budes mat pri studenom motore kiloohm tak to je na budik a ak tam nebudes mat nic tak je to spinac na kontrolku. Citovat
Holly Odesláno 12. únor 2006 Autor Odesláno 12. únor 2006 Klimu nemám a podle worshopu bere ECU teplotu motoru z čidla teploty chladící kapaliny - modré, 2 kontakty. Jestli je jedno pro budík a druhé pro kontrolku, na co je pak to čidlo v expanzní nádržce? Citovat
TITANa Odesláno 12. únor 2006 Odesláno 12. únor 2006 takze mas 4cidla. ty pana beka daj sem cislo karoserie a pozriem sa na schemu. Citovat
Holly Odesláno 12. únor 2006 Autor Odesláno 12. únor 2006 Číslo karosérie je VF320CDK224652805. Zatím dík. Citovat
TITANa Odesláno 12. únor 2006 Odesláno 12. únor 2006 ok ale prepac pozriem sa ti na to zajtra. zmenili mi pristup na server a nemam tu heslo aby som sa dostal na schemata. Citovat
mk405 Odesláno 12. únor 2006 Odesláno 12. únor 2006 já bych řekl spínání větráků a budík, každej větrák od jiné teploty. dá se to vyzkoušet spojením kontaktu - měly by se rozjet větráky, ale co bude dělat jestli je to něco jiného :bojim:bojim ikdyž pokud to jsou čidla se dvěma kontakty tak taky jen něco sepnou takže by se nemělo nic stát. bez záruky Citovat
Holly Odesláno 12. únor 2006 Autor Odesláno 12. únor 2006 No možná že už jsem to vykoumal. To jedno bude opravdu čidlo pro budík, to druhé je spínač pro kontrolku při 105°C (to co má kontakt na straně a ne veprostřed), to v expanzce je na výšku hladiny vody. Takže vyměním to pro budík a uvidíme. Citovat
TITANa Odesláno 12. únor 2006 Odesláno 12. únor 2006 nieco som predsa nasiel. Takze mas ich asi jeden nad druhym cize nad sebou. spodny je zeleny konektor a je to na riadiacku motora, stredny je hnedy a je na klimu a horny je modry a je na ukazatel. na expanzke mas asi trojcestny modry a ten je na spinanie ventilatorov. ak nie tak nie Citovat
Holly Odesláno 12. únor 2006 Autor Odesláno 12. únor 2006 Čidlo na větrák mám na chladiči:aut Citovat
TITANa Odesláno 12. únor 2006 Odesláno 12. únor 2006 takze bud to mas tak ako som hore napisal alebo ak nie tak kedze nemas klimu tak jeden z tych jednopinovych bude na budik v pristrojovke a druhy na kontrolku prehriatia cize je to spinac. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.