Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem.

Občas během jízdy mě na displeji vyběhne po dobu cca 2vteřin nějaká kontrolní hláška(stop tool ....), kterou ani nestihnu pořádně přečíst a hlášení zmizí. Auto mi najednou začne při podřazování chcípat- chvíly. Podle uživatelského manuálu v nabídce nastavení  nemám možnost čtení žádných hlášek a ani v manuálu nejsou uvedeny. Několik hodin jsem hledal na webu a nic.

Pomůže mi někdo nasměrovat správným směrem?

Jedná se o Peugeot 308 1,6VTi r.v. 2008, který mám už rok a postupně řešim všechny problémy, který u těchto motorů jsou, zde často řešeny(špatné starty za studena, spotřeba oleje, atd.)

Děkuji všem za případnou užitečnou radu.

Odesláno

Ahoj, nepíšeš kolik to má natočeno, ale může být problém s rozvody. Doporučuji ti zajet někam, kde mají originální diagnostiku Peugeot, potom teprve něco řešit. Bez přesného určení chyby nemá smysl nic vyměňovat. U těchto motorů bývá problém s natažením rozvodového řetězu a potom to dělá všemožné problémy jako třeba kolísání otáček, špatné starty atd.

Odesláno

Předem díky za odpověď.

Najeto má 128000km-nemám servisní knížku a předpokládám, že všechny problémy směřujou k těm rozvodům, které asi nikdo neměnil. Jinak všechny základní věci jsou měněny, včetně teplotního čidla(2x), termostatu, svíček atd. Každou chvíly diagnostika ukazuje chybu -koherekce výfukový ventil.

Odesláno

Tak asi ty rozvody udělat co nejdřív, všechno tomu nasvědčuje, že je nejvyšší čas.Ta hláška sice může být i jiný problém, ale nejspíš to bude rozvodem, takže za mně nové rozvody.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...