Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj,

dnes při jízdě po dálnici autu předemnou upadl nějaký festovní kus plastu (snad nárazník?) a mě bohužel nezbylo něž nedělat nic a trefit to mezi kola. Zakřupalo to a výsledkem je rozbitý držák SPZ, ztracená spodní gumová lišta z nárazníku ("lízátko") a promáčknutá olejová vana. SPZ přišroubovaná, na lízátko prdím, ale přemýšlím zda řešit tu vanu. Vanu jsem utřel a zítra mrknu zda to teče. Zatím to vypadá že ne. Při kládám foto. Co myslíte, může to promáčknutí něčemu z dlouhodobého hlediska vadit? Pokud by olej netekl, můžu to tak nechat nebo raději vanu vyměnit? Je třeba sundat výfuk kvůli výměně / přetěsnění vany? Děkuji za odpovědi.

IMG_6431.JPG

Upraveno uživatelem hrasek
Odesláno (upraveno)

nevadí to ničemu, ale předpokládám, že nic v motoru neklepe a všechno funguje jak má,  jestli vana teče, nebo začne později téct, bude muset jít dolů a vyrovnat (vyměnit), vanu koupíš i v druhovýrobě, nemusí být origo--prodávají se vany i bez prolisu u vypouštěcího šroubu  https://www.citroeny.eu/

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Ano, motor šlape a zní standardně. Ráno jsem jel 100 km a po jízdě ani kapka - takže únik oleje se neobjevil. Výhledově jsem chtěl vanu nechat přetěsnit, jelikož při výměně oleje (po 10-12 tis. km) si všímám, že je vana trochu od oleje který mokvá po některých šroubech na kterých vana drží k bloku. Minule jsem to utřel a po 10 tis. byla vana od oleje jen decentně špinavá. Tak až to nechám přetěsnit/vyčistit/vyměnit olej v převodovce, nechám dát novou. Díky

Upraveno uživatelem hrasek

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...