Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim. Asi pred dvomi tyzdnami mi auto zacalo klepat. Pocut to hlavne na vilnobehu ale ked zvysim otacky tak sa zmeni len rychlost klepanie ale intenzita zvuku zostane rovnaka.

Myslel som ze to budu hydrostely ale tie su ok robi to aj po vymene oleja davam 5w40. Vycko bolo dole vacka ventyli koniky vsetko ok. Ide ma z toho uz porazit. 

Odesláno

Víš jistě, že klepání pochází od hlavy motoru? Klidně to může být volný rozvodový řetěz, kladka napínáku, volnoběžka alternátoru nebo třecí kolo vodního čerpadla. Je potřeba to řádně odposlechnout, odkud zvuk pochází, případně zkusit nastartovat se sundaným drážkovým řemenem příslušenství, aby se alespoň něco vyloučilo. Pokud jsi ještě neměnil rozvody, tak možná ten řetěz.

Odesláno

Problem je ze zvuk sa dost prenasa.rozvody som este nemenil auto ma 135t. Dneska mi ide kamarat davat dole ol. Vannu a kuknut kluku a ojnice. Cerpadlo sa tlakovalo to tlaci ako nove. Tlaky ma motor tiez super pri vymene oleja som daval tec 2000 nech to precisti od usadenim . A klepoce to ako keby od nutra motoru. Osobne dufam ze to bude banalita lebo robyt generalku by sa mi fakt nechcelo.

Zacalo mi to klepat odrazu a neklesol ani vykon ani nic auto pekne startuje na prvi krat po tom ako to zacalo klepat tak som este 500 km spravil ( boli sme s rodinkou na vylete) a zvuk bol stale taky isty

• O 2 týdny později...
Odesláno

Taak rozvodova retaz vymenena. Ta stara bola tak vytahana ze ju sponovak uz nedokazal nasponovat. Auto prestalo klepat ide pekne len po cca 10 km po zhasnuti a nastartovani zostala svietit kontrolka motora. Vacky a kluka boli zaistene original pripravkami. Takze rozvody so nastavene ok. 

Odesláno

Tak pokud  ti pořád zůstává svítit kontrolka motoru, nebude to v pořádku. Je potřeba znovu udělat diagnostiku. Mohou se objevit chyby které souvisí s nastavením rozvodu. V tom případě reklamovat a udělat znovu nastavení rozvodu. Ono záleží na tom, kdo to dělal a jestli dodržel správný postup. To že byly vačkové hřídele zajištěny je samozřejmost, ale je taky potřeba po utažení šroubů změřit postavení vačky sklonoměrem vůči hlavě válce, odchylka od pravého úhlu nesmí být větší než + - 1°. Netvrdím, že to tak nutně je, ale určitě pokud kontrolka nezmizí, zajeď na diagnostiku.

Odesláno

Auto je na diagnistike ani som ho nezobral zo servisu nech sa to spravi poriadne. . Osobne dufam ze to bude len daka chybova hlaska ktora sa po vymazani uz nezobrazi

Odesláno

Pre vsetkych ktory by mali rovnaky problem s hnusnym kovovym klepanim v motore.

Problem bol vo vytahanej rozvodovej retazy ktoru uz sponovak nedokazal nasponovat plus sponovak bol uz meky a nedokazal udrzat pritlacny tlak. Remenica na vodnu pumpu ktoru som prvy krat videl takto blbo ulozenu. Mala remen ktory bol na nej nalepeny uplne na franforce. Nechapem ze to nemohli vyriesit dlksim klinovim remenom ale spravili to takto blbo cez daku pritlacnu kravinu. Typ motoru je ep6 .

Po vymene je auto zivsie a ma mensiu spotrebu teraz som pri 130 spravil 6.9 a kombi mi vysla 5.9 coz na benzin si myslim celkom ujde

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...