Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahij všichni. Mam problem se startováním. Ať je teplo nebo zima hrozně dlouho točím než to konečně chytne. Teď v zimě je to samozřejmě horší. Po nastartování modře kouří jako nespálená nafta a následně dost dlouho bílý kouř. Vyměnil jsem palivový filtr a žhavící svíčky ale je to stále stejné. Starter necvaka a mačkání balonku nepomáhá  ( je tvrdý). Máte někdo nějaký nápad na řešení? Může to dělat ucpaný FAP ? Dia nic nehlásí. Po nastartování je motor dost hlučný. Díky za rady a tipy .

Ps: dělá mi to od loňských- 20° mrazů.

Odesláno

Chce to projet diagnostikou, ale pořádně, tzn. prohlédnout online data, zaměřil bych se na korekce vstriku, protože ty by to dělat mohli, eventuálně FAP, ale to by byl fakt extrémní stav.

Může to dělat i vysokotlaké čerpadlo, je tam spousta možností, kde hledat chybu...

Odesláno

Ještě mě napadlo žhavící relé. Kdyby to bylo čerpadlo nebo vstřiky tak by asi bylo více problémů jako třeba cukání vynechávání apod. Ne?

Odesláno

Na žhavení úplně zapomeň, jezdim už dva roky s nefunkčníma zhavičkama a jedinej poznatek je, že při -15 to chvíli kucká ;)  Cukání nemusí být, může to mít problém čistě při malých otáčkách. Pokud to není problém nafty, může být něco s motorem, klidně může být skočený o zub, občas se to povede. Kdy si naposledy dělal rozvody? Kolik to má vlastně najeto? 

Odesláno

Tak toto vypada na ohle ojnice nebo propalene pisty................

Jeste klidne zbrousene vacky taky.

Nejlepsi diag pro tebe bude prehodit z funkcniho auta vstriky a cerpadlo.To je teoreticky za pak kacek.Nebo pokud mas finance tak si nechat zrepasovat vstriky rovnou.

Odesláno

No on je problém že to dělá opravdu jen první start. Po nastartování chytne v klidu. Pokud však stojí déle než cca 6-8h opět chytá jako flašinet. Jsem z toho už celkem unavený.

Odesláno

Takze opravdu bych zkusil ty vstriky.

Potom kdyz nepomuze tak vandat vstriky a kamerou se podivat jestli nejsou propadle pisty.Nakonec sundat hlavu a zmerit presahy pistu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...