Martin24 Odesláno 6. leden 2018 Odesláno 6. leden 2018 Ahij všichni. Mam problem se startováním. Ať je teplo nebo zima hrozně dlouho točím než to konečně chytne. Teď v zimě je to samozřejmě horší. Po nastartování modře kouří jako nespálená nafta a následně dost dlouho bílý kouř. Vyměnil jsem palivový filtr a žhavící svíčky ale je to stále stejné. Starter necvaka a mačkání balonku nepomáhá ( je tvrdý). Máte někdo nějaký nápad na řešení? Může to dělat ucpaný FAP ? Dia nic nehlásí. Po nastartování je motor dost hlučný. Díky za rady a tipy . Ps: dělá mi to od loňských- 20° mrazů. Citovat
Schreek Odesláno 6. leden 2018 Odesláno 6. leden 2018 Chce to projet diagnostikou, ale pořádně, tzn. prohlédnout online data, zaměřil bych se na korekce vstriku, protože ty by to dělat mohli, eventuálně FAP, ale to by byl fakt extrémní stav. Může to dělat i vysokotlaké čerpadlo, je tam spousta možností, kde hledat chybu... Citovat
Martin24 Odesláno 6. leden 2018 Autor Odesláno 6. leden 2018 Ještě mě napadlo žhavící relé. Kdyby to bylo čerpadlo nebo vstřiky tak by asi bylo více problémů jako třeba cukání vynechávání apod. Ne? Citovat
Schreek Odesláno 6. leden 2018 Odesláno 6. leden 2018 Na žhavení úplně zapomeň, jezdim už dva roky s nefunkčníma zhavičkama a jedinej poznatek je, že při -15 to chvíli kucká Cukání nemusí být, může to mít problém čistě při malých otáčkách. Pokud to není problém nafty, může být něco s motorem, klidně může být skočený o zub, občas se to povede. Kdy si naposledy dělal rozvody? Kolik to má vlastně najeto? Citovat
straki007 Odesláno 7. leden 2018 Odesláno 7. leden 2018 Tak toto vypada na ohle ojnice nebo propalene pisty................ Jeste klidne zbrousene vacky taky. Nejlepsi diag pro tebe bude prehodit z funkcniho auta vstriky a cerpadlo.To je teoreticky za pak kacek.Nebo pokud mas finance tak si nechat zrepasovat vstriky rovnou. Citovat
Martin24 Odesláno 7. leden 2018 Autor Odesláno 7. leden 2018 No on je problém že to dělá opravdu jen první start. Po nastartování chytne v klidu. Pokud však stojí déle než cca 6-8h opět chytá jako flašinet. Jsem z toho už celkem unavený. Citovat
Martin24 Odesláno 7. leden 2018 Autor Odesláno 7. leden 2018 Jo jo normálně denně v provozu. Už jsem párkrát točil do vybití baterie to ale jen když je víc pod nulou. Citovat
straki007 Odesláno 7. leden 2018 Odesláno 7. leden 2018 Takze opravdu bych zkusil ty vstriky. Potom kdyz nepomuze tak vandat vstriky a kamerou se podivat jestli nejsou propadle pisty.Nakonec sundat hlavu a zmerit presahy pistu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.