Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

já bych jen doplnil že taková guma 195 nemusí být vždy stejně široká, záleží jaká je šířka ráfku :mrk když je ráfek 7x15 tak se ta guma víc roztáhne než na ráfku 6x15 a rozdíl je až nějakej cm.

kup přes e-shop asi problém nebude jen se podívat jak a za kolik je řešeno dodání, oni ty disky neco váží a pošta ti osolí každé kylo a pak to může být pálka :mrk

Odesláno

Castecne souhlasim s mk405 ale jestli je sirka 6.5 nebo 7 v tom uz tak drastickej rozdil co se tyce sire pneu preci neni..

Abych byl tedy konkretnejsi mel jsem 6,5x16 s 195pneu ... bezproblemu (ET nevim bohuzel presne ale byly to orig. Ouragany a ty maj urcite min. ET22)

Pote 7x15 ET15 s 195pneu taktez bez problemu..

A nakonec 7x15 ET15 s 205pneu a ted mam pri zatezi (nakladu) vzadu obcas problem s lehkym skrtnutim blatniku o vnejsi cast pneu.. stacilo by par milimetru to kolo dostat dovnitr coz resi napr. ET18-20 a bylo by vse bezproblemu..

Odesláno

mezi 6,5 a 7 je to 12mm

mezi 6 a 7 je to 25mm a to už poznáš :mrk

druhá věc že se to rozšíří na obě strany, takže když tam dostaneš 6x15ET15 nemusíš tam dostat 7x15ET15

tím jsem chtěl jen říci že se musí dávat bacha na víc parametrů ne jen na ET:mrk

Odesláno

Tak jinak :) To co jsem popisoval mam z vlastni zkusenosti na konkretnim aute.. co se tyce sirky disku tak snad jedine davat pozor na vnitrni stranu v ramci ET .. pochybuju krom mozna ultra nizkoprofilovych kol ze se skrtanim rafku o vnejsi hranu blatniku je problem .. obvykle je problem se skrtani pneu a tam Ti rozmer pneu u stycne plochy (vzorku) nerozsiri sire disku pri 195 nebo 205pneu at tam mas 6.5 nebo 7 ... mozna jen slovickarime ale treba to dotahnem jednou do konce :)

Odesláno

já neříkám že s tebou nesouhlasím ;) já jsem napsal jen obecnou připomínku ohledně šířky disku, k tvém zkušenostím už vůbec nic nanamítám. Nikde ale nebylo napsáno jaká bude šířka ráfku a 15 se dělají v šířce od 6 až po 9 proto jsem na to upozornil

ikdyž s poslední větou nesouhlasím to škrtání je jak kdy a kde, může škrtat jak v místě styčné plochy gumy tak v míste ráfku, když ti bude škrtat o tlumič tak to kolo ani nenamontuješ ale vnější strana o blatník může jen při propružení, zádní kola pak mohou třeba jen při plném nákladu a propružení i celou dosedací plochou... říkám to jen proto že občas vidím i kus kola z bladníku venku a pod.

[upravil dne 24/1/06 mk405]

Odesláno

no podstatne bylo, ze ET bez sirky disku je ponekud nedostacujici informace... vzhledem k tomu, ze je relativni prave vuci sirce. Pul palce da rozdil 12.6 mm a treba u mych 17\" je to presne ta hranice, kdy bych uz neodjel.... :D

o rafek mi nic neskrta, obcas o gumu, ta je preci jen o neco sirsi. Pokud nepujdes do extremu jako na nekterych tuning srazech, kde jsou modni pneu do A a rafek je nejsirsi casti...

Odesláno

no ale jak to resej kdyz jim kolo couha centak a vice mimo auto a mezi gumou a lemem je nepatrna mezera a jeste k tomu ti tvrdi,ze mu to vubec neskrta!!!

Odesláno

Dorazy.. a byvaj dve moznosti .. bud Ti neco tvrdej a obvykle to byva jinak :D A nebo ma rad cestu traktorem a z relativne pohodlne silnice si tim udela slusnej tankodrom.. resp. jako bys jezdil bez tlumicu :roll

Odesláno

no u nekterejch aut fakt musej bejt bez tlumicu,protoze co jsem videl posledne v nyburce,tak nektery auta byli fakt extrem!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...