Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Budiky teploty vody

Vcelar

Recommended Posts

Zdravim panove, uz som tu riesil problem a to taky ze mi pri nizkych teplotach a to pod -10 blbne rucicka budika na vodu.Vzdy hned po nastartovani som mal rucicku na 80. Avsak problem ktory som si vsimol uz dnes pri -14 je ze rucicka vyskocila na 80 hned ako som otvoril auto cize som ani nemal klucik v zapalovani...Pred par minutami som bol auto pretocit, no skor ako som dialkovym odomkol svietim lampasikom a rucicka bola na nule, po odomknuti dialkovym akoby dostala nejaky impulz a skocila no hned na to spadla na nulu...To vsak este neni taky mraz, rano zas vyskoci na 80 a ostane tam, po asi 5km ked sa uz auto zahreje tak zacne stupat no stupa az na maximum.

Sem tam som vyskusal motor vypnut na chvilu, no rucicka klesla ale len na nejakych 70 az 80 ako kedy, niekedy spadne na nulu a ide normalne.

Neviem ci blbne len samotny budik alebo je tam niekde nejaky teplomer? 

Zdravim.

Chtel jsem se zeptat jestli uz si ten problem vyresil. Vypada to, ze mam ten samej problem. Dneska rano prijdu a po nastartovani teplota hned na 70 st.

Po 10 km jizdy vylezla az na nejakych 100 st. Po vypnuti motoru spadne zase na 70 st. Zrejmne se bude jednat o cidlo teploty chladici kapaliny.

Zatiaľ som to nevyriešil, robí ti to stále alebo len pri silných mrazoch? Skús si všimnúť či ti ta ručička nevybehne hneď ako odomknes auto to jest ešte ani nestartuj.

Čidlo to je to na chladiči? Alebo je tam este nejake iné?

Jaky je to cidlo jsem jeste nezjitoval.

Zatim to udelalo jenom vcera pri ceste do prace. Cestou zpatky a dneska uz to fungovalo tak jak ma. Jinak dneska bylo -14 a vcera jsem mel auto v garazi a tam bylo -5, takze si myslim, ze s venkovni teplotou to nema nic spolecnyho.

Zatim neresim, pokud by to delallo casteji tak zajdu na diagnostiku a dam vedet jak jsem dopadl.

Robí to aj mne.

Robí mi to keď mám nízke napätie akumulátora a pokúsim sa naštartovať. Vybehne to na 70°C keď natočím druhý krát, tak to skočí na 100°C. Vie to robiť aj palivomer. Keď nabijem batériu (ktorá už je mimochodom v háji), tak to neurobí ani raz. 

Toľko moje pozorovanie.