Jump to content
  • Current Donation Goals

Citroen c5 I

brixtr

Recommended Posts

Tak jsem se konečně dokopal udělat vlákno o svém autě. Píšu to vcelku po dlouhé době tak snad na něco nezapomenu a snad to bude mít hlavu a patu 
Po 406 jsem pořídil sice jinou značku ale i tak jsem naprosto spokojený :)
Citroen c5 první generace s motorem 2.0 HDI 80kw,RHZ.
auto mělo při koupi najeto nějakých 320 000 km(červenec 2015). Jelikož auto stálo 35000 tak jsem počítal s nějakou tou investicí a hned se do toho pustil.
Brzdy, rozvody, oleje a takové ty normální věci po koupi ojetého auta.
Hned první problém byl sehnat displej palubního počítače, jelikož jsem měl vcelku atypický displej tak se opravdu blbě sháněl. Když jsem ho sehnal tak už jsem viděl jakou má auto krásnou spotřebu.
Po pár časech bezstarostného ježdění se objevil problém se zadními rameny. Dal jsem to opravit a při té příležitosti jsem nechal auto i načipovat. V tu chvíli se mi ta spotřeba opravdu líbila!
No bohužel jsem měl menší poruchu když mě to nechalo v Praze na dvouproudovce :D motor KO (takže odtahovka) .  Naštěstí díky zdejšímu členovi jsem měl jiný motor který jsem hned nechal namontovat rovnou s menší generálkou. rozvody. oleje. filtry. repas alternátoru. nová autobaterie. dezinfekce a následné doplnění klimatizace. no byl jsem v tom za 20 000 :D když už tak už.
Chviličku na to jsem si pořídil pěkná kola která mi ovšem nesedla( moc velký ET) takže šli dál do světa. pak jsem měl menší nehodu s naším ptactvem které mi pochramotilo přední nárazník tak jsem musel improvizovat abych to zatím nějak dal do kupy, jelikož se mi to však zalíbilo tak jsem se rozhodl že to tak nechám. Auto jsem vybavil denním svícením které ovšem půjde stejně pryč a dám místo něj až bude lepší počasí  obyčejné mlhovky jelikož je mám v hlavních světlech.
Další investice byla nedávná výměna spojky která měla už vcelku dost za sebou a nechalo mě to opět v Praze tentokrát přímo na křižovatce takže opět odtahovka ale těch nadávek od lidí :( . Po výměně spojky jsem si konečně zajel pro jiná kola která mi už naštěstí sedla přesně a při tak krásné cestě jsem se mohl podívat na dálkovou spotřebu při cestě cca 300km. 5,3L/100km.
Poslední úprava prozatím je výměna koncového výfuku :) je to spíše na ozdobu než aby to dělalo bordel a vcelku se mi to líbí :)
Toť prozatím snad vše, momentálně mi BUDÍKY ukazují 361299km a jezdí se vesele dál :)
Přidávám různá fota auta a různých oprav/úprav :)

received_10207136113632826.jpeg

no upřímně ten horní chci ještě upravit ale to až bude teplo, teď na to nemám ani čas a hlavně ani prostory. na parkovišti to dělat nechci když mrzne :D chci tam dát krapet jiný.. ale originál už tam nebude nikdy :D 

tak si aspon ty origo dily schovavej kdybys to nekdy potreboval nahodou jeste prodat .. :)  a propos nejsi ty ten co mel drive 406 ale pak ji prodal a nejakou dobu byl bez autí ?

• 1 month later...

Dneska bylo tak krásně že jsem se konečně pustil do dodělání mlhovek. Původně jsem je chtěl dát žluté ale nakonec jsem zvolil klasiku :)

no neskutečný porod a ještě to stejně není hotový tak jak bych chtěl. Chci to ještě pořádně zakytovat, tak snad se k tomu dostanu v co nejbližší době

17015446_10208025918837400_1613759642_o.jpg

To mě přivádí na menší dotaz. Může mi někdo poradit jaký kit na to použít? Papíru mám 3 zádele ale kit ne tak ho musím koupit, jen teď nwm jaký. Je to spoj plastu+železa.

Klidně i odkaz :) Budu rád 

• 4 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...