brixtr Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Tak jsem se konečně dokopal udělat vlákno o svém autě. Píšu to vcelku po dlouhé době tak snad na něco nezapomenu a snad to bude mít hlavu a patu Po 406 jsem pořídil sice jinou značku ale i tak jsem naprosto spokojený Citroen c5 první generace s motorem 2.0 HDI 80kw,RHZ. auto mělo při koupi najeto nějakých 320 000 km(červenec 2015). Jelikož auto stálo 35000 tak jsem počítal s nějakou tou investicí a hned se do toho pustil. Brzdy, rozvody, oleje a takové ty normální věci po koupi ojetého auta. Hned první problém byl sehnat displej palubního počítače, jelikož jsem měl vcelku atypický displej tak se opravdu blbě sháněl. Když jsem ho sehnal tak už jsem viděl jakou má auto krásnou spotřebu. Po pár časech bezstarostného ježdění se objevil problém se zadními rameny. Dal jsem to opravit a při té příležitosti jsem nechal auto i načipovat. V tu chvíli se mi ta spotřeba opravdu líbila! No bohužel jsem měl menší poruchu když mě to nechalo v Praze na dvouproudovce motor KO (takže odtahovka) . Naštěstí díky zdejšímu členovi jsem měl jiný motor který jsem hned nechal namontovat rovnou s menší generálkou. rozvody. oleje. filtry. repas alternátoru. nová autobaterie. dezinfekce a následné doplnění klimatizace. no byl jsem v tom za 20 000 když už tak už. Chviličku na to jsem si pořídil pěkná kola která mi ovšem nesedla( moc velký ET) takže šli dál do světa. pak jsem měl menší nehodu s naším ptactvem které mi pochramotilo přední nárazník tak jsem musel improvizovat abych to zatím nějak dal do kupy, jelikož se mi to však zalíbilo tak jsem se rozhodl že to tak nechám. Auto jsem vybavil denním svícením které ovšem půjde stejně pryč a dám místo něj až bude lepší počasí obyčejné mlhovky jelikož je mám v hlavních světlech. Další investice byla nedávná výměna spojky která měla už vcelku dost za sebou a nechalo mě to opět v Praze tentokrát přímo na křižovatce takže opět odtahovka ale těch nadávek od lidí . Po výměně spojky jsem si konečně zajel pro jiná kola která mi už naštěstí sedla přesně a při tak krásné cestě jsem se mohl podívat na dálkovou spotřebu při cestě cca 300km. 5,3L/100km. Poslední úprava prozatím je výměna koncového výfuku je to spíše na ozdobu než aby to dělalo bordel a vcelku se mi to líbí Toť prozatím snad vše, momentálně mi BUDÍKY ukazují 361299km a jezdí se vesele dál Přidávám různá fota auta a různých oprav/úprav Link to comment Share on other sites More sharing options...
brixtr Posted January 22, 2017 Author Share Posted January 22, 2017 Odtahovka + úprava nárazníku Link to comment Share on other sites More sharing options...
brixtr Posted January 23, 2017 Author Share Posted January 23, 2017 Pracovní nástroje: nůž, pilka, pilník,vrtačka, štípačky, stahovací pásky, lepidlo a spousta nadávek Link to comment Share on other sites More sharing options...
brixtr Posted January 23, 2017 Author Share Posted January 23, 2017 (edited) Nové potahy. osvětlení motoru a parkovací kamera v zrcátku(ta mi dala zabrat) Edited January 23, 2017 by brixtr Link to comment Share on other sites More sharing options...
brixtr Posted January 23, 2017 Author Share Posted January 23, 2017 jelikož se mi rozpadalo osvětlení spz tak jsem se rozhodl udělat taky menší úpravu Link to comment Share on other sites More sharing options...
brixtr Posted January 23, 2017 Author Share Posted January 23, 2017 A na závěr celková fotka jak auto vypadá teď + výfuk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest StibTo Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 No hezký ale člověče ten tahokov vpředu ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
brixtr Posted January 23, 2017 Author Share Posted January 23, 2017 který máš na mysli ten spodní jsem chtěl, originál byl šilený to šlo hned ale ten horní jsem musel a zalíbilo se mi to tak se to nechal Ale jinak díky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest StibTo Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Ten spodní bych ještě rozdejchal Link to comment Share on other sites More sharing options...
brixtr Posted January 23, 2017 Author Share Posted January 23, 2017 no upřímně ten horní chci ještě upravit ale to až bude teplo, teď na to nemám ani čas a hlavně ani prostory. na parkovišti to dělat nechci když mrzne chci tam dát krapet jiný.. ale originál už tam nebude nikdy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest StibTo Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 tak si aspon ty origo dily schovavej kdybys to nekdy potreboval nahodou jeste prodat .. a propos nejsi ty ten co mel drive 406 ale pak ji prodal a nejakou dobu byl bez autí ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brixtr Posted January 23, 2017 Author Share Posted January 23, 2017 jj jsem a na sraz dorazil na kole Link to comment Share on other sites More sharing options...
brixtr Posted February 27, 2017 Author Share Posted February 27, 2017 Dneska bylo tak krásně že jsem se konečně pustil do dodělání mlhovek. Původně jsem je chtěl dát žluté ale nakonec jsem zvolil klasiku no neskutečný porod a ještě to stejně není hotový tak jak bych chtěl. Chci to ještě pořádně zakytovat, tak snad se k tomu dostanu v co nejbližší době Link to comment Share on other sites More sharing options...
brixtr Posted February 28, 2017 Author Share Posted February 28, 2017 To mě přivádí na menší dotaz. Může mi někdo poradit jaký kit na to použít? Papíru mám 3 zádele ale kit ne tak ho musím koupit, jen teď nwm jaký. Je to spoj plastu+železa. Klidně i odkaz Budu rád Link to comment Share on other sites More sharing options...
brixtr Posted March 25, 2017 Author Share Posted March 25, 2017 (edited) tak dneska trochu toho malování úchylnější barvu jsem si už vybrat nemohl ale mě se prostě ta zelená líbí Edited March 26, 2017 by brixtr Link to comment Share on other sites More sharing options...
brixtr Posted March 29, 2017 Author Share Posted March 29, 2017 Tak konečně jsem se dostal k nalepení křídla. Snad to bude držet pořádně Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest StibTo Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 člověče asi fotrovatím ale dodělávat křídlo na autě s tažným nějak není můj šálek kávy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 kridlo mi nevadi - ale ty kecy kolem nej ?? ze by mamut na 20kg nevydrzel tohle pidi kridilko ?? ja planuju namontovat zpatky na saxo tohle a jestli bylo lepene na lak oybc tmelem na skla - mel sem co delat abych ho sundal Link to comment Share on other sites More sharing options...
brixtr Posted March 30, 2017 Author Share Posted March 30, 2017 náhoda je blbec. a radši to přilepím něčím pořádným ať mám klid na duši Link to comment Share on other sites More sharing options...
brixtr Posted April 5, 2017 Author Share Posted April 5, 2017 Dneska jsem věnoval autu trochu péče. Zajel jsem si nechat udělat dekontaminaci a nanesení laku ať to taky trochu vypadá Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts