Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

307CC/EW10A nestartuje

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj pežoťáci,

stal se velkej průser a nevím si rady-

Doposud bezproblémově startující motor RFJ (2,0i 103kw) se jednoho rána rozhodnul že nechytne. Startér s ním točí, ale motor nechytá. Provedl jsem kontrolu funkce akčních členů přes PP2000 - všechny fungují. Vstřikovače během fáze startování stříkají, jiskry jiskří, svíčky jsou v pořádku. Zkusil jsem i druhou ECU (ano připárovanou, kdyby někdo pochyboval). Zkusil jsem jinou zapalovací rampu (zánovní dřívě fungující uloženku). Zkusil jsem jinou sadu vstřiků. Zkusil jsem motorem zatočit ráčnou - žádný "divný odpor" jsem nezaznamenal. Změřil jsem indukční čidlo klikovky - impedance v souladu se specifikací. ECU nezaznamenala žádnou chybu ani dočasnou ani trvalou. Zkusil jsem vyfoukat válce vzduchem, očistit svíčky. 

Ještě se chystám zkontrolovat časování, zda si náhodou o zub nebo dva neposkočil, ale moc se mi nezdá že by se tohle stalo a jednotka nevyhlásila chybu synchronizace. 

Z vyjmenovaného nic nepomohlo. Motor nestartuje a já nemám jak dojet do práce (50km). 

Uvítám každý nápad nebo pomoc.

Odesláno

Zkusil bych startovací sprej, pokud naskočí a chcípne tak bude problém s dodávkou paliva, možná slabý tlak od čerpadla nebo výpadky funkce.

Odesláno

Immo s tím nesouvisí, status IMO je videt v PP2000. 

Kazdopadne celej kram tkvel v tom ze po prvnim nepodarenym startu se to prachsproste uchlastalo. Vcera jsem zkontrolova casovani rozvodu a po zjisteni ze vse je ok, jsem ze zoufalstvi dukladne vysusil valce, vrznul do kazdyho mililitr oleje a voila! zas to blafe.

Kazdopadne diky vsem kteri se mym problemem zabyvali :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...