Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,sjíždí se mi předek,obě kola jsou do V,ramena lom federace, tlumiče KyB,kosti,tyčky,VŠE ok.

Uložení zůstalo stejného, napadá někoho něco?

Samozdřejmně před opravou VŠE ok.

Milan +měl přivedl na myšlenku přetočenych horních uložení o 180'.

Někdo jiném nápad?Setkal se s tímto již někdo?

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak stále řeším ty odkony.Napadla mě jedna věc.Uložení nejde přetočit o 180°,ale možná by šlo přehodit pravá -levá?Je to možné?

Mam příklon na p.kole 0.33°,l.kolo 0°,požadováno je odklon 2-4°.

Tlumiče Sach-nové spolu s ramenama Lomfeder.Oboje děláno v jeden den,předtím kola v poho,nic se nesjíždělo.

Odesláno

Mozno hlupost,ale nemozu byt kratsie ramena?Teda spodne capy by mohli byt blizsie ku karoserii.Neexistuje viac rozmerov ramien?Tiez mam LOMFORDER a musel som poriadne studovat,lebo neboli vsetky rovnake,ale tykalo sa to hlavne priemeru spodneho capu.

Odesláno (upraveno)

taky jsem zjistil sjíždění a nakonec byl problém na axiálním kloubu táhla řízení... byl už volnej a tím se měnila geometrie v zatáčkách...

Upraveno uživatelem somira
Odesláno

Nereším sbíhavost,ale odklony.

Z předního pohledu mám kola rovně-malinko do V.

Ramena od autorozvody.cz-v pořádku,nebyl jsem sám kdo ramena kupoval od té samé značky.

Ramena jsoun2 druhy,liší se čepem 17 a 19 mm,vše ok,kontrolováno dle vin.

tlumiče jsou od Sach.Dle prodejce také nikdo neřešil tento problém.

horní uložení přetočit nejde kolem své osy,ale l a p jsou s jinýma číslama,otázka je,zda jsou prohodit mezi sebou na montážní straně.

Odesláno

Skrutky tlmiča majú na tehlici miernu vôľu. Tam sa to dá doladiť a znovu dotiahnuť. Keď sa to auto robilo na zdviháku a tehlice sa pred dotiahnutím tlmičov nepodopreli, tak výsledkom je zlý odklon. Koleso dolu, podoprieť kotúč, povoliť dve skrutky tlmiča, trochu si to sadne a znovu dotiahnuť predpísaným momentom. Ak to nestačí, otvory V tlmiči sa dajú zväčšiť. Samozrejme sa zmení aj zbiehavosť. Bude väčšia. 

Odesláno

jen propilovat je málo--těhlice se může vrátit do původní polohy, když kolo vjede do hluboké díry atd., protože v oválných dírách to šrouby neudrží, když už není zbytí a MUSI se experimentovat, protože jiné možnosti seřízení prostě nejsou, tak si nech vytočit podložky z oceli o síle cca 3mm ke šroubům, co drží tlumič, otvory v tlumiči propiluj v požadovaném směru a sešroubuj s podložkama pod hlavami šroubů i matkama--pak sjeď na geometrii a tam seřiďte odklon/příklon v požadovaném úhlu (rozměru), dotáhni matky šroubů a podložky nechej přiheftovat k tlumiči Cočkem--pak se to nehne ;)

u jiného auta jsme to řešili posunutím horního uložení tlumiče...

Odesláno

to co jsem psal, bylo u aut po velkých haváriích, jiná možnost nastavení odklonu/příklonu už prostě nebyla, u náprav typu McPherson se tyto hodnoty zpravidla seřizovat vůbec nedají, jen sbíhavost kol...,někdy se prostě musejí udělat i nestardardní zásahy, aby pneumatiky nebyly po 10 tisících kilometrů na vyhození ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...