rocada Odesláno 4. listopad 2016 Odesláno 4. listopad 2016 Zdravím,sjíždí se mi předek,obě kola jsou do V,ramena lom federace, tlumiče KyB,kosti,tyčky,VŠE ok. Uložení zůstalo stejného, napadá někoho něco? Samozdřejmně před opravou VŠE ok. Milan +měl přivedl na myšlenku přetočenych horních uložení o 180'. Někdo jiném nápad?Setkal se s tímto již někdo? Citovat
Cyrďák Odesláno 4. listopad 2016 Odesláno 4. listopad 2016 Unavený pera a tlumiče.Dělala mě to omega. Citovat
Milan+ Odesláno 4. listopad 2016 Odesláno 4. listopad 2016 Tlumiče má nové. Unavená pera by byla kola do A. Citovat
rocada Odesláno 4. listopad 2016 Autor Odesláno 4. listopad 2016 Tlumiče nové unaveny pera udělají A Citovat
rocada Odesláno 17. listopad 2016 Autor Odesláno 17. listopad 2016 Tak stále řeším ty odkony.Napadla mě jedna věc.Uložení nejde přetočit o 180°,ale možná by šlo přehodit pravá -levá?Je to možné? Mam příklon na p.kole 0.33°,l.kolo 0°,požadováno je odklon 2-4°. Tlumiče Sach-nové spolu s ramenama Lomfeder.Oboje děláno v jeden den,předtím kola v poho,nic se nesjíždělo. Citovat
xpetrix Odesláno 17. listopad 2016 Odesláno 17. listopad 2016 Mozno hlupost,ale nemozu byt kratsie ramena?Teda spodne capy by mohli byt blizsie ku karoserii.Neexistuje viac rozmerov ramien?Tiez mam LOMFORDER a musel som poriadne studovat,lebo neboli vsetky rovnake,ale tykalo sa to hlavne priemeru spodneho capu. Citovat
Lubo§ Odesláno 17. listopad 2016 Odesláno 17. listopad 2016 Priemeri capu mozu byt ine ale rameno rozmerovo nemoze byt ine a aj keby bolo tak by si mal zly odklon kolesa a nie zbiehavost Citovat
xpetrix Odesláno 17. listopad 2016 Odesláno 17. listopad 2016 Riesi sa tu vlastne priklon/odklon alebo zbiehavost/rozbiehavost?Stratil som sa... Kolesa su do V pohladom zhora alebo zozadu? Citovat
somira Odesláno 17. listopad 2016 Odesláno 17. listopad 2016 (upraveno) taky jsem zjistil sjíždění a nakonec byl problém na axiálním kloubu táhla řízení... byl už volnej a tím se měnila geometrie v zatáčkách... Upraveno 18. listopad 2016 uživatelem somira Citovat
rocada Odesláno 18. listopad 2016 Autor Odesláno 18. listopad 2016 Nereším sbíhavost,ale odklony. Z předního pohledu mám kola rovně-malinko do V. Ramena od autorozvody.cz-v pořádku,nebyl jsem sám kdo ramena kupoval od té samé značky. Ramena jsoun2 druhy,liší se čepem 17 a 19 mm,vše ok,kontrolováno dle vin. tlumiče jsou od Sach.Dle prodejce také nikdo neřešil tento problém. horní uložení přetočit nejde kolem své osy,ale l a p jsou s jinýma číslama,otázka je,zda jsou prohodit mezi sebou na montážní straně. Citovat
biondi Odesláno 19. listopad 2016 Odesláno 19. listopad 2016 Skrutky tlmiča majú na tehlici miernu vôľu. Tam sa to dá doladiť a znovu dotiahnuť. Keď sa to auto robilo na zdviháku a tehlice sa pred dotiahnutím tlmičov nepodopreli, tak výsledkom je zlý odklon. Koleso dolu, podoprieť kotúč, povoliť dve skrutky tlmiča, trochu si to sadne a znovu dotiahnuť predpísaným momentom. Ak to nestačí, otvory V tlmiči sa dajú zväčšiť. Samozrejme sa zmení aj zbiehavosť. Bude väčšia. Citovat
rocada Odesláno 20. listopad 2016 Autor Odesláno 20. listopad 2016 Propilování montážních děr v tlumiči beru jak poslední možnost. A nechťěnou. Citovat
ozzy56 Odesláno 20. listopad 2016 Odesláno 20. listopad 2016 jen propilovat je málo--těhlice se může vrátit do původní polohy, když kolo vjede do hluboké díry atd., protože v oválných dírách to šrouby neudrží, když už není zbytí a MUSI se experimentovat, protože jiné možnosti seřízení prostě nejsou, tak si nech vytočit podložky z oceli o síle cca 3mm ke šroubům, co drží tlumič, otvory v tlumiči propiluj v požadovaném směru a sešroubuj s podložkama pod hlavami šroubů i matkama--pak sjeď na geometrii a tam seřiďte odklon/příklon v požadovaném úhlu (rozměru), dotáhni matky šroubů a podložky nechej přiheftovat k tlumiči Cočkem--pak se to nehne u jiného auta jsme to řešili posunutím horního uložení tlumiče... Citovat
rocada Odesláno 20. listopad 2016 Autor Odesláno 20. listopad 2016 Co neeeeee.To je fakt ta posledni moznost-hodne nechtenaaaaaa. Zitra dilna a prohodit horni ulozeni prave za leve.Jina moznost proste nemuze byt. Citovat
ozzy56 Odesláno 20. listopad 2016 Odesláno 20. listopad 2016 to co jsem psal, bylo u aut po velkých haváriích, jiná možnost nastavení odklonu/příklonu už prostě nebyla, u náprav typu McPherson se tyto hodnoty zpravidla seřizovat vůbec nedají, jen sbíhavost kol...,někdy se prostě musejí udělat i nestardardní zásahy, aby pneumatiky nebyly po 10 tisících kilometrů na vyhození Citovat
rocada Odesláno 20. listopad 2016 Autor Odesláno 20. listopad 2016 (upraveno) Jenže tohle totna neni,nebyla a nebude. S... me ćim to je. slušně! Díky Upraveno 20. listopad 2016 uživatelem minimaxa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.