Míša 406 Odesláno 10. červenec 2016 Odesláno 10. červenec 2016 Zdarec, omlouvám se jestli už tu podobné tema je ale už si s tím nevím rady tak zakládám nové. Už asi rok mám vlastním 406ku 2,0 HDi (80kW s čipem na 103kW) Celou dobu bez problému až na normální udržbu. Ale poslední měsíc pozoruji závadu v podobě poklesu výkonu v nižších otáčkách. Zejména při předjíždění je to nepříjemné, kdy zhruba do 3000ot. to leze uplně pomale a potom najednou rapidní nárust a auto letí jak letadlo. Turbo je měněné asi před dvěma lety, regulátor tlaku paliva v čerpadle byl měněn před rokem za nový, pro jistotu jsem jej nedávno čistil, měnil jsem i vstřiky za jiné a pořád nic. Jinak auto jede bez problémů s normální spotřebou do 5ti litrů. Elektronika motoru nesvítí takže předpokládámm že chyba je někde v mechanické části. Setkal jste se někdo s tímto problémem? Popř. uvítám jakékoliv rady a připomínky. Díky Michal Citovat
John Odesláno 10. červenec 2016 Odesláno 10. červenec 2016 Diagnostika a live data za jízdy atd. nic nepoví? Může toho být spousta a bez napíchnutí na diag toho asi moc nezjistíš... Citovat
Míša 406 Odesláno 10. červenec 2016 Autor Odesláno 10. červenec 2016 Na diagnostice jsem s tím ještě nebyl. Ale tento týden jedu na geometrii do Peugeotu v Brně tak můžu nechat napíchnout. Zkoušel jsem jen věci co jsem si přečet tady na foru apod... jako vyčištění váhy, těsnost cívek pro ovládání turba a EGR, regulátor tlaku paliva, čidlo tlaku paliva... Citovat
John Odesláno 10. červenec 2016 Odesláno 10. červenec 2016 Pokud by jsi chtěl diag a byl by jsi už v Brně tak se dá připadně domluvit a auto napíchnout. Citovat
skeblo Odesláno 13. červenec 2016 Odesláno 13. červenec 2016 Tipoval by som vahu vzduchu. Mal som presne take iste spravanie auta. Skus odpojit konektor od vahy vzduchu a auto by malo tahat lepsie od spodu. Citovat
Míša 406 Odesláno 17. červenec 2016 Autor Odesláno 17. červenec 2016 Zdarec, takže mohu potvrdit, že po výměně váhy je vše v pořádku. Tahá krásně už od nějakých 1400ot./min. Ještě jsem se zapoměl zmínit o podivném ''cvakání'' při akceleraci, to pro změnu pomohla výměna vstřiků. Ještě mě čeká ta sbíhavost zadní nápravy, doufám že se s tím vyřeší ''odskakování'' a celkový neklid vozu při průjezdu nerovnostmi. Citovat
Luis Vostřel Odesláno 6. srpen 2016 Odesláno 6. srpen 2016 Začalo mi teď dělat naprosto to samé. Zkusil jsem odpojit váhu, ale žádná změna, takže mě čeká zřejme diagnostika že ? Citovat
MilanF1 Odesláno 6. srpen 2016 Odesláno 6. srpen 2016 Pokud po odpojení váhy se vůz chová stejně, pak ta váha nebude fungovat. Takže bych to viděl na vadnou váhu. Diag samozřejmě poví více. Citovat
Luis Vostřel Odesláno 6. srpen 2016 Odesláno 6. srpen 2016 Aha, já si právě myslel, že pokud ji odpojím a nenastane změna, že bude problém někde jinde. Každopádně díky. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.