j.matlon Odesláno 9. červenec 2016 Odesláno 9. červenec 2016 (upraveno) Zdravím fórum, kúpil som si peugeot 605, mám ho už tri roky a zatiaľ všetko fungovalo. Pár vecí som vymenil (rozvody, olej, ...) a auto vždy šlo dobre. Mesiac dozadu sa mi rozsvietila kontrolka STOP a MAZANIE - OLEJ, ale olej som menil nedávno, je ho dosť a aj čidlo je nové. Kontrolka sa rozsvieti len pri 1300ot./min., keď je viac otáčok kontrolka zhasne. Rovnako pri 1300ot./min. niečo klepe v motore (niekde navrchu), pri vyšších otáčkach to nepočuť. Nevie mi niekto povedať, poradiť čo by to mohlo byť? Ďakujem za každú radu. Upraveno 9. červenec 2016 uživatelem j.matlon Citovat
mmartinkovic Odesláno 9. červenec 2016 Odesláno 9. červenec 2016 Niekedy sa zvykli upchat mazacie kanaliky, ale tieto motory s tym problem nemali. zalezi od oleja a tak. Skor is po cerpadle oleja, alebo snimači tlaku. Citovat
myšut Odesláno 10. červenec 2016 Odesláno 10. červenec 2016 proplach motora tím 2000 nebo petrákem a nový olej ,to je to nejlevnější Citovat
j.matlon Odesláno 5. srpen 2016 Autor Odesláno 5. srpen 2016 Motor som nakoniec cely rozobral a zistil som ze olejove cerpadlo od kluky ide na prazdno a mal by tam byt nejaky kajlik spolu s rozvodmi ale neviem ako to tam je, ci nepoznate nejake plany. Bol som aj v predajni, objednal som si veci ale nie je to kompletne a neviem presne ako to zalozit, nejake plany motora alebo nieco podobne by velmi pomohlo. Dakujem. Citovat
Guest Sale Odesláno 6. srpen 2016 Odesláno 6. srpen 2016 V první řadě jsi měl použít proplachovací olej a nechat řádně propláchnout ale pokud to máš rozdělané, tak rozpůlit olejové čerpadlo a vyměnit píst odlehčovacího ventilu, pružinu a vodící čep na které chodí ta pružina. Jsou to jediné součásti které se dají vyměnit, je možné, že píst nechodí a propouští tlak, takže je potom nedostatečný. Jsou to položky celkem za 140 Kč k dostání v Peugeotu. Pokud chceš oe čísla napiš VIN 2.1 TD jsou dva tipy. Je taky možné, že motor má už po smrti a jsou příliš vyběhaná ložiska, takže při nízkých otáčkách neudrží dostatečný tlak. Nové čerpadlo asi jen z vraku v Peugeotu je za 8000. Citovat
j.matlon Odesláno 10. srpen 2016 Autor Odesláno 10. srpen 2016 Motor uz vrci, maze ale teraz mi nechce nastartovat cez spinacku iba na priamo a moze to byt tym ked som daval vanu dole tak som odlomil z cidla na hladinu oleja. Ma to daco s tym spolocne? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.