jindra73 Odesláno 24. květen 2016 Odesláno 24. květen 2016 Zdravím, vypl jsem motor po jízdě a za 5 minut opět nastartoval a rozsvítilo červeně STOP a následně hlášky, power steering system faulty, ABS/ESP system faulty a ještě tuším braking system faulty. Stalo se mi to už 1x před měsícem a odpojil jsem baterku na několik minut a poté připojil a vše ok, hlášky zmizly.. Nyní jsem odpojil baterku a a připojil za 1minutu a furt hlášky. Servo nejde, volantem se skoro nedá točit, jak to jde těžko. Najeto 57.000km / 2012 / 1.6hdi Citovat
Guest Sale Odesláno 24. květen 2016 Odesláno 24. květen 2016 Porucha serva, takže v první řadě kontrola stavu oleje v servu, podívat se jestli tam není pěna, kontrola pojistky a dál kontrola těsnosti celého systému. Podívat se pod auto jestli neteče a nakonec kontrola konektoru připojení a vlastního serva zda neteče a zda se nedostává olej do el. části motoru. Citovat
HonzaZ Odesláno 24. květen 2016 Odesláno 24. květen 2016 Určitě by to chtělo diagnostiku, ale zkus se nejdříve podívat na dvojitý brzdový spínač. Takto se někdy projevuje pokud nefunguje správně. Citovat
ferinko2 Odesláno 24. květen 2016 Odesláno 24. květen 2016 .....aj poistka ovládania RJ serva, alebo poistka mora serva (jedna z hlavných poistiek )....alebo prehriate kontakty na motore serva...... Citovat
jindra73 Odesláno 25. květen 2016 Autor Odesláno 25. květen 2016 (upraveno) Díky moc, dnes odpoledne vyzkouším všechny možnosti Tak dnes ráno 25.5. po nastartování opět pípla hláška STOP a 1. Braking system faulty , 5sec poté ABS/ESP system faulty , 5sec poté Charging system faulty, 5sec poté power stearing system faulty Vypl jsem motor, odpojil baterku na několik minut, mezitím jsem prostříkal kontoxem kontakt + baterie a baterii připojil. Baterie měla napětí 12,37V Nastrartoval jsem a servo již šlo , hlášky asi píply ale již zhasly a už nesvítily ani nápis stop. Svítil pouze cestou 30KM oranžový trojůhelník s vykřičníkem u deního počitadla. Po vypnutí motoru po 30km i ten zhasnul. A již dnes 5x nastartováno a OK. Teď jsem vytáhl a prostříkal brzdový spínač u pedálu brzdy ( vypadal jako nový) a dal jsem zpět. Olej v servu po horní rysku, žádné úniky. Pojistka na servo OK. ( V posledních několika měsících parkuji u cesty kterou opravují .... v prašnějším prostředí) Včera se to stalo podruhé a poprvé cca. měsícem, vždy po vypnutí motoru a nastartovaní za cca. 5 minut. Nikdy se toto nestalo za jízdy. Upraveno 26. květen 2016 uživatelem jindra73 Citovat
Jeremiaš Odesláno 25. květen 2016 Odesláno 25. květen 2016 (upraveno) Zdravím jindra73 ,presne rovnaký problém mám aj ja od minulej stredy:pohol som sa autom a po asi 2min. mi auto urobilo to iste,odišlo servo,esp,abs,power stearing system faulty a ešte neviem čo všetko.Hlašky nezmizli ani po odpojení baterky.Takže auto putovalo do servisu,aj ked značkového,ale citroenu.Leďže najbližší Peugeot je 40km.Technik je s toho tak sa zdá vedľa,kedže všetko je Ok.Jedine poistková skrinka riadenia-tá čo je nad bat.Nedostáva po pretočení kľúčika prúd,po vypnutí tam prúd je,tak teraz len háda,že zrada je v nejakom rele,lenže bez schémy nechce objednať celu skrinku -cena cca180e. čiže týždeň auto stojí a problém nevyriešený.Už som fakt zúfalý,lebo zohnať len tak schému poistkovej skrinky a to aj tak len dúfať,že niečo s toho bude je riadne na nervy. Potešil by každý. kto by ma naviedol na nejaký odkaz schémy skrinky ochrany riadenia. Ďakujem Upraveno 25. květen 2016 uživatelem Jeremiaš Citovat
jindra73 Odesláno 26. květen 2016 Autor Odesláno 26. květen 2016 (upraveno) Zdravím Jeremiáše , tak už jsme 2 s touto závadou , jestli myslíš tuto skříňku? .... - přiloženo foto motoru 26.5.2016 29.5. bez hlášek, nefunguje pouze tempomat (omezovač rychlosti funguje- neuměl jsem jej spustit) Upraveno 29. květen 2016 uživatelem jindra73 Citovat
Jeremiaš Odesláno 26. květen 2016 Odesláno 26. květen 2016 (upraveno) Je to presne ta skrinka,moje auto je ešte stále v servise,zajtra sa ma na to pozrieť elektrikár-zohnal som nejaké schémy tak len verím,že sa s toho vysomári Buď to robí nejaké relé,keď to odpája ten prúd,alebo už fakt ani ja netuším.A to som auto tak chváli,za 5 rokov bez jedinej poruchy.Teraz už len čakám na tie stovky eur čo to bude stáť Tak dnes opravené,bolo poškodené hlavné relé poistiek v tej poistkovej skrinke.Kedže samotné relé sa vymeniť nedá-teda jedine veľmi skúsený elektrikár by to možno zvládol.Ale tak cena poistkovej skrinky cca 180e plus práca -cena 250e Takže zatiaľ bez hlášok,akurát v diagboxe závada merača oleja-F40A ale tu som mal asi i predtým . Upraveno 30. květen 2016 uživatelem Jeremiaš Citovat
jindra73 Odesláno 2. červen 2016 Autor Odesláno 2. červen 2016 (upraveno) Zdravím, díky moc za informaci, tak to bylo opravdu tímto pojistkovým modulem nad baterkou. Číslo dílu: 9666527580 ,( na relé psáno 28236841 ) - přiloženo velké foto Hlavně ať ti auto jezdí ( Já jsem zatím ještě nic neměnil) ... Já zatím týden pořád stejné- vše OK, kromě tempomatu- ten nejde- jestli se zapsala závada a blokuje to tempomat ? Upraveno 2. červen 2016 uživatelem jindra73 Citovat
Jeremiaš Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 Zdravím ťa Jindro Áno bol to presne ten modul na obrázku,len nechápem prečo to nepredávajú samostatne ,bez tých poistiek,keď sa to dá rozobrať.Podľa čísla som našiel v Poľsku aj za 50e ,Mňa to nakoniec po zľavách aj s prácou vyšlo na 220e.Myslel som,že ak mám auto poistené tak niečo dostanem,len poisťovňa je chytrejšia-kedže sa nejedná o konkrétnu el.súčiastku tak mi nedajú nič.Poistka zahrňa jedine cievku .Tak uvidím čo bude ďalej,len dúfam,že teraz sa nezačne kaziť zas niečo.Lebo po oprave som zistil,že posilovač divne vrzga ,akoby išiel nasucho,pritom oleja je tam dosť,dokonca nad riskov čo mi je divne,kedže som nedolieval nič. Tak držím palce aj tebe,nech to vyriešiš,skús ho dať na diag.Môže to byť niektorý snímač otáčok kolesa,alebo niečo podobné. Citovat
jindra73 Odesláno 10. červen 2016 Autor Odesláno 10. červen 2016 (upraveno) Zdravím tak zatím pořád stejné ( auto se jeví ok- tempomat k.o.), ale už jsem asi zjistil proč nejde ten tempomat.... asi to souvisí s tím, že: NEUSTÁPE SVÍTÍ BRZDOVÁ SVĚTLA a to i po vymontování brzdového spínače - to jsem zjistil až dnes, nevím jak dlouho ty světla pořád svítí ? Měnil jsem i brzdový spínač před 14 dny,- nevěděl jsem o tété vadě. (Jen tak mimo: Nechápu jak funguje spínání 4 kontaktů na berzdovém spínači . Když je měřím na měřáku, tak dva mají pořád zkrat a zbylé nic , při jakémkoliv pohybu výsuvného kolíku. Nechápu funkčnost- prostě ani tento 2. spínač nic nespíná, to je divné) Upraveno 10. červen 2016 uživatelem jindra73 Citovat
HonzaZ Odesláno 10. červen 2016 Odesláno 10. červen 2016 Co se týká svítících brzdových světel, může být problém v kabeláži, v BSM nebo v BSI. Ještě zkontroluj konektory na zadních svítilnách. Podle VIN by se nechalo sehnat schema zapojení brzdových světel. Brzdový spínač musíš měřit osazený v držáku u pedálu, jinak nefunguje správně. Je zapojen tak, že dva kontakty jsou spínací a dva rozpínací při sešlápnutí brzdováho pedálu. Spínací jsou pro brzdová světla a rozpínací pro deaktivování tempomatu. Citovat
jindra73 Odesláno 11. červen 2016 Autor Odesláno 11. červen 2016 Zdravím díky za info ohledně brzdových světel a ohledně měření spínače. Brzdový spínač jsem tam vložil znovu a pořádně jak má být- trošku jsem si k tomu více lehnul v pracovním oblečení a nyní brzdová světla zhasly a i TEMPOMAT začal fungovat - hurá ! Musel jsem ten spínač před 14 dny dát špatně. Měnil jsem ho v čistém oblečení u prodejny autodílů narychlo a jestli nebyl pořádně otočený o 90st. ? Takže nyní stav auta =VŠE OK, vše funguje ! Žádný problém ! Žádné hlášky Budu jen čekat kdy mi opět vyskočí hláška STOP .... a potom pořídím ten pojistkový blok s relé Citovat
HonzaZ Odesláno 11. červen 2016 Odesláno 11. červen 2016 Ahoj, usazení brzdového spínače je důležité. Tak snad to už dá pokoj. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.