Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Předělání hodiny na multi-displej PP, 206 SW

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny,

prolezl jsem snad celé toto fórum a hledal všechny návody a popisy k tomu, jak do 206 MUX dostat displej typu B (třířádkový). I přesto jsem zatím nedosáhl cíle... Auto má z výroby pouze hodiny, takže bych to rád předělal.

Co už mám:

- displej (funkční, odzkoušeno v jiné 206)

- konektor i s kusem kabelů (v pořádku, proměřeno)

- kapličku s větším otvorem

- připravenou páčku na instalaci tlačítka pro ovládání PP

- aktivovaný PP v BSI

Protože nejsem elektrikář, tak jsem požádal známého, aby se dle zde uveřejněných schémat pokusil PP k BSI připojit. Kabely jsou napojené, jenže displej se nezapne, při změření to vypadá, že z BSI vůbec nejde k displeji napětí... Když vyloučíme špatné zapojení a přerušený vodič, napadá tu někoho, kde by mohl být zakopaný pes? Předem díky za rady :)

Odesláno

Pokud tam byly hodiny, tak se musí předělat konektor a zřejmě je špatně zapojený... taky jsem nad tím dlouho laboroval ;) 

Odesláno (upraveno)

Keď si mal predtým funkčné hodiny tak musí ísť aj do PP napájanie.Tam sa dotahuju len dáta na komunikáciu s BSI.Treba len skontrolovať zapojenie.

Jak jsem psal, nejsem elektrikář, ale když na ta schémata koukám, tak mi přijde, že od hodin lze zachovat pouze zem (MC30) a BE11 - samozřejmě se musí oba správně zapojit do konektoru PP. Další 2 se musí přepojit na obou stranách a 5. vodič se musí natáhnout uplně nový.

Upraveno uživatelem DaveLBC
Odesláno

Tak jsem byl ty kabely omrknout. Zem je napojená od hodin, takže ta bude ok. 9004A a 9005A vedou kamsi, zřejmě do budíků. BE11 a XE24E vedou do BSI ke konektoru, u kterého je napsáno "NOIR EP". Je to správně? A co na tom schématu představuje "EX24", který je po cestě vodiče XE24E?

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...