okrouhle Odesláno 11. únor 2016 Autor Odesláno 11. únor 2016 Tak je to když vyndáte držák na nápoje pod ručkou zítra snad vyzkouším výměnu od Máca 330 . Jinak sem objednaný zítra i na třesadla na technickou takže po zítřku snad budu chytřejší a budu a snad seženu potřebné informace na opravu Citovat
okrouhle Odesláno 11. únor 2016 Autor Odesláno 11. únor 2016 Jo a po vyndání pojistky aby se vyplo ABS/ESP tak to vypne posilovače a je docela nerealný objektivné odzkoušet jestli to dělá Citovat
Guest Pety Odesláno 12. únor 2016 Odesláno 12. únor 2016 Tobě nejde ABS/ESP vypnout tlačítkem na palubní desce uprostřed? Citovat
okrouhle Odesláno 12. únor 2016 Autor Odesláno 12. únor 2016 Tak jsem byl na technické na třasadlech a vypadá to že silembloky byly špatné od výroby je tam na nich nezvykle velká vůle (takže další pokus výměna a uvidíme co dál) . A esp jde vypnout tlačítkem jenže funkce ESP se prý při pocitu smyku stejně aktivuje a můžeš to mít vyplé jak chceš tak jsem právě měl zkusit to s tou pojistkou Citovat
petan307SW Odesláno 12. únor 2016 Odesláno 12. únor 2016 Automaticky se aktivuje pri rychlosti nad 50 km/h. Kdyby se zaplo pri " pocitu smyku " tak to tlacitko ztraci smysl... Citovat
okrouhle Odesláno 1. březen 2016 Autor Odesláno 1. březen 2016 Tak zdravím problém konečně vyřešen po Technické prohlídce kde mi řekli na třasadlech že se jim moc nezdají ty silentbloky tak jsem zainvestoval do další výměny a ejhle při sundání jsme zjistili že na obou stranách větší ze silenbloků jsou utrhané oboje bylo objednáno u int obchodu autodíly cardo Uložení, řídící mechanismus LEMFÖRDER (LMI 28898 01) - CITROËN, PEUGEOT Uložení, řídící mechanismus LEMFÖRDER (LMI 28899 01) - CITROËN, PEUGEOT asi jsem holt dostal zabalenou kvalitu něčeho jiného než jsem objednal bohužel, ale bohu díky že se po tak dlouhé době povedlo vyřešit problém. Samozřejmě díky i vám co jste radili kde hledat a co zkusit velký dik patří i mácovy který se snažil problém hledat se mnou. Pokuď má nikdo zájem mohu poslat foto jak vypadali silentbloky po cca 2 měsících ježdění. Zatím zdary a hodně bezpečných kilometrů Citovat
307rg Odesláno 8. srpen 2019 Odesláno 8. srpen 2019 Zdravím, oživím toto vlákno aby som nezakladal nové. Poprosil by som, ak s tým má niekto skúsenosť, začalo sa na bratovej 307čke náhodne spúšťať ESP, najprv len do zatáčky, no robí mu to stále častejšie, teraz už aj na rovinke. Pritom to vyzerá ako by to robilo úplne náhodne, človek nikdy nevie kedy sa to stane. Pneumatiky správny rozmer, kontrola tlaku pneu a dofúknutie tiež nepomohlo, kontrolu geometrie sme ešte nestihli. Diagnostika ukázala chybu ABS +ESP, konkrétne: "Trvalá závada. Závada komunikace s počítačem řízení motoru. Obdržená hodnota není správna". Najviac by ma zaujímalo, ak niekto vie, čo sa mi tá diagnostika vlastne snaží povedať. ABS nehlási žiadne chyby ani sa nespráva nekorektne, vždy je to len v "bezdôvodnej a nečakanej" reakcii ESP, nie iba pribrzďovaním, ale aj poklesom výkonu motora. Kontrola snímačov na diagnostike neukazuje nič podozrivé, všetky snímače z kolies snímajú, uhol natočenia volantu reaguje zdá sa správne. Môže byť problém v riadiacej jednotke motoru, ktorý to spôsobuje? Mal by som aj riadiacu jednotku z iného auta s rovnakým motorom, bol by nejaký problém ak ich na skúšku prehodím? Auto je peugeot 307SW starý model s motorom 1,6 16V benzínový, NFU. Citovat
petan307SW Odesláno 8. srpen 2019 Odesláno 8. srpen 2019 Ahoj, samozrejme, ze presne to nevim, ale tipnul bych to na ridici jednotku. Tohle je podle me prvni problem a zacnou se objevovat dalsi. Nespozoroval jsi, ze by tento problem byl horsi po desti? Rado do ridici jednotky zateka voda a pak vypadava jeden okruh za druhym... Citovat
307rg Odesláno 8. srpen 2019 Odesláno 8. srpen 2019 No ono teraz v poslednej dobe prší na striedačku celkom dosť, určite to skontrolujem, keď sa do tej jednotky pustím. Zatiaľ, keď som kontroloval poistky, som si nič podozrivé nevšimol, navyše tá riadiaca jednotka motoru je hermeticky uzavretá, skôr by to bolo o tých konektoroch alebo vodičoch. Uvidíme. Citovat
petan307SW Odesláno 8. srpen 2019 Odesláno 8. srpen 2019 Zatekani do ridici jednotky je bolest 307icek. Je v mistech pod celnim sklem a rado tam zateka. Spousta lidi po koupi 307 nechavali prelepit celni okno a nebo okno aspon obtahlo cirym silikonem. Me takhle komplet odesla RJ. Jinak jestli se nepletu, tak konkretne ridici jednotka ESP je nelogicky ve stredovym tunelu pod drzakem piti, ale tam nezatyka pokud do drzaku na piti nevylejes nejakou vodu... Citovat
307rg Odesláno 9. srpen 2019 Odesláno 9. srpen 2019 To zatekanie je známa vec, ešte som nemal čas to detailne pozrieť ale určite pozriem. To v strede pod nápojmi by mal byť iba senzor odstredivej/dostredivej sily a práve preto musí byť pokiaľ možno v strede, ten som tiež kontroloval vizuálne, drží pevne na svojom mieste a ani nevyzerá žeby do neho zatieklo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.