Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak  je to když vyndáte  držák na nápoje  pod ručkou zítra snad vyzkouším  výměnu od Máca 330 . Jinak sem  objednaný zítra i na třesadla  na  technickou takže po zítřku snad budu chytřejší a budu  a snad  seženu potřebné informace na opravu 

Odesláno

Tobě nejde ABS/ESP vypnout tlačítkem na palubní desce uprostřed?

Odesláno

Tak jsem byl na technické na třasadlech a vypadá to  že silembloky  byly špatné od výroby je tam na nich nezvykle velká vůle (takže další pokus výměna a  uvidíme co dál) . A esp jde vypnout tlačítkem jenže  funkce ESP se prý při pocitu smyku  stejně  aktivuje a můžeš to mít vyplé jak chceš  tak jsem právě měl  zkusit  to s tou pojistkou

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak zdravím  problém konečně vyřešen  po Technické prohlídce kde mi řekli na třasadlech že se jim moc nezdají ty silentbloky  tak jsem  zainvestoval do další výměny  a ejhle při sundání jsme  zjistili že na obou stranách  větší ze silenbloků  jsou utrhané oboje bylo objednáno u int  obchodu autodíly cardo 

Uložení, řídící mechanismus LEMFÖRDER (LMI 28898 01) - CITROËN, PEUGEOT         Uložení, řídící mechanismus LEMFÖRDER (LMI 28899 01) - CITROËN, PEUGEOT

asi jsem holt dostal  zabalenou kvalitu něčeho jiného než jsem  objednal  bohužel, ale bohu díky že se po tak dlouhé době povedlo  vyřešit  problém.  Samozřejmě díky i vám co jste radili kde hledat a  co zkusit velký dik  patří i mácovy  který se snažil problém hledat se mnou. Pokuď má nikdo zájem mohu poslat foto jak vypadali  silentbloky po cca 2 měsících ježdění. Zatím zdary a hodně  bezpečných kilometrů

• O 3 roky později...
Odesláno

Zdravím, oživím toto vlákno aby som nezakladal nové. Poprosil by som, ak s tým má niekto skúsenosť, začalo sa na bratovej 307čke náhodne spúšťať ESP, najprv len do zatáčky, no robí mu to stále častejšie, teraz už aj na rovinke. Pritom to vyzerá ako by to robilo úplne náhodne, človek nikdy nevie kedy sa to stane. Pneumatiky správny rozmer, kontrola tlaku pneu a dofúknutie tiež nepomohlo, kontrolu geometrie sme ešte nestihli. Diagnostika ukázala chybu ABS +ESP, konkrétne: "Trvalá závada. Závada komunikace s počítačem řízení motoru. Obdržená hodnota není správna". Najviac by ma zaujímalo, ak niekto vie, čo sa mi tá diagnostika vlastne snaží povedať. ABS nehlási žiadne chyby ani sa nespráva nekorektne, vždy je to len v "bezdôvodnej a nečakanej" reakcii ESP, nie iba pribrzďovaním, ale aj poklesom výkonu motora. Kontrola snímačov na diagnostike neukazuje nič podozrivé, všetky snímače z kolies snímajú, uhol natočenia volantu reaguje zdá sa správne. Môže byť problém v riadiacej jednotke motoru, ktorý to spôsobuje? Mal by som aj riadiacu jednotku z iného auta s rovnakým motorom, bol by nejaký problém ak ich na skúšku prehodím?

Auto je peugeot 307SW starý model s motorom 1,6 16V benzínový, NFU.

Odesláno

Ahoj, samozrejme, ze presne to nevim, ale tipnul bych to na ridici jednotku. Tohle je podle me prvni problem a zacnou se objevovat dalsi. Nespozoroval jsi, ze by tento problem byl horsi po desti? Rado do ridici jednotky zateka voda a pak vypadava jeden okruh za druhym...

Odesláno

No ono teraz v poslednej dobe prší na striedačku celkom dosť, určite to skontrolujem, keď sa do tej jednotky pustím. Zatiaľ, keď som kontroloval poistky, som si nič podozrivé nevšimol, navyše tá riadiaca jednotka motoru je hermeticky uzavretá, skôr by to bolo o tých konektoroch alebo vodičoch. Uvidíme.

Odesláno

Zatekani do ridici jednotky je bolest 307icek. Je v mistech pod celnim sklem a rado tam zateka. Spousta lidi po koupi 307 nechavali prelepit celni okno a nebo okno aspon obtahlo cirym silikonem. Me takhle komplet odesla RJ. Jinak jestli se nepletu, tak konkretne ridici jednotka ESP je nelogicky ve stredovym tunelu pod drzakem piti, ale tam nezatyka pokud do drzaku na piti nevylejes nejakou vodu...

Odesláno

To zatekanie  je známa vec, ešte som nemal čas to detailne pozrieť ale určite pozriem. To v strede pod nápojmi by mal byť iba senzor odstredivej/dostredivej sily a práve preto musí byť pokiaľ možno v strede, ten som tiež kontroloval vizuálne, drží pevne na svojom mieste a ani nevyzerá žeby do neho zatieklo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...