Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

kúpa 308 SW I.generácia - aký motor / prevodovka

Recommended Posts

Odesláno

MATESS00 tak nevim kde jsi sedel. Mel jsem 307 a ted jsem si poridil 308 a musim uznat ze v aute je mnohonasobne vic mista, mimochodem oktavka si o tomhle prostoru muze nechat zdat.

Mam 2 metry a pokud si dam sedacku uplne na doraz porad je za mnou mista ze si tam sedne v pohode dalsi velkej clovek. Navic zadni sedacky se daj jeste posouvat. Jinak mimichodem jsem se rozhodoval mezi 508 (sedan), 5008 a 308. Do 5008 jsem se nevesel diky prostredni konzoly, a 508 byla mensi jak na vysku tak na dylku.

Ja sa rozhodujem medzi tiež tými istými 308SW alebo 508 sedan alebo 5008. Vieš sa ešte viac rozpísať, z tvojho pohľadu čo bolo mínusy a plusy a prečo si sa rozhodol nakoniec pre 308SW?

Potrebujem niečo na dlhé trasy. Nepotrebujem auto na krátke trasy, ani na jazdenie do práce, čiže žiadne mesto, zápchy.

Odesláno

Ja sa rozhodujem medzi tiež tými istými 308SW alebo 508 sedan alebo 5008. Vieš sa ešte viac rozpísať, z tvojho pohľadu čo bolo mínusy a plusy a prečo si sa rozhodol nakoniec pre 308SW?

Potrebujem niečo na dlhé trasy. Nepotrebujem auto na krátke trasy, ani na jazdenie do práce, čiže žiadne mesto, zápchy.

Ja jsem byl rozhodnutej pro 508 (1.6 Hdi, sedan). Auto potrebuju do prace cca 80-90 km kazdej den a vozim deti do skoly. Takze neco vetsiho. U 508 nebyl 6 kvalt a ten vnitrni prostor byl mensi nez u 308. Navic za stejnou cenu jsem u 308 dostal lepsi vybavu jako panorama aut. klima atd. Za 3 mesice mam ujeto cca 10 000,- km a nemuzu si stezovat, hlavne na dalnici das 6 a na 2 400 otacek jedes nejakych 130 km/h. Mel jsem pred tim 307 break a je to uplne jiny auto. Jediny co mne trochu prekvapilo byla spotreba pod 6 litru se nedostanu a s 307 jsem mel neco kolem 5-5,4. S 307 jsem jednou najel 1200,- km, s 308 neco kolem 900,- km  ale porad to je slusny.

Odesláno (upraveno)

Čau pánové já mám 1,6 Hdi 80 kw a  šetistupnový manual  a průměrně najedu 1000 až 1100 km na nádrž  :) 

Upraveno uživatelem kemo
Odesláno

Čau pánové já mám 1,6 Hdi 80 kw a  šetistupnový manual  a průměrně najedu 1000 až 1100 km na nádrž  :) 

No jo, ale pokud vidim dobre tak nemas kombika. :cool:

Odesláno (upraveno)

Podívej se do těch ceníku co ti dával někdo výše. Jsou tam i technické parametry. Např. 1.6 e-hdi - 84kW.

aha, už vidím v cenníku 2013 je 1.6 e-HDI 84kw / 115 koní. Ďakujem , som to prehliadol.

Ja jsem byl rozhodnutej pro 508 (1.6 Hdi, sedan). Auto potrebuju do prace cca 80-90 km kazdej den a vozim deti do skoly. Takze neco vetsiho. U 508 nebyl 6 kvalt a ten vnitrni prostor byl mensi nez u 308. Navic za stejnou cenu jsem u 308 dostal lepsi vybavu jako panorama aut. klima atd. Za 3 mesice mam ujeto cca 10 000,- km a nemuzu si stezovat, hlavne na dalnici das 6 a na 2 400 otacek jedes nejakych 130 km/h. Mel jsem pred tim 307 break a je to uplne jiny auto. Jediny co mne trochu prekvapilo byla spotreba pod 6 litru se nedostanu a s 307 jsem mel neco kolem 5-5,4. S 307 jsem jednou najel 1200,- km, s 308 neco kolem 900,- km  ale porad to je slusny.

Takže v tej dlhej krave 508 je ešte menej miesta. tak to je pochopiteľné, lebo 307 break bol ľahší ako 308 SW. A možno máš teraz v tomto väčšiu výbavu a je o dosť ťažšie oproti tvojej 307 Break. Ináč čo som čítal informácie a cenníky na nete tak 308 SW I. je o pár kg ľahšia ako 307 SW.

Tak to by som sa ja, dúfam mohol dostať na 5,0 - 5,5 l / 100 km. Aj keď je mi to divné, že s 307 SW som dokázal jazdiť za 4,6l a pritom v papieroch mám 5,1l .

A 308 SW 1.6 Hdi 82 a 84 kW majú papierovo napísané 4,5 - 4,8l / 100 km.

Tak s 307SW sa mi podarilo 1470 km, chcel som že či dám 1500 km, ale to už som sa bál že zostanem visieť na ceste. :D

Já som s 307SW bol spokojný a vlastne aj stále som, a preto chcem ostať aj u Peugeota. Tak zatiaľ sa mi podarilo zaobstarať si na skúšku 508, a dúfam že sa mi podarí si zaobstarať aj 308 SW aspoň na jedeň deň. Lebo tie skúšobné jazdy v autobazáre sú o ničom.

Upraveno uživatelem caligula
Odesláno

aha, už vidím v cenníku 2013 je 1.6 e-HDI 84kw / 115 koní. Ďakujem , som to prehliadol.

Takže v tej dlhej krave 508 je ešte menej miesta. tak to je pochopiteľné, lebo 307 break bol ľahší ako 308 SW. A možno máš teraz v tomto väčšiu výbavu a je o dosť ťažšie oproti tvojej 307 Break. Ináč čo som čítal informácie a cenníky na nete tak 308 SW I. je o pár kg ľahšia ako 307 SW.

Tak to by som sa ja, dúfam mohol dostať na 5,0 - 5,5 l / 100 km. Aj keď je mi to divné, že s 307 SW som dokázal jazdiť za 4,6l a pritom v papieroch mám 5,1l .

A 308 SW 1.6 Hdi 82 a 84 kW majú papierovo napísané 4,5 - 4,8l / 100 km.

Tak s 307SW sa mi podarilo 1470 km, chcel som že či dám 1500 km, ale to už som sa bál že zostanem visieť na ceste. :D

Já som s 307SW bol spokojný a vlastne aj stále som, a preto chcem ostať aj u Peugeota. Tak zatiaľ sa mi podarilo zaobstarať si na skúšku 508, a dúfam že sa mi podarí si zaobstarať aj 308 SW aspoň na jedeň deň. Lebo tie skúšobné jazdy v autobazáre sú o ničom.

Tak jestli mas tu moznost , tak neni co resit. vyzkusaj a rozhodni se. Jak jsem psal proste jsem ocekaval, ze ta spotreba bude priblizne stejna, ale mozna je to tim, ze s tim 6 kvaltem jeste neumim jezdit. Ted jsem to zacal trochu vic vytacet a vcera jsem se dostal uz na nejakych 5.9. Jinak prakticky jezdim 99% mimo mesto.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...