Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nemáte někdo prosím informace o tom, jaký výstupní výkon má origo rádio RD45? Rád bych obměnil repro v autě ale nikde nemůžu dohledat, kolik tohle rádio zvládne utáhnout.

Díky

Odesláno

No hele, pocitej ze to ma maximalne 40W na kanal. Pokud chces pouzit nejaky rozumny repro tak prumer je 80W RMS. Mam repro HERTZ a parada s tim, ze to honim jeste pres zesilovac. 

Pokud premyslis nad investici do audia chce to upravit dvere.

Odesláno

No víc jak 50W reproduktory jsem snad ani neplánoval. Ohledně dveři jsem už něco četl, většinou to lidi řeší zatlumenim tapetu a dveří.

Vepředu bych rád nechal komponentní repro a vzadu je to otázka, jestli má smysl vymyslet taky nějaké komponenty nebo tam nechat koaxiální a bude klid.

Odesláno

Audio technice rozumím docela dobře, neboj. Není potřeba mít na 50W výstup připojení 100W repro jenom proto, abych je nespálil. Ale konec konců, to tu  neřešíme. Zajímal mě výstupní výkon rádia ;)

Odesláno

@F.I.K: Citlivost je pochopitelně důležitý parametr ... stejně jako nominální příkon, impedance atd ... Ale nedá se říct, že by se reproduktory měly vybírat jenom podle citlivosti ;)

Odesláno

Jenom podle citlivosti ne, ale v tvém případě kdy ty repráky budeš živit jen rádiem je to mnohem důležitější údaj než jejich příkon, kterej by mě v tuhle chvíli prakticky vubec nezajímal. A když už se v tom budeš vrtat tak bych určitě volil komponentní.

Odesláno

takže kupříkladu kdybych si měl vybrat mezi repro 20Wrms/93dB a 50Wrms/90dB tak bych měl zvolit spíš ty 20Wrms, protože mají vyšší citlivost ??? 

:myslim

Odesláno

To jdeš do extrémů. Ukaž komponentní repra co maj 20W... I když když si vezmeš, že klasický rádio se švábem uvnitř o moc víc jak těch 25W na kanál mít nebude. :D Však víš jak to myslim ne? ;)

Odesláno

Ale jinak ano, pokud by byly jinak stejný a neplánoval bych je dát na zesilovač, tak bych volil ten slabší pokud by byly jinak stejné. Díky jeho citlivosti by hrál při stejnym vybuzení 2x hlasitěji a nemusel bych to rádio honit až na pokraj sil kde bude mít extrémní zkreslení když bych chtěl hlasitou muziku.

Odesláno

Už jenom kvůli tomu bych se řídil tím co jsem napsal. Proteže na stejnou hlasitost ti stačí ty citlivější vybudit míň slaboučký rádio ti nebude kmitat někde před hranicí svých sil aby vybudilo necitlivý repráky...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...