krtek 2 Odesláno 31. srpen 2015 Odesláno 31. srpen 2015 ked lambda hlasi malo vzduchu tak riadiaca jednotka robi opak obohacuje zmes .ale lambda na studeny start nechodi az pokym sa nezohreje a to par minut trva u starsich aut uz som ti pisal tym ze odpojis hadicku od sania tym nic nezistis tiez som to tak skusal ono si to prida otacky a znovu doreguluje volnobeh dobre to zacalo chodit az po kompletnom pretesneni sania rezonatoru vzduchu a vymeny klapky taketo poruchy su najhorsie a vedia potrapit Citovat
velkybanan Odesláno 31. srpen 2015 Odesláno 31. srpen 2015 Takto jsem to jednou testoval.pro predstavu. Citovat
soundlovers Odesláno 31. srpen 2015 Autor Odesláno 31. srpen 2015 bohužel nemám osciloskop , přesto jsem se pokusil zmerit napeti na LS u konektoru a srovnat s tím co ukazuje řj přes dignostiku, hodnoty jsou na LS o asi 25-30 procent vyšší než ukazuje řj..např. napetí na LS 820mV ridici jednotka ukazuje 630 mV....je to tak správně nebo je nekde ve vodiči chyba-prechodový odpor? Citovat
velkybanan Odesláno 1. září 2015 Odesláno 1. září 2015 Pokud se podivas tak ja taky nemel osciloskop.je to klasicke mereni pres diag.akorat pro citroeny.muzes si tsm nastavit jakykoliv clen chces a videt vsechny hodnoty s cidel co potrebujes.pres pp2000 by to melo taky jit. Citovat
soundlovers Odesláno 1. září 2015 Autor Odesláno 1. září 2015 ja mam taky lexii ale ted nevim kterou verzi, takže to ukazuje graficky vsechny hodnoty v čase přes dignostickou zásuvku nebo se to připojuje na kazdý snímač? někde mám instalační cd tak pokud by to tak šlo tak zkusim přes citroen dig měla by tam být taky na tom CD... pak by bylo již lehčí hohledat kde se stane chyba, pokud budu mit takový grafický záznam...pokud muzu poprosit o upresneni, který konkrertne je to SW z baličku lexie? Citovat
velkybanan Odesláno 1. září 2015 Odesláno 1. září 2015 Je to uz par let stare,ale v3.4801.dle mne to pujde i v pp2000 ,ale to nemam odzkousene.je to klasicky pres kabel a individualni mereni.muzes si vybrat snad az 6 veci. Citovat
soundlovers Odesláno 1. září 2015 Autor Odesláno 1. září 2015 tak tam něco je v PP ale nejak to nefunguje... a nemuzu najit instalacni CD k tomu abych to zkusil znova nainstalovat ...pokud bych dokázal udělat souvislý graf od studeného motoru do ohřátého z několika snímačů najednou v určitém čase tak bych snad uz na to přišel dle grafu, křivky co kde se deje... Citovat
velkybanan Odesláno 1. září 2015 Odesláno 1. září 2015 Bylo by to urcite lepsi.vim , ze pres lexii to jde.dal by jsi si tam lambdu tlak teplotu a bylo by nebo neco jineho Citovat
krtek 2 Odesláno 1. září 2015 Odesláno 1. září 2015 dolezite je sledovat lambdu a zaroven dobu vstreku vstrekovacov ak lamba ide k 1V doba vstreku sa skracuje a ak ide lambda k 0V tak doba vstreku sa predlzuje , ale podla mna tvoj problem nesposobuje lambda lebo ako som pisal lambda na studeno nechodi a na tom obrazku od Banana je to pekne vidiet po prvu minutu lambda nerobi nic to co tam vidno je len interny nahradny udaj(napetie) rj motora od 0.3 po 0.2v tebe to blbne okamzite po starte ked lambda este nedava nic Citovat
soundlovers Odesláno 1. září 2015 Autor Odesláno 1. září 2015 zkoušel jsem sprejem stríkat kolem sání zda se neco projeví, nic se neprojevilo, pokud jsem vstrikl přímo do sací roury tak LS regovala- napetí se zvýšilo a vstřiky snížily.. toto funguje..jenže ihned po startu dává diagnostika udaj cca 350 mV který se mění plus mínus 20mV a najednou se začne napětí klesat , snižovat až na cca 20mV---- tam drží chvíli a pak začne už normálně pendlovat-chodit od-do---to musí něco vypovídat o závadě když LS se postupně dostane-klesá na 20 mV a tam zustane chvili a přitom se dostane předstih až skoro k 30 stupnum, něco tam nehraje.. ale co? \Muze byt neco v motoru ve válci...? Citovat
soundlovers Odesláno 1. září 2015 Autor Odesláno 1. září 2015 jeste k te Lexii uz funguje ale nejde osciloskop-hlásí že není dostupná karta....pujde to vubec na ten motor KFX? nebo mi něco chybí když tak prosím soukr zprávu díky Citovat
soundlovers Odesláno 2. září 2015 Autor Odesláno 2. září 2015 jeste foto lexia co mám blbě, co chybí ke spusteni merení - graf? diky Citovat
velkybanan Odesláno 2. září 2015 Odesláno 2. září 2015 Ono primo osciloskop nedavas.musis dat mereni parametru a tam das individuelni mereni.tam si vyberes co chces a pak spustis mereni.ale dlouho jsem to uz nedelal takze uplne presne ti to nepovim Citovat
soundlovers Odesláno 2. září 2015 Autor Odesláno 2. září 2015 tak nemuzu se porad dostat to te obrazovky s grafy jak jsi poslal ukazku, bud to v mé verzi nejde nebo neco chybi k tomu, dokážu jen přečíst relane hodnoty Citovat
velkybanan Odesláno 2. září 2015 Odesláno 2. září 2015 Zkusim se na to podivat,ale bylo by to az o vikendu driv nemohu Citovat
krtek 2 Odesláno 2. září 2015 Odesláno 2. září 2015 (upraveno) ty srandujes? pozrel si si graf co dal Banan? meranie od lambdy je tam presne to co popisujes udaj po studenom starte 350mv a pomaly klesa az k 200 mV alebo ak chces 0.35v klesa po 0.2 V a potom zacne abda chodit a este raz pokym lambda nechodi tak nedava nic to tam dava na tie svorky RJ motora ma pamet na pri roznych teplotach vody a nahradza si ten udaj pokym lambda nezacne chodit , co je vlastne sytic v ktorom momente sa to prestane dusit? to si odsledoval? ked zacne lambda chodit? precitaj si toto Kontrola činnosti lambda řízení na vozidlech se čtyř-vodičovou lambda sondou. Na první měření v elektrickém obvodě lambda sondy stačí použít obyčejný multimetr. Před nastartovaním motoru napojíme měřící zařízení na vývody lambda sondy. Po nastartovaní motoru by měl po dobu zahřívání multimetr ukazovat hodnotu napětí na lambda sondě okolo O V nebo 0,5 V. V průběhu zahřívání, když se složení směsi řídí tabulkovými hodnotami, přivádí řídící jednotka na vývody sondy takovéto napětí. Velkou pozornost je přitom třeba věnovat připojení měřícího zařízení na elektrické vývody lambda sondy. Když totiž propíchneme nebo porušíme obal vodiče, který zabezpečuje přenos signálu k řídící jednotce, přerušíme jeho stínění a může se stát, že ji ukostříme. Porušení stínění znamená vznik chybných signálů jednoduší je, když budeme měřit negativní hodnotu signálního napětí z kostry, resp. kostry motoru. Takto však můžeme postupovat jen při provedeních s nepárovým počtem vývodů, kde je negativní signál vyvedený na domeček sondy a odsud na blok motoru. V některých typech vozidel Ford se může stát že je pozitivní hodnota signálu napojená na 5V. V těchto případech, když měříme vůči kostře, se výstupní napětí sondy mění mezi 4 - 5 V. Upraveno 2. září 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
krtek 2 Odesláno 2. září 2015 Odesláno 2. září 2015 (upraveno) Kontrola ochuzení směsi Na kontrolu lambda řízení odpojme vývody lambda sondy a do řídící jednotky přiveďme napětí s hodnotou 1V, která odpovídá bohaté směsi. Když je činnost lambda řízení správná, řídící jednotka by měla směs ochudit. Na zjištění, jestli řídící jednotka vykonala tuto operaci použijeme analyzátor výfukových plynů, který je schopný prokázat množství CO, HC, CO2 a 02 ve výfukových plynech, na základě těchto složek jsme schopní posoudit složení (bohatost) směsi. Kontrola obohacení směsi Na kontrolu činnosti obohacení směsi, musíme pro řídící jednotku nasimulovat signál chudé směsi, t.j. napětí 0 V. Dosáhneme toho tak, že ukostříme signální vedení lambda sondy. Řídící jednotka dostane signál, který zodpovídá chudé směsi a když je činnost lambda řízení správná, bude se snažit směs obohatit. Na zjišťování správné činnosti i v tomto případě použijeme analyzátor výfukových plynů. namiesto analyzatora budes sledovat dobu vstreku v prvom pripade sa bude skracovat v druhom predlzovat Upraveno 2. září 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
soundlovers Odesláno 2. září 2015 Autor Odesláno 2. září 2015 o té lambde jsem to vše studoval.....v minulosti lambda vzdy zacala kolem 350mV nikdy neklesla a nedržela např 20mV podobu minuty...ale po zahrati zacala pendlovat hned tj napeti kolem 350 mV co dává řj nez se prohřeje, LS pak vždy začala hned, píšu hned pendlovat.. nebyl tam nikdy trvalý pokles jak na tom grafu.. nebo jak jsem meril já .....tak nevím jak to má být správně.... jak jsem psal motor má výpadek: 1.nastartuji motor bez potíží vždy a všude než zmačknu spojku zaradím jedničku uběhne asi 2-3 sekundy a v tom okamžiku rozjezdu-zátěže motor chce zhasnout, dusí se, pokud rychle vymačknu spojku tak se volnobeh udrží, pokud proturuji naprázdno motor jde to, udělá to jen při první zátěži, proto jsem chtěl udělat graf všech dulezitých hodnot pokud nechám motor na volnoběh minutu tak pak už muzu skoro normálně se rozjet v prubehu jizdy se tato závada ani po zastavení a znovu nastartování neprojeví..... je to oříšek co s tím..... Citovat
soundlovers Odesláno 2. září 2015 Autor Odesláno 2. září 2015 kontrolu obohacení jsem delal funguje to.....jen je divné že digitálním voltmetrem i ruckovým jsem nameril na LS napetí např 820 mV ale přes diag mi to ukaze jen max 680 mV je tam velký pokles napětí, rozdilne hodnory co dává LS a s čím pracuje ŘJ.... taky nevím proč, čím.....??? závad tam muze být více ten výpadek muze souviset se vším..... už nemuzu... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.