soundlovers Odesláno 23. srpen 2015 Odesláno 23. srpen 2015 mám dotaz na funkci regulátoru tlaku benzínu na motoru KFX 1.4i 1997, měřil jsem tlak benzínu: při pušteném čerpadle ale motor zastaven 3,1 při volnoběhu 2,6 při akceleraci kolisa mezi 2,8-2,5 při volnoběhu ale s odpojenou hadičkou podtlaku 3,1 je to tak správně, nemá být za všech okolností stejný tlak benzínu? zkusil jsem jiný starší regulátor tlaku benzínu a hodnoty se snížily zhruba o 0,2 v knize píši že tlak by měl být mezi 2,5 a 3,0 jde o to zda muze v rámci rezimu motoru ruzne kolísat nebo musí být např 2,8 konstantní ve všech režimech motoru? díky Citovat
krtek 2 Odesláno 24. srpen 2015 Odesláno 24. srpen 2015 (upraveno) tlak stejny byt nema ,v zavislosti na zatazeni motora sa tlak meni ,regulator je ovladany podtlakom od motora ktory pri roznych otackach ma iny podtlak zakonite aj regulator reguluje ine hodnoty tlaku benzinu so zapojenym regulatorom: na volnobeh ma byt ta nizsia hodnota tlaku co si nameral po prudsom pridani plynu to musi letiet na tu vyssiu hodnotu(3 bary) a drzat ak(drzis plyn) nesmie tlak padat ani ani kolisat ak plyn pustis opet toma klesnut na tych 2.5, 2.6 baru v tvojom pripade je uz cerpadlo v nadrzi stare a nestiha, tlak mu pada , cerpadlo vymen ( za nove) Upraveno 24. srpen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
soundlovers Odesláno 24. srpen 2015 Autor Odesláno 24. srpen 2015 děkuji za popis, ještě se zeptám: než bych měnil čerpadlo at neměním zbytečně.je staré 2 roky, mám to na partnera blbě se to mění musí dolů výfuk a celá nádrž... když jsem měl odpojenou hadičku podtlaku k regulátoru tak tlak byl 3,1 a ručka se ani nepohla i když jsem přidal plyn, pokud jsem hadičku připojil tak tlak klesl na asi 2,6 a ručka se chvěla tj plus mínus 2,5-2,6 při volnoběhu, jakoby to signalizovalo nebo ukazovalo že je nějaký divný podtlak v sacím potrubí, možná i kvuli tomu motor při přidání plynu zhasne-ale jen při prvním ranním startu jinak to není znát....nemuze být vadný regulátor tlaku? nemá regulovat tlak na 3 bary? Citovat
krtek 2 Odesláno 24. srpen 2015 Odesláno 24. srpen 2015 (upraveno) na regulatore ti pise jaky to ma tlak ,a ten tlak musi ukazovat pri prudsom pridani plynu ,pri volnobehu je tlak nizssi cca o pol baru cize cca 2.5 baru kmitanie rucicky manometra v malom rozsahu je ok v sacom potrubi su pulzacie na yo tube je kopa videi z merani mozes si to tam pozriet napr ako to ma chodit plati ze cim slabsi podtlak v sani=vyssi tlak paliva a naopak cim silnejsi podtlak =nizsi tlak paliva a beha to od tych 2.5 po 3 bary pri pomalom pridavani (mala zataz) male otvorenie skrtiacej klapky je podtlak stale dost vysoky a drzi to cca tych 2.5 baru alebo malinko klesne ale pri prudkom pridani plynu ked doslova urobis dieru do sania cez klapku podtlak sa takmer strati a rucicka musi okamzite vystrelit na 3 bary ,skontroluj si tesnost hadicky ,ale ak ti to chodi ako na videu je to ok regulator testujes ako na videu vytiahnes hadicku drzi horne 3 bary zapojis hadicku tlak klesne na 2.5 baru regulator je ok(samozrejme testujes na beziacom motore na volnobeh) taktiez tam testuje tesnost vstrekovacej sustavy otoci klucik cerpadlo natlaci tych 3.1 baru a necha tak pocas nejakej kratkej doby by tlak nemal razantne poklesnut ak rychlo pada tak bud mozu byt netesne vstrekovace alebo spetny ventil v cerpadle v nadrzi alebo vadny regulator (ale to sa casto nestava), potom je este dalsi test a to vo videu neni a tym zistujes kondiciu cerpadla ze manometer zapojis priamo na vytlak cerpadla (privod do rampy) a za manometrom priskrtis hadicku na kratku chvilu napr sikovkami a zdrave cerpadlo musi vytlacit az niekde k 10 barom ale je to treba robit opatrne lebo taky tlak ti uz moze roztrhnut hadicku priskrtit na polsekundy a hned pustit ,pokial to stupne len na nejakych 4 a viac to neda je zrale na vymenu napr to zdochinanie by som skor tipoval na falosny vzduch a nie na tlak paliva pri tlaku 2.5 baru sa motor musi bezproblemov udrzat v chode na nizke otacky Upraveno 24. srpen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
soundlovers Odesláno 24. srpen 2015 Autor Odesláno 24. srpen 2015 super video, doufám že pomůže i ostatním, tak se zdá že čerpadlo i regulátor je ok, jen je tam trochu nesrovnalost pokud měřím tlak tak na volnoběh je 2,6 pokud přidám plyn tak stoupne na 2,9 držím plyn např na 3000 ot/min ale tlak klesne na 2,5 jen ze tedy zhoupne na 2,9 pustím plyn a tlak na chvili klesne na cc 2,4 ale opět se vrátí zpět na 2, 6 plus mínus.... největší problém je to že motor po delším stání nastartuje v poho, ale po přidání plynu-rozjezdu chce zhasnout, musím hned vyřadit a chvili počkat a opatrně pčidávat plyn aby nezhasl, přesto se to nedaří a zhasne, znova nastartuji a tak se to opakuje tak minutu az dve nez uplne v poho jede, pokud zastavim zhasnu motor a rozjedu se vše ok, jen když déle stojí...posílám foto diagnostiky při studeném startu, je tlak v sání ok? Citovat
soundlovers Odesláno 24. srpen 2015 Autor Odesláno 24. srpen 2015 už nevím co změřit, falešný vzduch neidentifukuji nikde....právě jsem měl za to že to muze udelat špatný tlak benzínu že když přidám plyn tak ho tam jde málo....při studeném motoru se více vstřikuje benzínu než při ohřátém....co ještě mohu změřit? jak zjistit proč to zhasne? Citovat
krtek 2 Odesláno 24. srpen 2015 Odesláno 24. srpen 2015 tlakom paliva to neni ten mas ok aspon podla presnejsieho popisu co si dal nechcem kecat ale zda sa mi nejak ten podtlak slaby pri tychto otackach z dia ale len sa domievam zhod vzduchovy filter aby si sa dostal ku skrtiacej klapke natoc motor dlanou priskrtt vstup do klapky a pridaj plyn ak sa to udrzi v chode tak tam ide proste vela vzduchu ale pricin moze byt viac netesnost spatny krokac atd Citovat
soundlovers Odesláno 24. srpen 2015 Autor Odesláno 24. srpen 2015 jeste hodnoty při zahrátem motoru, krokáč jsem dal taky nový...taktéž cívku, snimač otáček, zkusil jiný snimač tlaku, LS,..nové svíčky, kabely zapalovací, filtry, .....ventily 0,2 0,4..... a po ujeti cca 300 km to vždy vypíše chybu viz obr. neměřil jsem tlaky motoru, jinak jede dobře, pokud by neco bylo s vnitřkem motoru mohlo by to taky zhasínat? anebo vada řj jinak dekuji za odpovedi Citovat
krtek 2 Odesláno 25. srpen 2015 Odesláno 25. srpen 2015 no ten tlak v sacom ptrubi uz vypada ok skus tu fintu co pisem vyssie ci sa chod motora udrzi ked priskrtis dlanou vstup do klapky Citovat
soundlovers Odesláno 25. srpen 2015 Autor Odesláno 25. srpen 2015 ok zkusim to mám to uplně dlani přiškrtit celý otvor jak je klapka i s otvorem pro vzduch do krokáče? otvor je kulatý a nahoře je oddělen pro vzduch do krokového motorku..diky Citovat
krtek 2 Odesláno 25. srpen 2015 Odesláno 25. srpen 2015 proste tam kde to saje priskrt vzduch do motoru samozrejme nie zadusit motor Citovat
soundlovers Odesláno 29. srpen 2015 Autor Odesláno 29. srpen 2015 tak jsem to přiškrtil 1. na volnoběh stále to bezelo nechtělo se moc zdechnout 2 při vyšších otáčkách už jo z odvětrání klikové skříně to dost kouřilo zkusil jsem jarovou vodu a foukat vzduch do sání, ale nezjistil jsem nic, jen prasklinku na telese vzduchového filtru kam vede hadička odvětrání klikové skříně...celé kolem je to zaolejované...při startu někdy padá LS k 20 mV a drží tam dost dlouho než začne pendlovat-chudá smes? přisávání vzduchu? Výfuk? nikde jsem nic nezjistil, co muzu jeste zkusit? problém tam je jen jak ho zjistit...? diky Citovat
krtek 2 Odesláno 29. srpen 2015 Odesláno 29. srpen 2015 (upraveno) pockaj nechapem ti si to skrtil aby si motor zadusil? to prave nie ty len obmedz mnozstvo vzduchu do motora ci sa vo vyssich otackach motor udrzi k hladani netesnosti ,skusal som vselico ale najviac sa mi osvedcilo fukat do sania cigaretovy dym ,ked ten dym odniekial zacal stupat hore da sa to dobre identifikovat ,toho dymu tam treba hodne nafukat lambda na studeny motor nechodi az pokym sa nezohreje a to bud ma vlastne vyhrievane (ta co ma 4 vyvody) alebo od spalin trva to nejake 3- 4 minuty u tych starsich aut nez zacne choddit Upraveno 29. srpen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
soundlovers Odesláno 29. srpen 2015 Autor Odesláno 29. srpen 2015 pokud jsem to jen přiduisil tak motor ještě šel, pokud jsem to uplne ucpal tak zhasl. když jsem to přidusil a dal ruku pryc nez zhasl tak vyskočil do otáček to vče v režimu volnoběhu, při přidání plynu to bylo zhruba stajné...jeste jsem kontroloval nastavení ventilu 0,2 0,4 , vyčistil jsem klapku, nikde ale netěsnost nevidím, pokud bych tam foukal dým, tak stejně do nepujde ven nekde ze sání když je tam podtlak-tedy když je motor v běhu, pokud tam foukám vzduch musel bych na každý válec otočit klikovou aby práve byl sací ventil zavřen a případně se půrojevila netesnost, zase pokud by byla netesnost tak bude kolem trošku zaolejováno nebo tam bude nějaký bordel ne? kolem toho místa..? natočil jsem video od studeného motoru k zahřátí-záznam z diagnostiky, je tam pozoruhodné že LS reguluje a najednou padne na treba 30mV a tam je chvili aniz by se pohla, pak zase reguluje, a po nastartování se moc mění předstih až 0-25 stupnu není to moc na volnoběh? Citovat
krtek 2 Odesláno 29. srpen 2015 Odesláno 29. srpen 2015 (upraveno) sak to nehladas za chodu motora, s tym dymom ale motor odstaveny najlepsie studeny ked je tam netesnost bud si isty ze dym uvidis najlepsie v garazi kde nefuka no ale po pridani plynu to nezdechlo nie? ked si to skrtil a oto slo inak by ti to zdechlo keby to neskrtis a pridas plyn cize ide tam moc vzduchu alebo malo paliva Upraveno 29. srpen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
soundlovers Odesláno 29. srpen 2015 Autor Odesláno 29. srpen 2015 tady jeste video z mereni od studeného motoru po zahrátý, jsou hodnoty správné? diky moc http://youtu.be/4PLvOhy-dTY Citovat
soundlovers Odesláno 31. srpen 2015 Autor Odesláno 31. srpen 2015 tak závada stále pretrvává po ranním první startu bez potíží naskočí chci se rozjet a chce motor zdechnout, pokud vyřadím většinou nezdechne a chytne se volnoběh, někdy se zastaví uplne, prostě díra při přidání plynu už nevím co zkontrolovat,,,,,po několika minutách již jede normálně ....když v tom momentě proturuji tak jde do otáček když dám zátěž jako ze se chci rozjet je problém.....díky Citovat
krtek 2 Odesláno 31. srpen 2015 Odesláno 31. srpen 2015 (upraveno) toto som riesil roky na byvalke 1.8 16 v robilo to takmer to iste nastartujes studeny motor ide v poho na volnobeh(niekedy zdochol) chces sa rozbehnut zacne sa dusit alebo zdochne niekedy pomohlo na mieste trochu preturovat plynom po tom uz to islo v poho skusal som vsetko mozne snimace, vstrekovace, cerpdadlo ,regulator tlaku ,nakoniec som zhodil sanie nanovo pretesnil vymenil skrtiacu klapku (bola netesna okolo osicky ) a auto od vtedy totalne bez problemov preto som ti vravel skontrolovat falosny vzduch inak cidlo teploty vody dava korektny udaj? Upraveno 31. srpen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
soundlovers Odesláno 31. srpen 2015 Autor Odesláno 31. srpen 2015 jo, čidlo teploty viz video z diagnostiky by mělo být ok zvyšuje se postupně se zahříváním motoru... zkusím jeste tesnost osičky klapky-ale že by ta troška vzduchu pokud by byla netesná vadila? když odpojim hadičku co vede k nádobce s aktivním uhlím tak do sání přijde hodně vzduchu a zvýší se otáčky, ale normálně jde akcelerovat. přehled: měnil jsem za nové a vše bez uspechu: -krokový motorek -snímač otáček -palivový filtr -zapalovací cívka -zapalovací kabely -svíčky -vzduchový filtr -řídicí jednotku -LS -na zkoušku jiný snímač vzduchu -dle dignostiky by snímač teploty vody ani vzduchu neměl být špatný nebot ukazuje správné hodnoty od studeného do horkého motoru, nejsem si jist u snímače tlaku v sacím potrubí-dle diagnostiky jakou má mít hodnotu od-do čili ŘJ pracuje se správnými hodnotami -tlak paliva měřen cca 2,5 při odpojení podtlakové hadičky cca 3,1 prosím přečtěte si celé vlákno kde problém popisuji včetně diagnostiky a videa s hodnotami dle diagnostiky...třeba někoho ještě napadne co vyzkoušet. první start bez potíží, pak když přidám plyn při rozjezdu tak se dusí nebo uplne zhasne, po pár minutách už jede normálně...připadá mi to jakoby nešlo palivo-u starých motoru s karbecem byla pumpička akcelerátoru a když nešel , taky motor zhasl...pochybuji že by byly všechny vstřiky vadné, auto pak jede normálně.... na videu je videt anomálie: po nastartování je předstih zapalování od -0 do cca 12 stupnu, pak ale náhle začne regulovat až na 27 stupnu na volnoběh ale za chvili se stahne zpet na cca 2-12, zároven LS zamrzne na chvili na cca 40 mV i kdyz pri startu šla kolem 350 mV po chvili se taky rozjede a pendluje jak má... není v tom potíž?? LS totiž ukazuje chudou směs jako by šlo málo paliva nebo hodně vzduchu, pokud to blbě vysvětluji zkuste mne opravit nebo se zeptat at se snad konečně doberu výsledku a opravy, v servisech kde jsem byl to neumi je vyhozené peníze děkuji Citovat
soundlovers Odesláno 31. srpen 2015 Autor Odesláno 31. srpen 2015 navíc to hlásí po ujetí 200 km porád chybu autoadaptace regulace bohatosti smesi - přechodná závada Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.