venomcz Odesláno 22. červenec 2015 Odesláno 22. červenec 2015 Čao , minulý rok jsem koupil byt a nemůžu najit dokument o výměře bytu . Musím do pátku podat přiznání k dani z nemovitosti ale nevím , kolik m2 má můj byt . Kde se to dá zjistit ? Šel jsem na internetové stránky katastru , stáhl si a zaplatil výpis z katastru a tam je pouze společný prostor nikoliv můj byt . Kde by se to dalo ještě vyčíst ? Děkuji Citovat
Charlie 1 Odesláno 22. červenec 2015 Odesláno 22. červenec 2015 Nejednodusi vzít metra a zmerit....:-) Citovat
Béďa Odesláno 22. červenec 2015 Odesláno 22. červenec 2015 (upraveno) Máš kupní smlouvu k nemovitosti? Tam by výměra místností být uvedená měla, stačí pak případně sečíst. Pokud ne tak jak píše Charlie, metr to jistí. EDIT: případně pokud sis bral hypo, tak to máš v protokolu odhadu ceny bytu (pokud bytem ručíš).. Upraveno 22. červenec 2015 uživatelem Béďa Citovat
Veverka Odesláno 22. červenec 2015 Odesláno 22. červenec 2015 Podlahovou plochu bytu najdeš v prohlášení vlastníka nebo se to dá vyčíst či alespoň odhadnout z velikosti podílu na společných prostorách zapsaného v katastru nemovitostí (zdarma na internetu) Citovat
venomcz Odesláno 22. červenec 2015 Autor Odesláno 22. červenec 2015 Bral jsem si hypotéku a na jednom papíru to bylo nejspíš k tomu odhadu . Ale ten už nemám . Teď je být můj . Ve vyrozumění je pak zastavěná plocha včetně nádvoří a nebo pak podíly vlastníků jedlotlivých bytů . Ale když to počítám tam mě to vychází 29 metrů čtverečních a přitom mám něco okolo 60m2 . Citovat
Béďa Odesláno 22. červenec 2015 Odesláno 22. červenec 2015 pošli mi info (obec, část obce,číslo stavby, číslo jednotky) do SZ, zkusím se ti podívat na ten katastr.. Citovat
venomcz Odesláno 22. červenec 2015 Autor Odesláno 22. červenec 2015 Tak už to mám . Podílové číslo 6374 je ve skutečnosti 63,74m2 . Oni to takhle vypisujou. Teď jsem byl na finančním úřadě zapltit daň tak mě tam poučili. díky :-) Citovat
Béďa Odesláno 22. červenec 2015 Odesláno 22. červenec 2015 tak pokud si byl po splatnosti (u nás myslím 6/2015) tak je jasný že si komentář neodpustí.. hlavně že už víš, jak máš velký byt.. Citovat
venomcz Odesláno 22. červenec 2015 Autor Odesláno 22. červenec 2015 no už jsem byl hodně po splatnosti já jsem věděl že má okolo 60m2 ale nevěděl jsem kolik přesně a do toho dokumentu je třeba uvést přesnou míru . Takže jak mi Charlie radí abych vzal metr a měřil to bych moc nepochodil :-D Citovat
Béďa Odesláno 22. červenec 2015 Odesláno 22. červenec 2015 tak bys napsal naměřené hodnoty a pokud by se jim to nezdálo, tak by ti to překontrolovali a upravili, nic víc by se asi nestalo.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.