Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kde zjistím velikost bytové parcely ?

Recommended Posts

Odesláno

Čao , 

minulý rok jsem koupil byt a nemůžu najit dokument o výměře bytu . Musím do pátku podat přiznání k dani z nemovitosti ale nevím , kolik m2 má můj byt .

Kde se to dá zjistit ? Šel jsem na internetové stránky katastru , stáhl si a zaplatil výpis z katastru a tam je pouze společný prostor nikoliv můj byt .

Kde by se to dalo ještě vyčíst ? Děkuji

Odesláno (upraveno)

Máš kupní smlouvu k nemovitosti? Tam by výměra místností být uvedená měla, stačí pak případně sečíst. Pokud ne tak jak píše Charlie, metr to jistí.  ;)

EDIT: případně pokud sis bral hypo, tak to máš v protokolu odhadu ceny bytu (pokud bytem ručíš)..

Upraveno uživatelem Béďa
Odesláno

Podlahovou plochu bytu najdeš v prohlášení vlastníka nebo se to dá vyčíst či alespoň odhadnout z velikosti podílu na společných prostorách zapsaného v katastru nemovitostí (zdarma na internetu) ;)

Odesláno

Bral jsem si hypotéku a na jednom papíru to bylo nejspíš k tomu odhadu . Ale ten už nemám . Teď je být můj .

Ve vyrozumění je pak zastavěná plocha včetně nádvoří a nebo pak podíly vlastníků jedlotlivých  bytů . Ale když to počítám tam mě to vychází 29 metrů čtverečních a přitom mám něco okolo 60m2 .

Odesláno

Tak už to mám . Podílové číslo 6374 je ve skutečnosti 63,74m2  . Oni to takhle vypisujou. Teď jsem byl na finančním úřadě zapltit daň tak mě tam poučili. díky :-)

Odesláno

no už jsem byl hodně po splatnosti :)  já jsem věděl že má okolo 60m2 ale nevěděl jsem kolik přesně a do toho dokumentu je třeba uvést přesnou míru . Takže jak mi Charlie radí abych vzal metr a měřil to bych moc nepochodil :-D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...