Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

v těch parnech (cca 40 stupňů na teploměru) se mi dvakrát stalo, že po nastartování se začal ozývat slabý bzukot z prostoru té malé schránky vlevo dole u řidiče, kde je přihrádka na klíč (když dojde baterie v bezklíči) a jiné čudlíky. Neustále sílil, po vypnutí motoru ještě chvíli trval a pak přestal. Diagnostika nic neukázala, žádná kontrolka nesvítila, auto jelo jako obvykle. Bzukot zněl jako nějaký ventilátor, z venku nebyl slyšet vůbec, v kabině poměrně dost. Máte nějaké tipy, co by to mohlo být?

Odesláno

Ahoj,

něco podobného mi to dělá taky, ale jen při některých otáčkách. cca mezi 1600 - 1900... aby to přestalo musím otevřít tu skřínku... přestane Ti to taky? U mě myslím, že ej to ta pružina toho zámku

Odesláno

Ahoj,

něco podobného mi to dělá taky, ale jen při některých otáčkách. cca mezi 1600 - 1900... aby to přestalo musím otevřít tu skřínku... přestane Ti to taky? U mě myslím, že ej to ta pružina toho zámku

Mně to dělá celou dobu, po kterou je nastartované auto. Včera zase. Bohužel to dělá jen někdy, takže to nemám v servisu jak předvést. A otevření a zavření schránky nepomáhá, jen je bzukot při otevření hlasitější.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Z vlastní zkušenosti tuším, že v servisu by ti stejně řekli, že je to normální. :-)

No ono je blbý, že v servisu to samozřejmě nenastane, protože to dělá jen nepravidelně (třeba dneska), a diagnostika nevyhodila nic. Ale má to rozhodně souvislost s bezklíčovým systémem odemykání (a vysokou venkovní teplotou), protože zvuk začne již při odemknutí auta a při zmáčknutí vnitřního tlačítka pro zamykání/odemykání  dveří je slyšet krátké velmi silné zabzučení před tím klasickým zabzučením, značícím zamknutí/odemknutí. Docela mně to sere. Obzvlášť mám strach, že se to třeba nějak vyhrotí a auto nepůjde zamknout, nebo nastartovat třeba v Itálii, nebo v jinejch dálkách, kam se chystáme. Je to normální bzučení jako nějaký elektrický motorek....Zkusím ještě jiný servis, a ať se zeptají u výrobce co s tím. Prostě bez nalezení závady neodjedu. Takže zřejmě neodjedu vůbec ;-)

Odesláno

Byl jsem v servisu s tím, že mi hodně dřou destičky o kotouče. Zvuk, jako když jede stará razavá rachotina. Až se za to stydím, když lidi na mě koukají. Auto za cca Mega... Odpověď v servisu? "Pane, to dělají všechny auta, vše je vpořádku. Destičky musí dřít, protože jsou neustále v kontaktu s kotoučema." Zvlaštní, že když jsem auto kupoval,. tak to nedělalo, když jsem se projel v jiném pažoutovi, taky to nedělalo :) Takže Peugeot už do budoucna neřeším :) Dojezdím, prodám a zkusím jinou značku.

Odesláno (upraveno)

Asi záleží na servisu, kam jezdíš. Podle mojí zkušenosti to chce zkusit různý servisy, někde je zájem věci řešit, někde není... To platí obecně, nejen pro Peugeot.

Upraveno uživatelem maraaa
  • O 10 měsíců později...
Odesláno

Tak nastaly tepla a je to tu opět. Auto celý den na slunci na chatě, odpoledne odemknu a ihned to bzučí (ještě před nastartováním). Poté to samozřejmě bzučí celou cestu. Má to stoprocentně souvislost s centrálem a dětským zámkem na zadních dveřích, protože ten se po určité době (pár kilometrech) vypne a nejde znovu zapnout. Také se ozývá cvaknutí od levých zadních dveří, které zní stejně jako když se zamkne auto po rozjetí (to je ale už v té době zamčené). Jsem domluvený se servisem, že jakmile se to vrátí a budu poblíž, ihned k nim zajedu, aby to viděli (resp. slyšeli), protože jinak nemají moc možností s tím něco dělat. Tak poreferuji jak to dopadlo.

• O 1 rok později...
Odesláno

Tak jen doplňuji: po dvou letech konečně přišli v servisu na příčinu. Chyba byla v BSI jednotce. Po výměně už ok (10.000 Kč). Jen jsem čekal dva týdny, až spárujou klíčky. Myslel jsem, že mne omejou... 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...