Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, začal se mi ozývat hukot od přední nápravy. Nejvíc je to slyšet mezi 60 a 70km/h. Když projíždím zatáčkou tak je ve volantu cítit lehké klepání, a hukot se mírně změní, jak kdyby byl v pneumatice kamínek, ale není. Zítra ještě zkusím přehodit gumy, jestli to není od nich, ale to jen pro jistotu abych je vyloučil. 

Máte někdo typ co by to mohlo být? Ložisko kola, nebo ložisko pravé poloosy? Případně jak to jednoduše zjistit? 

Odesláno (upraveno)

ahoj vsázel bych to na vnější kloub poloosy při prujezdu zatáčkou ti časem začne i křupat.

To co popisuješ je začínající špatný vnější kolub.

Cena cca 1500,-kč

Jo podívej se i na prachovku jestli něni roztrhlá jestli jo máš v tom bordel a jsi bez vazelíny

Upraveno uživatelem hagi
Odesláno

Díky

Prachovka je v pořádku, nepoškozená, okolo ní sucho, takže mazivo ven nejde. 

Teď otázka, dá se s tím ještě jet někam dál, nebo raději okamžitě vyměnit? A jde vyměnit jen ten kloub, nebo to je s celou poloosou?

Odesláno

záleží na stylu jízdy je možné jet i dál mužeš v klidu najet i 1000 km a kloub jde měnit nemusíš měnit celou poloosu.

Ale zeptej se kolik by tě stál kloub a kolik poloosa někdy je to rozdíl 500,-kč a pak se vyplatí poloosa

Odesláno

Tak samotnej kloub nikde nenabízejí, jen celou poloosu, nebo repas. Peugeot v serviceboxu taky nemá jen kloub. 

Ale byl jsem dnes u mechanika a a říkal že tohle je začínající ložisko. Jinak jsem mluvil i s pánem z Petrovic co repasuje poloosy, a ten mi říkal, že kdyby to byla poloosa, tak při vyšlápnutí spojky to přestane, tady to hučí pořád. 

Odesláno

Ložisko by sa malo dat zistiť aj na zdviháku, buď potôčik kolesom. A malo by rovnako hlasito počuť odvalovanie.

To co počuješ za jazdy je pod zatazou, a pri prejdení do opačnej zákruty (odlahcenie) by to malo prestať.

Odesláno (upraveno)

Tak hukot je slyšet pořád, ale při průjezdu levou zatáčku (zatíží se pravé kolo) tak to hučí víc a jinak. Ale slyšet je to až ve vyšší rychlosti, začíná to od cca 40km/h takže při pomalém otáčení to slyšet není. Zřejmě je to teprv v počátku. 

Upraveno uživatelem Charlie 607

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...