hofo4 Odesláno 27. červen 2015 Odesláno 27. červen 2015 Ahoj všem, mám velky problém s našou C8. Počas jazdy sa objavila hlaška chyba posilovača riadenia, pritom riadenie nevykazovalo ziadne anomálie. Myslel som že dalším štartom sa hlaška už neobjavi , ale k posilovaču sa pridalo ABS, ASR, EPS,ruč. brzda, airbagy, bez. pásy, vynulovali sa kilometre a nakoniec prestal ukazovať tachometer a otackomer. Po mojom zhrozeni dokonca poriadne stuhol volant :-( , potom zase v pohode atd.. Nakoniec som teda pozrel na to ELEKTROCERPADLO POSILŇOVACA RI ASS a po vytiahni kablov sa v konektorov objavil olej. Takže RJ na nom bude asi ok ale tesnost KO. Mám teda otazku či sa da taketo ELEKTROCERPADLO opraviť svojpomocne, v servise alebo je potreba kupy nového. Ak by mal niekto na predaj ELEKTROCERPADLO POSILŇOVACA RI ASS na Citroen C8 2.0 hdi 100KW s číslami PSA 1400752580 alebo HPI A5095965+C tak isto dohodneme. Citovat
hofo4 Odesláno 9. červenec 2015 Autor Odesláno 9. červenec 2015 Zdravim, tak po mojom repase servocerpadla posilovaca podla navodu tu z fora - rozborka , vymena gufera + o kruzkov , vycistenie tech. benzinom, zmontovanie som bol plny ocakavania. Ale nic. Jednotka bsi nekomunikuje so servocerpadlom. Ani nasledne zmazanie chyb cez lexiu + texu nepomohlo - vysledok stale rovnaky. Tak sme sa podujali na prepipanie, premeranie vsetkych vodicov. Na silovy konektor 2 vodiče prichadza napätie - ok. Na ovladaci konektor - 3 vodice , v strednom +12V a tie dvasu asi ovladacie. Jeden - rychlost vozidla , druhy - natočenie volantu ?Všetky tri vodice sme prepipli až do bsi - vse ok. S diagnostikou : BSI - Posilovač = bez komunikacie. Ostatne veci riadene bsi v poriadku. Otazka: može byt nieco s bsi, ked vsetko ostatne komunikuje? Da sa alebo ako otestovat, resetovat bsi ? da sa nejako otestovať serbocerpadlo aj mimo auta? Ako zapojit to cerpadlo mimo auta. Citovat
ferinko2 Odesláno 10. červenec 2015 Odesláno 10. červenec 2015 Chyba nebude v BSI,ale v RJ čerpadla,tie dva vodiče sú komunikácia po sieti CAN.Ešte skúsiť demontovať RJ v čerpadle a vyčistiť,keď bola zaliata olejom. V SZ máš schému. Komunikácia s RJ cez lexiu je niekedy problematická,skús cez PP2000 a zvoľ peugeot 807. Vodiče CAN z čepadla idú do svorkovnice ABS,až ABS je pripojené cez CAN do BSI ! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.