Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte,

je tu někdo, kdo by mi dokázal poradit s výběrem sportovní kamery? Chci to na natáčení i třeba rychlé focení na dovolené u moře, pod vodou, na výletech po ČR s přítelkyní, procházky se psem, na rally, vrchy atd.

Jedná se mi hlavně o pěkné video, které bude v rámci mezí solidní i za slunce (proti slunci) ale i třeba za snížené viditelnosti a šeru a mikrofon by měl zmáknout i "řev" motorů.

Máte někdo nějaké zkušenosti? Cena by měla být do cca 5000,-

Mám tu pár adeptů, ale vůbec netuším, co která umí a co reálně využiji v praxi.

http://www.kamerynasport.cz/gopro/132-gopro-hd-hero3-white-edition-818279010008.html

http://www.kamerynasport.cz/gopro/778-gopro-hero-818279012279.html

http://www.lamax-electronics.com/eshop/cs/455-lamax-action-x6-8594175350272.html

http://quito.cz/index.php?id_product=334&controller=product

Líbí se mi ten základní typ GoPro HERO, ale je to bez displeje a není možnost ho tam ani přidělat. Nemá to ani výměnou baterii. Jak je to s využitelností displeje? Je nutný, nebo se to dá zvládat i bez něj? Co jsem se díval na videa, tak výdrž baterky je v tom lepší, než v HERO 3...

HERO 3 je malinko dražší, ale je to plnohodnotné HERO, na které se dá připojit display, vyměnit baterie a má více funkcí, ale říkám si, jestli je to pro to mé běžné natáčení nutné...

SJ 5000 vypadá taky celkem dobře. Znám jen verzi SJ 4000, kterou má známý a za 2000,- to dělá celkem slušná videa a ta SJ 5000 se mi zdá o krok lepší.

LAMAX X6 tam vůbec netuším, jak to funguje. Moc videí na netu není a ani srovnání třeba s goprem.

Co z vybraných je asi nejlepší volba, nebo jaké s nimi máte zkušenosti? Jak takovou kameru vybrat? Na jaké funkce se dívat a na co ne?

Odesláno

rhinos: A jakej máš výstup na sd kartě? Známej když mi to ukazoval, tak měl na kartě spoustu složek a v každé z nich bylo uloženo video a fotky za dobu, kdy byla kamera zapnutá, takže když zapneš kameru, natočíš video a vypneš kameru, tak máš ve složce jedno video a další zapnutí se vytvoří další složka, což je poměrně otravné a zdlouhavé na editaci, když máš všechny videa a fotky vykopírovat ze složek...

Odesláno (upraveno)

Mám Evolveo W8, můžu ti poslat surový video přímo z kamery.Tahle má ovšem širokáč, ale jsem s ní spokojenej.

zvuk v tom pouzdru má teda bídnej.

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno

Pošlu ti odkaz přímo ke stažení, na youtube je to již zkomprimovaný, to stojí za prd. A za další ta různá referenční videa jsou profesionálně upravený, aby dobře vypadala.

Odesláno

Koukal jsem taky po GoPro původně. Ta základní je bídná a 10 tisíc za Hero 3 jsem nebyl ochotnej dát. Tak jsem po dlouhym hledání vzal tu Evolveo za cenu nějak těsně pod 5000,-.Taky jsem si nechal od lidí z různých kamer poslat videa. Samozřejmě, že zase každej monitor je jinak nastavenej. Vybral jsem to co se mi zdálo nejlepší.

Rozhodně nepočítej, že ti tyhle kamery budou nahrávat kvalitní video třeba v místnosti, kde je málo světla. To mi daleko kvalitnější video udělá Galaxy S3.

Odesláno

Celkem nedávno jsem si pořídil SJ4000 WiFi a rozhodně doporučuju :) za ty prachy máš video +/- jako ze základního GoPro. V květnu jsem s ní byl na motokárách, akorát kvalita videa je lehce postižená komprimací, ale ne o moc. Snažil jsem se o kompromis, abych to neuploadoval týden :D

Odesláno (upraveno)

Ale řikám YT to hodně komprimuje, tohle je po lyžovačce málo světla.

Upnu někam zítra syrový videa.

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno

SJ4000 není špatná, ale přijde mi, že se to neumí úplně poprat s přechodem mezi sluncem a stínem. To už bych investoval třeba do sj5000 nebo i do verze plus. U verze plus mi ale vadí cena, protože stojí cca jako nové GoPro HERO 3 white edice a to už bych šel radši do toho gopra...

kirkiz: Ten sjezd s tou kamerkou Evolveo je nějak editovaný, nebo je tam ta vinětace přímo z kamery? Jestli je to origo video, tak mě to s tou vinětací dost zklamalo.

Odesláno

Řikám, origo soubor má nějakých plus, mínus 700MB, YT to zkomprimuje a zkreslí na 200. Platí domluva na zítra.

Odesláno

Takže, abych to tu nějak uzavřel, tak nakonec jsem vzal GoPro Hero 2 za cenu nové ořezané GoPro HD Hero a navíc k tomu mám spoustu příslušenství a co je hlavní, tak je k tomu i kryt s rovným krycím sklíčkem čočky určený na potápění. Důvod proč jsem se nedíval po Hero 2 byl právě kryt, který kryl čočku zaobleným plexi a videa pod vodou stály za prd. Řešilo se to právě krytem s rovným sklíčkem a nebo něčím samodomo...

Takže kamerka vyřešená a tímto všem moc díky za příspěvky a reakce. Rád jsem mrkl na videa pro srovnání  :papa

Odesláno (upraveno)

Jak si přišel na to, že pro GoPro neexistuje displej a nejde vyměnit baterie?

Já mám GoPro Hero 3+ Black edition a lze oboje :-)

Displej:

Baterka:

Upraveno uživatelem kujon106
Odesláno

A, už čtu, že to bylo myšleno na tu novou základní řadu. ;)

Jinak dle mého je ten displej zbytečnost.

Ještě teda pokud by někoho zajímalo, tak s tou svou jsem točil takto, jen to tytrubka vždy značně zprznila kompresí:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...