Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.Měl bych dotaz.Kde přepnu do AHCI v BIOSu u desky Gigabyte GA-M68M-S2P?Je to kvůli instalaci SSD disku.Bohužel tady ten comp nemám a na dálku se kolegovi špatně radí.Podíval bych se i k sobě do BIOSu,ale to je celkem k ničemu,protože mámUEFi BIOS,zatímco na té Gigabyte desce je ještě klasický starý BIOS a když jsem mu napsal,kde to mám já,tak on to nemůže najít..Potřeboval bych to případně napsat krok po kroku.Zatím dík

Odesláno

Proč by nepodporovala?? co to je za blbost. Běž do Biosu, tam Integrated Peripherals a přepni AHCI mode na enabled. Pokud maš už nainstalovanej system na disku, např to budeš klonovat, musiš udělat upravu v registru před přepnutím, jinak system nenajede, nekde na netu je popis te upravy.

Třeba tady - http://www.cnews.cz/jak-zmenit-rezim-disku-z-ide-na-ahci-bez-reinstalace-windows

Odesláno

Tak díky za tipy chlapi.Dnes jsem se ho práci ptal jak dopadl a říkal,že nic nepřepínal,protže to nenašel,ale nainstaloval W7 na nový SSD a comp jede,tak to tam zřejmě už měl přepnuto někdy z dřívějška a ani o tom nevěděl.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...