Přejít na obsah

Ondreicka

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

Vše od uživatele Ondreicka

  1. Ondreicka

    Servo

    Som rad, ze moja oprava niektorym ludom pomohla. Este by som rad pridal zopar nazorov: - Velmi casto sa stava, ze v Peugeote i ked Vam vymenia vysokotlakovu hadicu, tak Vam tam nenamontuju tu spravnu. Su minimalne 4 verzie pre 2,0 HDi a iba jedna je ta spravna. Oznacenie tej spravnej som zial nenasiel, ale na nemeckych forach by sa to dalo najst. Myslim ale, ze to bolo niekde i na tunajsich forach. - Ak ma niekto potiaze len v lavotocivych zakrutach, vecte, ze je to jedine nasatim vzduchu do vysokotlakoveho obvodu a tym vytvorenie nerovnovahy posilnovania a ztuhnutie volantu. Je to sposobene tym, ze ak zatacame vlavo, hydraulicky olej v (ojemovo príliž malej) nadobke je odstredivou silou hnany doprava, cize daleko od nasavania oleja. Pri odstredeni oleja dopravo moze nastat esteproblem c. 2 - privod oleja z nizkotlakoveho obvodu je nad urovnou hladiny oleja, vzniknu bubliny a zase vznika nesymetricky posilovaci ucinok. - Konstrukcnych problemov je tu teda hned niekoľko: 1.Mala nadobka na hydr.olej 2.Nizkotlakovy privod nad hladinou oleja 3.Pri zatacani dolava sporebovanie oleja v nadobke sprevadzany poklesom hladiny pri nedostatocnom privode z nizkotlakoveho privodu (len 2,5 mm dierka - olej pri velkom zabere nestiha pritekat v dostatocnom množstve, vzhladom na jeho velky odliv do vysokotlakoveho vedenia - a prave tento problem riesi nova hadica) Preto principom zavedenia tej novej hadicky nie je len vyvydenie privodu na dno nadobky, ale hlavne zväčšenie priesvitu privodnej dierky nizkotlakoveho obvodu - skratka hadina oleja v nadobkepotom ovela menej kolise. Obsah je kvadratickou funkciou polomeru, preto pri 3,5 mm priemere pretecie ovela väčšie množstvo oleja ako pri 2,5mm dierke. 4. Ak stŕpanie nie je zavyslé od ľavotočivých zákrut, problém nie je lokalizovaný vo výške hladinky, treba hľadať netestnosť systému - usudzujem podľa toho, že potom, ako som si spravil spomínanu opravu hadičkou, stŕpal mi volant len v krajných polohách, ale stŕpanie už nebolo závyslé od ľavotočivých zákrut - Spomínané odvzdušnenie trvalo asi 4 dni a potom tenoto problem úplne zmizol. Ak máte minimálne nasávanie vzduchu do systému, stŕpanie nikdy neprestane v krajnych polohách. Ak sú potiaže v ľavotočivých zákrutách, nie je vyriešený pohles hladiny v nadobke. - Čo dodať na záver? Viac ľudí - viac rozumu. Toto sú moje postrehy. Možno sa mýlim, ale načítal som toho naozaj veľa v zahraničných fórach a takto nejako si to ja predstavujem. - Nezabúdajte prosím, zre je veľmi dôležitý i priemer nizkotlakového prívodu do nádobky - to sa tu myslím trochu opomíňa. Majte sa, veľa štastia pri oprave.
  2. Ja osobne som uz mal hodne aut a na Peugeot nedam dopustit. Autam sa trochu rozumiem, mal som ich asi 10. Najviac sa mi pozdavali Peugeoty a Fordy. Ford ma ale nikdy neocaril designom interieru. Konkretne som mal 306 1,9D, 206 2,0HDi, 307 1,6 HDi a momentalne mam 407 2,0 Hdi. Na 306 1,9 d este jazdi otec a ma uz okolo 360 000 km a 18 rokov. A co sa tyka mazdy6 - podla mna nic moc: sice vyborne jazdne vlastnosti, ale napr.: odchadza 3. valec na motoroch 1,8, korozia zadnych blatnikov a uloženia tlmičov rocnika 2005 a 2006 cca po 6-7 rokoch , problemy s trhanim posilovaca a rychly odchod lozisk. No a o cenach nahradnych dielov ani nehovorim (hlavica kozenej rychlostnej paky myslim okolo 200 eur...) No a 2,0 diesel sa mi zda ze je z dielne PSA+FORD ( 1,6 v Mazde3 urcite) V dnesnej dobe si myslim, ze zla znacka uz takmer ani nieje, skor len nepodarene kusy. Ja som mal napr. take 1,9Tdi Golf IV. Najhorsie auto ake som v zivote mal. Ale vseobecne to boli celkom uznavane auta, mal som asi nejakeho zmetka. Nebudem vsak tvrdit, ze VW su zle auta a pod. Ale viem, ze si VW uz asi nikdy nekupim, pretoze som ziskal nazor, ze Peugeot mi da viac za menej penazi. Ja vzdy hovorim: kazdy si kupi auto, ktore je pre neho z jeho pohladu najlepsie. Niekto chce design, niekto pohodlie, cenu, rozmery... No a tie naroky ma kazdy uplne ine. Moj nazor je taky, ze su aj spolahlivejsie auta ako Peugeoty, ale vo väčšine pripadov je spolahlivost dana technickou zastaranostou (typicky priklad napr. Toyota). Ty co zavadzajunove veci, maju i vyssiu kazivost. Mne Peugeoty vyhovuju hlavne pre dobry pomer medzi pohodlim a jazdnymi vlastnostami a podla mojho nazoru najlepsimi dieselovymi motormi. Tolko moj nazor.
  3. Ondreicka

    Servo

    Baffy v pohode. Bol som v praci a prichadzalo vedenie, takze som to musel seknut...
  4. Ondreicka

    Servo

    Ked neverite, kludne mozete kupovat serva po 500 Eur a hadice po 100 eur... Ja osobne som to vyskusal. Predtym som dolial 2.5 cm oleja nad risku a ked som pozeral do zasobnika serva, vacsiou bol olej aj tak speneny. Ing. PSA dobre vedeli, kde spravili chybu. Toto riesi podstatu problemu. Pochopte prosim, ze tento navod pisal priamo chlapik z origo servisu ako najlepsie riesenie. Pisal aj nieco take, ze ak sa tato oprava spravi neskoro a servo je uz chytene, samozrejme servo treba vymeit. Ale ak sa to opravi na zaciatku, je to finalne riesenie. Takze Vam prajem vela stastia pri oprave. Myslim, ze sa tym aj tak neda nic pokazit. Chlapik este pisal, ze treba davat extremny pozor na plastove piliny po vrtani. Ak tam nejaka zostane, kupujete nove servo...
  5. Ondreicka

    Servo

    Foto 3 ( to zlte v hadicke je spicka pera), vnutorny priemer 3.5 mm
  6. Ondreicka

    Servo

    Foto 2
  7. Ondreicka

    Servo

    Takze foto: A este jedna vec, takto to opravuje priamo autorizovany Peugeot servis v jednom anglickom meste. Oni vsak pouzivaju plastovu hadicku naftovu s vonk. priemerom 6.3 mm a vrtaju 6mm vrtakom. Rozsirenie konca plastovej haciky robia nahriatim kovovej gulocky z loziska a naslednym vtlacenim tejto gulocky do jedneho konca hadicky. Hadicku nevlepuju do privodu do rezervoaru hydr. oleja. Takuto hadicku som v celej Trnave nezohnal, preto som musel znacne improvizovat.
  8. Ondreicka

    Servo

    Zabudol som napisat, ze po odskrutkovani 4 imbusov treba samozrejmne ten rezervoar (nadobku z cierneho plastu) na hydr. olej vybrat. Vysokotlakovy obvod nemusite odpajat. (Mne to ani neslo) V ziadnom pripade neodtahovat torxy spajajuce kovove casti, len imbus drziaci rezervoar.
  9. Ondreicka

    Servo

    Takze pre vsetkych malovernych - neserte ma, vsetci mi este podakujete. Takkze podstata spociva v tom, ze inzinieri z PSA vyvinuli generator na penu. V lavotocivych zakrutach pri nizkych rychlostiach poklesne hladina hydr. oleja v serve pod privod nizkotlakoveho obvodu. V privode nizkotlakoveho obvodu je len 2.5 mm dierka a preto v zime, ked je olej hustejsi strieka do hladiny a zacne sa tvorit pena. Hadica mazlu konstrukciu, ma maly objem a pri max. zabere serva v lavotocivej zakrute vznika pena. Takze oprava: 1. Odpojit nizkotlakovy privod hydr. oleja do serva 2. odtiahnut 3 skrutky drziace servo 3. Odtiahnut 4 imbusy drziace plastovy rezervoar na hydr. olej. 4. Kupit asi 25 cm hadicky na prepad nafty - ma vonkajsi priemer asi 6.8mm, vnutorny asi 4mm. Ma taku latku na povrchu - tu dat prec. 5. 7mm vrtakom prevrtat a rozsirit vnutro privodu nizkotlakoveho obvodu. 6. Vsunut do neho hadicku 7. Na vonkajsi koniec hadicky som vlozil pero, to rozsirilo koniec hadicky, aby nazapadla dnu 8. Pikou na zelezo som odrezal koniec pera (zarovno hadicky) 9. Vrtakom 3.5 mm som drziac hadicku v ruke zvacsil vnutorny priemer plastu z pera. 10. Epoxidovym 2 - zložkovym lepidlom som zvacseny koniec hadicky nalepil v plaste privodu nizkotl. obvodu. 11. ak mi niekto napise, ako vlozim foto, tak vam dam aj foto. 12. Asi 4 dni trva dokonale odvzdusnenie, stale treba dolievat olej. 13. Uz ziadne bulblinky, privod hydr. oleja je na dno zasobnika oleja. 14. Na p. 508 je privod priamo zo spodu nadobky. Takze tolko k veci, cakam hromadne ospravedlenenie
  10. Ondreicka

    Servo

    Takze prajem dobry den. Nasiel som sposob ako opravit elektricke servo bey jeho vymeny alebo kupovania novej hadice. Nasiel som to na jednom anglicom fore a musim povedat, ze oprava je naozal jednoducha a mna stala 10.5 Eura. Z toho 10 eu stal hzdraulicky olej. Takze postup> 1. odpojit nizkotlakovy privod (hadicu do serva) 2. Dopisem neskor, musim odist.
  11. Dobrý deň, chcel by som sa spytať, či mám kotúče s ložiskom, alebo bez ložiska. Ďakujem. VIN: VF33C9HZC84080006
×
×
  • Vytvořit...