Přejít na obsah

jura.in

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

O uživateli jura.in

  • Datum narození 15. červen

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 508

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Prostějov
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

jura.in's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

1

Popularita

  1. jura.in

    Chyba p0215 peugeot 508 2.0 hdi

    Měl jsem stejný problém. Špatný byl krokovy motorek u rafičky. Tak jsem ho vyměnil s teplotou oleje a nádrž ukazuje a teplota oleje ne. Mám 508 rxh s tímto motorem.
  2. jura.in

    Peugeot 3008 Hybrid4

    Ok, tak budeme druzí, kdo to vyzkouší. Do oleje používám TEC 2000 a taky to zřejmě docela funguje. Když na starém motoru pískalo turbo, tak po použití se to postupně pískání ztratilo. https://www.autokelly.cz/Product/AC-J007/1958793 Možná je ale keramika lepší řešení. Ve firmě jezdíme několik aut s PD od WV s nájezdem kolem 500tis, tak zkusím na jednom a uvidíme, jak a jestli se to projeví. Dík za tip.
  3. jura.in

    Peugeot 3008 Hybrid4

    To zní dobře, děkuji. Asi to zkusíme. Převodovka nás taky čeká. Když mám pocit, že neche řadit, tak ji pomohu ťuknutím na pádlo a potom řadí docela svižně, hlavně nahoru. U nás bude probém, že baterka je tak odhaduji na 60% původní kapacity, tak se už pomalu dívám po nové. Jak jsem se díval, připojuje se to na kostku plnynového pedálu a krabička s elektronikou se tam někde nechá. Nemusí se odpojovat baterka nebo něco resetovat? dík J.
  4. jura.in

    Peugeot 3008 Hybrid4

    mám něco k těmatu praskání řemenu. Máme 508RXH. Jezdíl 1-2tis km týdně. Ted má lehce nad 200tis. První výměna řemenu nevydržela ani 15tis. Hledáním příčiny se zjistilo, že výměna řemene se zadává do jednotky, to něco signalizuje, elektronika zřejmě přizpůsobuje zatížení stáří řemenu.Druhý při zadání do jednotky vydržel cca 30tis, ale i tak prasknul. Až dotazem přímo výrobci bylo sděleno nutnost používat při napnutí speciální nářadí. Při jeho použití se ukázal i poměrně hodně napnutý řemen jako nedostatečně napnutý. Nastavením napnutí pomocí přípravku je řemen napnut na pohled až extrémně, ale zřejmě to potřebuje, protože při dobíjení tr. baterie se málo napnutý řemen extrémně ohřívá a tím zřejmě zkřehne a potom praskne. Teď už má najeto 3 servisní prohlídky a zatím se jeví jako OK. přípravek má servis poblíž Brna, mohu dát kontakt. Pro to mě zaujala Vaše poznámka o čipu na hybrid, který mimo jiné snižuje intenzitu nabíjení tr. baterie z alternátoru. Menší intenzita, by mohla řemen šetřit. Líbí se mě i ostatní zlepšení, ale Váš příspěvek mě připadá spíše jako reklama. Není to tak? Můžete aplikaci skutečně doporučit? Při našem ježdění by se úsporou spotřeby rychle investice vrátila a zřejmě i výměna řemene by přinesla nějakou úsporu. dik J.
×
×
  • Vytvořit...