Přejít na obsah

zbyn12345

Uživatel
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

Vše od uživatele zbyn12345

  1. Zdravím, jsem před objednáním auta a mám poslední položku nad kterou přemýšlím a tou je adaptivní tempomat. Budu kupovat 1.5 130 v manuálu. Vím, že do města bez funkce zastavení je to nepoužitelné, ale na delších přesunech po dálnici nebo okreskách by to mohlo přidat trochu komfortu. Pokud někdo máte adaptivní tempomat s manuálem vyplatí se investice 15 000? Děkuji
  2. Děkuji všem za postřehy ohledně velikosti auta. Vyhrává tedy L2 i když nákup bude muset asi nějakou dobu počkat :).
  3. Zdravím, stále se rozhoduju jestli krátkou nebo dlouhou verzi rifteru. Auto má být na rodinné využití. Zatím jsme tři (roční dítě) a když jedeme na dovolenou máme problém se nasoukat do combi oktávky. Když jsem se díval na objemy kufrů tak papírově krátký rifter proti oktávce zas tak extrémní rozdíl není (objem kufru pod plato). Koupil někdo krátkého riftera a po nějaké době užívání zjistil, že by byla lepší long verze?:-). Jaké máte zkušenosti s každodenním využitím LONG verze? Neřeším ani tak cenový rozdíl (i když je cca 30 tisíc což není málo)mezi krátkou a dlouhou verzí ale spíš parkování např. ve městě. Přece jen long verze už je pořádný kus auta. Děkuji za postřehy
  4. Já to bohužel nijak nevyřešil. Servis se vyjádřil, že je to běžná vlastnost. Naštěstí to nemá vliv na životnost žárovek. Postupem času jsem přestal řešit a momentálně používám jako meteostanici. Pokud je zamlženo, tak bude chvilku fakt hnusně:)
  5. U nás takto. Takže se netýká jen Riftera. Dělá mi to vždy když je vlhko jako dneska.
  6. Tady jeden zajímavý článek jak je to s moderními alternátory v současných vozech. Bohužel už neplatí staré pravidlo když jedu tak dobíjím. https://www.auto.cz/nespolehlivost-baterii-modernich-aut-jak-je-to-ve-skutecnosti-s-jejich-vydrzi-125770
  7. Dnes jsem listovat manuálem a chtěl bych se Vás zeptat jak je vyřešeno uzamykání nádrže? Jestli to chápu správně tak při bezkličkovém startování je auto vybaveno uzamknutím krytu nádrže - zamknutí vozu tedy uzamyká i "dvířka" přístup k nádrži a Adblue. U auta se startováním klíčkem se ale kryt nádrže neuzamyká a je nutno odemykat "špunt" nádrže klíčkem a krytka na AdBlue nemá žádné zajištění? Nerad bych aby mi někdo z nudy před barákem přidal jeho močovinu do mé nádrže na močovinu. Byl by to pak asi drahý špás:)
  8. Tak samozřejmě. Člověk má jistotu, že bude častěji měnit baterií a proto vždy nastartuje. Startér je také lepší častěji točit, aby náhodou nezatuhla vazelína v ložiskách. EU a ekologové myslí jen na naše dobro. Za mě velmi "užitečná věc":)
  9. Co se týká start stop tak myslím, že jsou to kromě ekonomiky taky ekologické tlaky, aby bylo uživatelům co nejvíce znepříjemněno vypínání této velmi užitečné věci. Ještě jsem si vzpomněl že v nových verzích chybí tlačítko na vypínání stabilizačního systému a asi schránka pod předním sedadlem. Ostatní automobilky s postupem výroby přidávají příslušenství tak Peugeot jde svou vlastní cestou. Můžeme očekávat zrušení středové konzoly protože je komplikovaná na montáž. To je i důvod proč je u sesterských vozu pouze za příplatek .
  10. Řešilo se to i na španělském fóru k rifteru a údajně nově vyrobené auta už nemají USB konektor ve schránce u spolujezdce. Stejně tak dochází u nově vyrobených kusů k dalším "úsporám" - není tlačítko na vypnutí stop start systému - musí se deaktivovat přes LCD panel. Tož tak.
×
×
  • Vytvořit...