Přejít na obsah

zdenek.sadilek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    16
  • Registrace

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

zdenek.sadilek's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Takže jsem byl na autodiagnostice a tam mi to vypsalo - trvalá závada Signál tlaku turbodmychadla Koherence vzhledem k atmosferickému tlaku - přechodná závada Elmag. ventil chladící kapaliny Zkrat na kostru nebo perušený obvod. Technici to prolezli, dali na počítač a motor běžel úplně normálně, potom zase stejná závada, motor nešel do otáček a rozsvítila se na polubovce ikonka autodiagnostiky. Vše kontrolovali , ale na nic nepřišli. Prý přímo do Peugoeta, že oni si s tím neví rady. Teď auto jede jednou úplně normálně a z níčeho nic zase jeden jen jako na půl plynu. Prostě Peugeot 307 HDI 2 - 79 KW. Ví si někdo rady.
  2. zdenek.sadilek

    selenoidní ventily

    Mám Peugeot 307 2 HDi. Prosím nemá někdo schéma jak jsou jednotlivé elktromagnetické ventily napojeny na podtlakové trubičky. Když se dívám zepředu , tak na motoru jsou vidět 4 elektromagnetické ventily. Já mám problém s tím ventilem, který je při pohledu do kabiny na pravé straně. Jedna hadička vede k posilovači a druhá vede pod vzduchový filtr k nějakému zařízení . Z tohto zařízení jde další hadička zase k posilovači. Vím, že to píši dost laicky, ale problém je v tom, že právě tento elektromagnetický ventil mi dělá problémy. Na tomto mi chybí takový filtřík, vím, že je ulomený a v otvoru po něm jde citít, že jde do elektromagnetického ventilu podtlak. Tedy je na závadu, že zde tento filtřík není a jak majá být zprávně napojeny podtlakové hadičky. Půjdu s tím sice na opravu , ale je zde dost chytrých lidí a třeba mi někdo poradí. Na závěr chci říct, že když mi auto nejede a je zde autopilution faul, tak stačí otevřít kapotu , odpojit ty podtlakové hadičky na elektromagnetickém ventilu, něco klapne a auto zase jede v pohodě. Takže raďta. Díky.
  3. zdenek.sadilek

    závada motoru

    A to sítko je tam kvůli tomu, aby se tedy sál čistý vzduch, nebo je tam na něco jiného. Když jsem se díval na příspěvky k P 406, tak na těch elektromagnetických ventilech ty filtříky nebyly.
  4. zdenek.sadilek

    manuál 307

    Musel bych to posílat po částech - ukázka.
  5. zdenek.sadilek

    manuál 307

    Mám celý manuál na 307 a 607 ještě zjistím jak to poslat.
  6. zdenek.sadilek

    závada motoru

    Chtěl jsem se zeptat. Na pravém elektromagnetickém ventilu, který ovládá obtokový ventil nemám ten filtřík, který je pod těmi hadičkami. Všiml jsem is toho až teď. Při bežícím motoru jde cítit jak z toho otvoru , kde filtřík chybí je podtlak. Myslíte, že je to problém, když tam ten filtřík není.
  7. První ventil zepředu motoru směrem z leva ovláda turbo,druhý ventil ovláda ventil EGR , třetí ovláda klapku EGR,čtvrtý, který je při vzduchovém filtru ovláda obtokový ventil. Tak to mám já na Peugeot 307 2 HDi. Všechny elektromagnetické ventily mám stejné. Byl jsem na opravě a známého a nejsem si jist jestli jsou všechny ventily správně zapojeny. Tedy ty hadičky, které jdou do ventilů. Nemá někdo schéma jak jsou přesně ty ventily napojeny. Vím, že jsem amatér, na co přesně slouží obtokový ventil.
  8. zdenek.sadilek

    netahne, po chvili se rozjede

    Kolik stála celková oprava, mám podobný problém.
  9. A ty 4 - ři elektromagnetické ventily, které jsou zepředu u motoru jsou na co. Vedou z nich stejné trubičky od posilovače .
  10. Moc pěkně nafocený, akorát nevím jestli to má stejné i 307 HDi 2,0.
  11. Také si přimlouvám za nafocení. Díky.
  12. zdenek.sadilek

    Peugeot 307

    V servisu jsem ještě nebyl. Ale pamatuji si, že když mi auto poprvé opravovali, tak na prvním elektromagnetickém ventilu při pohledu zepředu, těsně pod vzduchovým filtrem byla oddělaná ta spodní hadička a jelo to. Tak jsem tu hadičku teď taky oddělal - vede od posilovače a je tam podtlak. Hadičku jsem normálně sdělal, zaslepil šroubkem a auto normálně jede. Ale nevím jestli to jede právě proto. Díval jsem se a mám tam 4 elektromagnetické ventily a nevím vlastně který je který. Jinak jsem dnes jel do Olomouce a auto jelo úplně super, byl jsem nadšenej a říkal jsem si, kdyby to tak jelo pořád.
  13. zdenek.sadilek

    závada motoru

    Je to dobré téma, ale mám problém. Mám Peugeot 307 2,0 HDI a všechny stejné problémy. Jenže, když se dívám na motor, tak je tam těch elektromagnetických ventilů nějak moc-asi 5. Odpojil jsem hadičku od elektromagnetického ventilu, který je nejblíže ERG ventilu a zaslepil šroubkem. Zatím to jede, nic neukazuje, ale nejsem si jistý, zda jsem zaslepil tu správnou hadičku. Když jsem jí zkoušel , tak je v ní podtlak, ale je napojena ještě na další hadičky takovýmy " T éčky " . Takže nevím.
  14. zdenek.sadilek

    Peugeot 307

    Díky, zajedudo servisu na autodiagnostiku a ozvu se jak jsem dopadl. Zatím díky za reakci na můj dotaz.
  15. zdenek.sadilek

    Peugeot 307

    Máte pravdu je to motor HDI 80 Kw. A opravdu se rozvítí autodiagnostika. Problémy vždy nastanou, když přijedu třeba ke křižovatce a nechám auto na volnoběh, po chvíli se rozsvítí autodiagnostika a už to prostě nejede. Také se někdy stane, že autodiagnostika nesvítí, ale musím párkrát prudce hrábnout po plynu, aby auto jelo normálně. Ale jak říkám vždy se to rozsvítí jen při volnoběhu , nebo malých otáčkách. Při plném výkonu nikdy, to je pohoda. Jinak stále spotřeba 5,5 litrů nafty, takže paráda. Jezdím vzdálenosti max 30 km. Někdy se stane, že při rozsvícené autodiagnostice, když tedy auto nejede jak má , tak se rozsvítí i ABS a EPS, že je faul. Nejhrší však je, že někdy svítí autodiagnostika a auto normálně jede. Potom zastavím, znovu nastrtuji a autodiagnostika zhasne a auto jede. Prost pakárna.
×
×
  • Vytvořit...