Přejít na obsah

STANDA100

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

O uživateli STANDA100

  • Datum narození 12. leden

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308
  • Rok výroby
    2015

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Bruntál
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

STANDA100's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. STANDA100

    spojka

    Prosím o radu. Mám Peugeot 308SW r.v. 2015, Už delší dobu mi občas zůstává vyset spojkový pedál cca 4 cm před koncem. Jako by se přilepil. Myslel jsem si že se mi zasekává o koberec. Nemá to žádný vliv na funkčnost spojky, neprokluzuje a funguje jak má. Jenom se občas nevrátí na doraz.
  2. S navigací u Peugeotu už jsem se vyškolil. Mám Peugeot 308 SW r.v. 6/2015. Na webu Peugeot jsem si vloni našel tabulku dle typu a roku výroby, kde mi uvedlo, že mám v autě VIP NAV +. Objednal jsem si ji u nejmenované společnosti( ne Peugeot - tu stojí jednorázová aktualizace 4500,-Kč) A nefungovala. Asi po pěti měsících jsem se vrátil na webové stránky a tabulka tam již nebyla. Zato vyhledávání podle vin. Pak jsem zjistil že mám ve vozidle navigaci SMEG. bylo tam dělení rok výroby do 9/2015 a od roku výroby 9/2015. psali počátek záruky do a po uvedeném datu.
  3. STANDA100

    Záruka na vozy Peugeot

    Za normálních okolností je mi jasné, že náplň zaplatím, ale podle mne je nesmysl, aby náplň klimy zmizela za necelé tři roky. Nějaké ztráty provozem můžou být. Nejde kompresor, takže buď závada, nebo je klima úplně prázdná a to musí mít taky nějaký důvod. U předchozího auta při čištění klimy byla náplň i po šesti letech téměř beze ztrát. No uvidím co mi řeknou v servise. No i tak dík za reakce.
  4. STANDA100

    Záruka na vozy Peugeot

    Našel jsem na internetu, že většina aut vyrobených po roce 2014 má chladivo HFO-1234yf, prý šetrnější k životnímu prostředí , ale podstatně dražší 7 - 9,- Kč za gram. Evropská unie rozhodla pod přísnýma pokutama. . Já jenom doufám, že mi to v servise dají do kupy v rámci záruky.
  5. STANDA100

    Záruka na vozy Peugeot

    údajně je od roku výroby 2015 nová ekologičtější náplň a ta tolik prý stojí, taky mě pěkně s tou cenou dostali.
  6. Mám vozidlo Peugeot 308 SW r.v. 6/2015. První teplý víkend a zjistil jsem, že mi nejde klimatizace. Fouká jenom vlažný vzduch a zřejmě ani nesepne. Myslím si, že je nesmysl, aby po necelých tří letech byla náplň klimatizace prázdná, pokud tam není jiná závada. Při objednávce ve značkovém servisu mi předběžně řekli, že náplň stojí 6000,- Kč. Mám na vozidlo sjednanou servisní smlouvu Optiway Garance do 2020 a myslím si, že by případná oprava měla být v rámci záruky pokud tam neřádila kuna, nebo něco podobného. Nemáte někdo zkušenosti se zárukami u Peugeotu.
  7. STANDA100

    Aktualizace map

    Zdravím všechny. S aktualizací navigace jsem si zažil své. Mám 308 SW 1.2 r.v. 2015. Za aktualizaci map chtějí v autorizovaném servise okolo 4500,- což je darda. Hledal jsem proto levnější možnost. Na stránkách Peugeotu jsem si v loňském roce našel tabulku, kde bylo po zadání modelové řady a roku výroby napsáno, že má navigaci VIP NAV. proto jsem si ji objednal za cca 2200,- Kč. Po půlroce problému s aktualizací jsem se vrátil na stránky Peugeotu.com kde jsem si chtěl najít v tabulce jestli jsem se nesplet. Zjistil jsem že tabulka tam již není, ale vyhledávání bylo přestaveno dle vin vozidla. Po zadání vin jsem zjistil úplně jiné informace, které tam před půl rokem nebyly. Mám vozidlo vyrobeno 6/2015. Na aktualizovaných stránkách jsem zjistil, že vozidla byly rozděleny na do 9/2015 a nad 9/2015 a já mám ve vozidle navigaci SMEG. Takže vyhozené peníze. Vůči zákazníkovi je nefér že vozidla r.v. 1/2016 již mají tuším 3 aktualizace zdarma a v r.v 2017 doživotní. Na to, že se mapy aktualizují cca co půl roku je 4500,- moc. Ty peníze bych dal, kdybych si tím koupil doživotní a ne jenom jednorázovku. Jinak s autem velká spokojenost.
×
×
  • Vytvořit...