Přejít na obsah

Peugeot 309 Graffic

Uživatel
  • Počet příspěvků

    17
  • Registrace

Vše od uživatele Peugeot 309 Graffic

  1. Čaká ma oprava zadného blatníka, kedy bude potrebné odstrániť pôvodnú nálepku na ľavom zadnom blatníku. Originálnu sadu 8659 Y1 v Peugeote nie je možné objednať. Vedeli by ste poradiť kde zoženiemdanú nálepku, prípadne nemá niekto nálepku na predaj? Vďaka
  2. Pri detailnejšom pohľade na systém zadných bŕzd som zistil, že 309ka nie je vybavená záťažovým regulátorom. Po výmene zadného brzdového potrubia, kompletnej supersady vzadu a predných bŕzd vpredu 309ka brzdí ako nová. Akú farbu používate na brzdové strmene, resp brzdové kotúče?
  3. Záťažový regulátor je vo výbave mojej 309ky, ako zistím,že je funkčný. Samostav je nastavený na minimálne roztiahnutie čeľustí. Pri odvzdušňovaní som si všimol nečistoty v nádržke pre brzdovú kvapalinu, nemôže nedostatočný brzdný tlak byť spôsobený upchatým brzdovým potrubím?
  4. Akú funkciu spĺňa ten záťažový regulátor? Kde ho najdem?
  5. Ahojte, pri kontrole na brzdovej stolici bolo zistené, že zadné bubnové brzdy nebrzdia. Ručná brzda funguje bez problémov, predné brzdy pri prudšom zošliapnutí sa štandardne zablokujú.Rozobrl som zadné bubny, obloženie je dostatočné, valčeky fungujú správne, samostavy vyzerajú byť vporiadku. Systém som niekoľkokrát odvzdušnil ale výsledok stále rovnaký - po namontavaní kolesa a šliapnutí na brzdu s koleso rukou pootočím. Jedná sa o brzdy Girling. Kde môže byť problém?
  6. Zvládnem výmenu zadných tlmičov na 309 D 1,8 svojpomocne v domácich podmienkách, alebo budem potrebovať nejaké špeciálne náradie? Tlmič držia 2 skrutky, avšak v publikácii Jak na to po montážii je potrebné zadnú časť 309ky stlačiť tak aby vzdialenosť medzi skrutkami predstavovala 288 mm. Je potrebná táto úprava?
  7. Koľko oleja by tam malo byť? Je tam nejaká mierka?
  8. Po dlhšom pátraní som spomínanú publikáciu našiel, niekomu to určite pomôže: https://uloz.to/!wmmZFf8y/peugeot-309-rar
  9. Ak som správne pochopil po odskrutkovaní dvoch skrutiek, ktoré držia celý svetlomet potiahnem samotný svetlomet od karosérie von a následne odcvaknem krytku na jazýčkoch. Nenapadlo ma, že sa odmontováva celý svetlomet
  10. Ako na výmenu popraskaného remeňa vákuovej pumpy? Stačí povoliť napínaciu skrutku na pumpe na obr a následne vymeniť remeň? Treba na niečo dávať obzvlášť pozor?
  11. Pri pokuse o výmenu žiarovky obrysového svetlometu som v polceste zostal zaskočený. Po odskrutkovaní dvoch trojuholníkových plastových matíc som demontoval plastový kryt obr 1. Následne som zatlačil jazýčok sivého krytu obr 2. Nuž a v tomto mieste som sa zasekol, pričom neviem ako demontovať tento sivý kryt, keďže je blokovaný závitmi, na ktorých bi umiestnené spomínané skrutky. Ako ďalej?
  12. Neviem, či je to problém len mojej 309ky, ale pri prejazde nerovností počuť z plastových obložení karosérie rôzne pazvuky a vŕzganie. Skúšal som vytlmiť tieto plasty, ale veľmi to nepomohlo. Pripadá mi to akoby tie plasty boli vekom a pôsobením slnka zostarnuté, možno aj preto tie pazvuky. Ako sú natom vaše 309ky?
  13. Meniť viskozitu asi nemá zmysel? Jedine ak by som chcel jazdiť aj v zime?
  14. Ahojte, aký motorový olej odporúča výrobca pri tejto motorizácii? Predchádzajúci majiteľ podľa štítku použival olej Dynamax M7ADX viskozity 15W40. Olej plánujem meniť raz ročne, pri nájazde do 8.000 km ročne, v zime auto nebude jazdiť.
  15. Ahojte klubáci, nakoľko som sa stal čerstvým majiteľom tohto modelu a rád by som si niektoré veci poopravoval sám zišla by sa mi táto publikácia. Ak môžem poprosiť o zaslanie emailom, prípadne odkaz na link veľmi by mi to pomohlo. Ďakujem
×
×
  • Vytvořit...