Přejít na obsah

VyvrHell

Uživatel
  • Počet příspěvků

    34
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308
  • Rok výroby
    2009

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Valachy
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

VyvrHell's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Zdravím všechny. Cukání se mi nepodařilo vyřešit, tak žádám někoho kdo má diagnostiku Lexii v okolí Valašského Meziříčí a umí s ní pracovat, tak ať se mi ozve. Potřeboval bych zjistit jaký snímač je v háji. Protože u 90% jízd to škube a u 10% auto jede normálně. Čeká mě STK, tak bych to potřeboval pořešit. Normální diagnostika nic neukáže. Díky, moc.
  2. Ahoj. Řeším stejný problém se stejným motorem. Dle diag vše v cajku a škube to někdy více, někdy méně. V pátek mi v servise zjistili, že turbo tlačí místo 1,5 atm jen 0,5 atm, takže mrkni na to i u sebe...
  3. Tak jsem byl v pátek na diagnostice a ta neukázal nic, proč to auto cuká. Jen při měření tlaku za turbem mám místo 1,5 atm jen 0,5 atm, takže to zřejmě bude příčina. Máte někdo zkušenosti se špatným turbem a jeho důsledky?
  4. Tak mě naštěstí auto do nouzáku nepadá, ale to cukání do 2100ot/m mě celkem štve. Asi bych zkusil vyměnit ten regulátor tlaku paliva, ale nechce se mi ho kupovat, když nevím jestli to pomůže... Tak kdyby šlo si ho od někoho půjčit a vyzkoušet...
  5. Ahoj všichni. Vlákno je mrtvé a rady jsem se nedočkal. Auto mi stále škube a nevím co s tím... Fakt nikdo podobné problémy neřešil a nevyřešil?
  6. Po výměně nového EGR, jsem to s mechanikem projel s napíchlou diagnostikou a vše kromě trošku zvýšené hodnoty na jednom vstřiku bylo OK. Jinak diagnostika nepsala nic.
  7. Originál EGR tam nemám. Ale ani žádný šmejd. Šel jsem zlatou střední cenovou cestou. Jinak motoru je jedno jestli je teplý, nebo studený škube to pořád. Dělalo to předtím, než jsem ho nechal vyměnit, kvůli závadě co jsem popsal výše a dělá to i po výměně. VIN mám VF34H9HZH55331823. Díky za snahu pomoct.
  8. Ahoj. Ty máš v nádrži podávací čerpadlo, nebo ne? Já u svého auta ho nemám. Taky jsem někde četl, že by to mohlo být čerpadlo common-rail, ale jestli to pomohlo jsem se nedozvěděl. Takže jestli to budeš zkoušet a budeš ho měnit, tak určitě pak napiš zkušenosti jak jsi dopadl.
  9. No právě, není to pokaždé. Když tomu roštnu a držím otáčky nad 2100, tak to cukne při jedničce, max. dvojce a pak už ne. A pak když to moc nehoním a točím do 2000, tak to cuká na všechny stupně. Vůbec nechápu...
  10. Tak jsem to prohnal, otevřel kapotu a po smradu z výfukových plynů ani památka. BTW, při výměně EGR byly v diagnostice načteny nové referenční hodnoty. Byl jsem u toho. Ještě jak jsem včera jel, ta jsem stáhnul okno, vypnul rádio a poslouchal co dělá motor pod kapotou, a když to cukalo, tak jako by chtěl na chvíli vypnout motor a pak to znovu naskočilo. Potřeboval bych to vyřešit rychle, protože si myslím že u těchto rázů půjde dvouhmota do kytek.
  11. Jo, auto se tak nějak chovalo neklidně jen při regeneraci. Postupně a těsně před tím (1000km) než klekl EGR to škubalo. Výpis z diagnostiky: chyby P1451, P0405, P0490, P1459, P2143, P0401. Vše spojené s EGR. Takže výměna za nový EGR - škubání zůstalo, a chyby nejsou žádné. Žádného smradu ze spalin jsem si nevšimnul. Zkusím to očichat dneska.
  12. Mám 16V s FAP. Před tím než klekl ten EGR ventil tak mi taky auto mírně škubalo jen při regeneraci. Díky, za tipy, co je zbytečné prověřovat a měnit. Nechci to dávat do origo servisu k měničům součástek, vypláznul 20 litrů a bez vyřešení. Dostal jsem tip, že by to mohlo být podtlakové ovládání naklápění lopatek turba, ale nechce se mi věřit, že by turbo tak rychle reagovalo, že mě to škube i 2x za vteřinu. Ani nevím kde ty hadičky mám hledat. Taky jsem si všimnul že když vystupuju z auta, tak dostanu pecku od elektřiny, když se dotknu dveří. Nevím jestli to je statika, nebo to někde probíjí, ale předtím to nedělalo. Hledat někde prodřený drát je nad moje síly.
  13. Zdravím. Už jsem tu pal několikrát do jiných vláken, ale odpovědí jsem se nedočkal, tak zakládám nové. Vím že se to tu řeší dokola, ale řešení není vždy jednoduché a stejné. Mám P308SW 1,6HDi 80kW 6kvalt. Před zimou mi auto začalo škubat při jakémkoliv zařazeném stupni do 2100ot/m při mírném přidávání jako by mi někdo šlapal na brzdu i 2x za vteřinu. Vyměnil jsem všechny filtry - bez změny. Diagnostika nic nezjistila až do doby, než mi to vyhodilo hlášku depollution.... a rozsvítila se kontrolka motoru. Zajímavé bylo, že cukání auta přestalo. V servise načetli několik chyb kolem EGR ventilu. Jelikož nemá smysl tento ventil čistit, koupil jsem nový a myslel jsem že bude po problému. Ale není. Auto škube stále. projeli jsme to s live diagnostikou a ta nic nezjistila. Jen jeden vstřik mírně tlačí více, ale prý je to v normě. Pak jsem zkusil natankovat plnou Vervy. Cukání se zmírnilo, ale nezmizlo. Teď jsem natankoval jinde a auto s sebou hází jako hrom i s přilitím aditiv. Včera jsem zkusil odpojit váhu vzduchu. Auto jelo krásně klidně od nízkých otáček bez sebemenšího záškubu. Jel jsem po obchodech. Na třetí nastartování se objevila hláška depollution ... a rožla se kontrolka motoru. Auto žralo tak o 2 litry víc. Než jsem dojel domů, tak jsem zapojil znovu tu váhu a auto okamžitě začalo cukat. Tak jsem si říkal že to bude na 100% váhou. Ještě včera jsem sehnal jinou, vyměnil a nechal v servise vymazat chyby. Hned jak jsem se rozjel auto začalo škubat. Už si fakt nevím rady a děkuji všem za pomoc.
  14. VyvrHell

    Cukání HDi

    Zdravím všechny. Rád bych věděl jak tady kdo vyřešil problém s tím cukáním. Mám úplně ty samé symptomy. Měněný EGR, protože mi auto spadlo do nouzáku a všechny chyby byly okolo EGR, STP jsem pročistil vstřiky a teď jsem natankoval Vervu a pořád to cuká do 2000ot/m. Jak na to šlápnu víc, tak to jede normálně. Ještě mám problém, že mi auto někde probíjí, protože při vystupování Vždycky dostanu pecku jak hrom. Tak jestli to s tím nějak nesouvisí. Podle diagnostiky je všechno po výměně EGR v pořádku. Díky, za rady.
  15. VyvrHell

    Jaký FAP filtr

    Podle servisky jsou dělané v 75tkm. Nevím proč tak brzy. Třeba měla nějaká série problém s rozvody, tak je svolávali do servisu na výměnu. A teď, když se to bude rozebírat, tak to budu dělat komplet, ať něčeho v budoucnu nelituju.
×
×
  • Vytvořit...