Přejít na obsah

IIKarolII

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

O uživateli IIKarolII

  • Datum narození 30.4.1995

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 405
  • Rok výroby
    1994

Profilové informace

  • Pohlaví
    Žena
  • Město
    Kladno
  • Stát
    Česká republika

IIKarolII's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

1

Popularita

  1. IIKarolII

    Starej mazlík 405

    Háčku promiň, že ti to tu spamuju. Kolik si najezdil za ty 3 roky s těma sachs? (Já mám svou 405tku asi 2,5 roku a za tu dobu jsem najela max 6 000 km. ) Četla jsem, že kapalinové jsou vhodnější na české děrované silnice, že vydrží víc a že jsou snad měkčí, vhodné pro nezávodníky jako jsem já Plynové jsou prý vhodnější na neděrované silnice, spíš pro závodní styl jízdy, líp drží v zatáčkách a tak. Takže myslím, že by mi mohli stačit ty kapalinové.
  2. IIKarolII

    Starej mazlík 405

    Tak jo, děkuju a ještě se chci zeptat, rovnou koupit i nový prachovky ( ochranná sada proti prachu) že? A u toho horního uložení píší: uložení tlumiče - opravná sada Je to to správné? Nebo ještě něco jiného? Popřípadě, máte tu někdo dobré zkušenosti s nějakými tlumiči? Koukala jsem a podle toho co jsem četla, tak vybírám mezi Schas a Kayaba, i když místy v diskuzi co jsem četla, tak taky špatné zkušenosti, tak nevím, kterou značku koupit. Uvažovala jsem nad těmito Tlumič pérování SACHS 110 897 (Super Touring), jsou teda olejový a né plynový. Klidně mi poraďte lepší, budu ráda.
  3. IIKarolII

    Starej mazlík 405

    Dobře děkuji, mám špatné jen přední tlumiče. Ještě u těch tlumičů píšou pro vozidla s vyztuženým podvozkem a nebo pro vozidla bez vyztuženého podvozku, tak nevím který, mám Peugeota 405 1.9D 51Kw rok výroby 1994. Jinak předpokládám, že musím pořídit tlumiče s tlakem oleje a ne s tlakem plynu? Raději pořídím celé horní uložení ať mám klid, když už se to bude dělat, ale děkuji za upozornění, že stačí vyměnit jen ložisko.
  4. IIKarolII

    Starej mazlík 405

    Tak jsme dneska měnili ze zimního obutí na letní a mám problém Nejspíš mi odešli tlumiče pérování, byli od oleje, takže budu muset nechat vyměnit, jen bych potřebovala radu co všechno je k tomu třeba? Jestli samotný tlumič pérování, nebo i ta pružina a jestli se mění i s tím něco a tak. Předem díky, v autech se moc nevyznám, tak budu ráda za každou radu.
  5. IIKarolII

    Starej mazlík 405

    Právě jsem koukala na recenze a byli celkem fajn, ty Bosch Aerotwin otázka je jestli nekecaj, já měla vždycky šmejdy který stírali jako když nestírali, tak jsem si řikala, že bych si mohla udělat radost a konečně koupit nějáký, se kterýma uvidim na cestu až bude pršet :D
  6. IIKarolII

    Starej mazlík 405

    Můžu se ještě zeptat co by jste mi doporučili za stěrače, aby něco vydrželi a dobře stírali, ale aby nebyli extra drahý? Pokud takový existují Našla jsem takovýhle ale asi by byl trošku problém s odstřikovací lištou, jak a kam přichytit : http://sterace.heureka.cz/bosch-aerotwin-550-plus-530-mm-bo-3397118906/ A nebo ještě tyhle s předmontovanou odstřikovací tryskou, otázka je, zda by mi tam pasovala : http://sterace.heureka.cz/bosch-twin-sada-550-plus-550mm/#section Sama bych se asi přiklonila víc k Bosch aerotwin, ale nevím jestli je v nich nějáký velký rozdíl, ale kupovat sadu se starline za 50 Kč asi nemá ani význam
  7. IIKarolII

    Starej mazlík 405

    Tak to je super díky moc alespoň nebudu muset schánět rozpár
  8. IIKarolII

    Starej mazlík 405

    Můžu se Vás tu zeptat? Na mé 405 jsou přední stěrače 480mm+520mm, je to správně? nevím jestli to původní majitel nevyměnil a nedal tam jen co měl, popřípadě pasují tam 550mm+550mm? zdá se mi že budou moc dlouhý, ale všude píšou že pasuje na 405, tak se radši zeptám odborníků.
  9. IIKarolII

    Peugeot 405 1.8 GR

    To chápu, moje 405 byla první auto mého bratra, ale pak mu nestačil výkon, tak si pořídil silnější a mně jí prodal, takže i moje první auto Je to rodinný mazlík, jen mě mrzí, že moc nevím, jak se o něj pořádně postarat. Přemýšlím, že ho nechám v servisu nebo od nějákého známého prohlédnout, aby mi řekl co by bylo třeba udělat. Já za dva roky najela zhruba 5000 km což taky není nic extra, bohužel nemám garáž, tak ho nemůžu schovávat před počasím.
  10. IIKarolII

    Peugeot 405 1.8 GR

    To je super, já se o tu svou 405 bojím
  11. IIKarolII

    Peugeot 405 1.9D "Bohuš"

    Umřela jako hrdina. Zachránila 5 životů + dvě kočky. Mám taky 405, je to super auto.
  12. IIKarolII

    Starej mazlík 405

    Ahoj, jsem tu nová, mam taky Peugeota 405 jsem ráda, když vidím ještě tyhle auta "živí" bohužel já si na něm sama neudělám skoro nic, nerozumím tomu, máš můj obdiv, jak si na tom všechno uděláš sám. My předloni na STK neprošli kvůli prasátku ( to jsem pak nechávala vyměnit jednoho známého, tak na druhý pokus jsme STK dostali.) A letos kvůli tomu, že byli špatné manžety a čepy, světla svítila moc nahoru i přestože byli v servisu na seřízení a ohlému plechu v prahu u zadního kola (ale to říkal, že není tak závažný a že mi to možná ohnuli umělci v servisu.) Před STK jsem kupovala nové kotouče a brzdové destičky (to mi montoval bratr.) Divili jsme se, že jsem s tim ještě dokázala zabrzdit v jakém to bylo stavu před výměnou. Ještě jsme se známým dávali do dveří u řidiče motorek k centrálu ale nakonec jsme museli dát celý zámek, protože v tom mém byl vykuchanej ten centrál a v zámku to bylo tak vylomený, že tam novej motorek nedržel. Pak jsem ho dala do servisu na odvzdušnění brzd, výměnu oleje, brzdovky, opravení ruční brzdy (ta mi už asi rok nebrzdila.) Pak jsem měla asi ještě nějáký zkrat, možná pojistky nevím, zadní leví světlo mi problikávalo, když jsem blikala že odbočím a blikali mi i světýlka co osvětlujou SPZ. Myslela jsem že opravy mám za sebou a nakonec po tý první STK jsem to musela dát znovu do servisu, tentokrát jinam, protože tam kam jsem jezdila už auto nedám. Ale konečně mám zase STK z krku, časem bych ho chtěla dát do super stavu, ale bude to chtít hodně peněz
×
×
  • Vytvořit...