Přejít na obsah

daneste

Uživatel
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307
  • Rok výroby
    2004

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Bystřice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

daneste's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Tak tohle už se zdá být schůdnější ... zkusím, díky za tip.
  2. Po čase se vracím k tématu zatékání do izolace. Ještě jsem se neodhodlal k vlastnoručnímu zásahu, protože z toho mám trochu obavy, ale ptal jsem se, jestli by mi to neudělali v autorizovaném servise. Odmítli se slovy, že by se pak obtížně měnilo čelní sklo, že by to nešlo vyndat. Oni to prý řeší tak, že tu izolaci prostě u starších aut odstraní, že prý se to na hlučnosti v kabině nijak nepozná. Tomu ale nějak nedokážu uvěřit. Jen tak pro nic za nic tam ta izolace přece přicvaknutá nebude, ne? Mám trochu vítr z toho lepení černého lepidla na sklo. Moc si nevěřím a mám strach, že když ty věci u relativně starého auta odšroubuju, už je nedám zpátky. Tak mě ještě napadlo, jestli by nefungovala nějaká verze s čirým silikonem, který by se jenom natlačil pod ten plast ... Nebo třeba - čistě teoreticky - verze s tavnou pistolí na plastové tyčinky. Tu mám doma. Jestli by se to třeba nedalo pod ten plast natlačit tou pistolí a jestli by to nedrželo... Nemá někdo náhodou nějakou praktickou zkušenost?
  3. OK, odhodlám se a půjdu do toho. Vytlačovacích pistolí na lepidla, tmely a silikony se mi doma pár válí, to by neměl být problém.
  4. ještě možná jeden doplňující dotaz k téhle problematice bych měl. Nějaký konkrétní tip na lepidlo na sklo byste náhodou neměli? Možná bych se na to teď o víkendu podíval trochu blíž...
  5. aha, takže ono se tím myslí ten "velký" plast, který zasahuje až do motoru ... já myslel, že se má sundat ta těsnící guma/plast, co je nalepená přímo na tom skle a ta se má na sklo nalepit.
  6. OK, je fakt, že když je to taková prkotina, můžu se o to pokusit sám. Jsem celkem manuálně zručný, ale většinou pracuju spíš se dřevem. Bastlení s autem není moje silná stránka. Nějaký přímý odkaz na popis postupu sundání toho krycího plastu by nebyl? Nebo přímo video? Zkoušel jsem hledat, ale nějak jsem se nedobral k uspokojivému výsledku. Předem dík.
  7. Děkuji extom86 za užitečné odkazy !! Přesně tohle jsem hledal. Takže řešení je nejspíš u autoskláře vyndat čelní sklo, vyčistit a znova nalepit... doma bych se do toho asi nepouštěl.
  8. Tak po bližší obhlídce to vypadá na únavu materiálu. Zdá se, že netěsní spodní guma kolem čelního skla. Má někdo představu, jestli se to dá nějak utěsnit, nebo je nutná výměna? A kolik by taková sranda stála? Díky za jakoukoliv informaci...
  9. Ano, vypadá to na tu gumu nebo plast. Je zvláštní, že jsem na internetu nenarazil na nikoho, kdo by řešil podobný problém.
  10. hmm ... díky za to video. Je fakt, že jsem tam měl trochu listí a jiného bordelu, ale zase úplně ucpané to nebylo, snažím se to čistit tak nějak průběžně....
  11. Zlozvyk z jiných diskusních fór :-) Teď ještě otázka, jestli ta izolace po vyschnutí zase ztvrdne, nebo jestli zůstane napořád takhle amorfní
  12. zkusím dneska až přijdu z práce. Musím si někde sehnat servisní příručku ... Zatím dík za komunikaci a za rady.
  13. no právě, a jsme zpátky u bodu č.1 ... vyřešit to zatékání. To zatím netuším, co způsobuje. Momentálně je ta izolace jak bláto ... doslova.
  14. Nejspíš ano. Minimálně ta jedna čelní (mírně napravo od uzávěru motorového oleje) ale stejně chybí. Problém je, že je dovnitř pod to čelní sklo fakt strašně blbě vidět. A to nemluvím o přístupu, nevím jestli tam vůbec nějak dokážu zalomit ruce. No bude to ještě sranda, nejsem žádný bastlíř :-/
  15. Můžu to zkusit sehnat. Je fakt, že 406-ka má kapotu obrovskou. Hlavně ale musím vyřešit to zatékání, tady bych uvítal nějaký tip, kde hledat. A taky, jak izolaci k té kastli přidělat...přilepit...?
×
×
  • Vytvořit...