Přejít na obsah

petrHJ

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

petrHJ's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. Zdravím vás, mám 406, r.v.2002, najeto 280tisíc, typ převodovky AL4. Před rokem jsem měl s převodovkou první vážný problém, začala často přehazovat do nouzového režimu a asi po měsíci auto přestalo jet, ačkoliv byl před tím olej kontrolován a diagnostika nic neodhalila, po otevření převodovky v servisu zjistily, že byla celá spálená. Podařilo se mě na vrakovišti sehnat celou převodovku a ve specializovaném servisu dali převodovku dohromady. Ale letos v létě opět začalo auto padat do nouzového režimu, až přestalo jet. V tom samém servisu po otevření převodovky zjistily, že je spálená jen dvě lamely, vyměnili i EMC Solanoid... Jenže auto po opravení jelo jen asi tři dny a opět přestalo.. To v servisu usoudili, že je třeba vyměnit hydroměnič, kupil jsme ho tedy u Peugeota, měnič nainstalovali, ale po týdnu auto opět začíná při přeřazování na nejvyšší rychlost padat no nouz.režimu. Jsem už z toho docela zdecimovanej a začínám přemýšlet o tom, zda by byla reálná přestavba na manuál. Auto je jinak naprosto ve špičkovém stavu. Nemáte někdo s tímto zkušenost nebo případně nevíte, jestli je to vůbec reálné. Případně v jakých cenových relacích by se přestavba mohla pohybovat? Díky moc za jakoukoliv informaci.
  2. petrHJ

    406 automat

    [ To petrHJ: Bohuzel ti nepomuzu a soucitim s tebou S kilometrama jsem na tom o neco lepe nez ty, ale ta prevodovka je i tak velkej strasak do budoucna. Tenhle tyden jsem byl v Jesenici a meli tam toho na pazouty dost, tak jestli jsi to jeste nezkousel tady je tel:602 670 439 Kdybys ten svuj proble vyresil at uz sehnanim toho dilu a nebo repasi tak dej urcite vedet. Hodne stesti. ..Díky za číslo, určitě dám vědět...
  3. petrHJ

    406 automat

    Zdravím, přidám svůj problém s automatem. Mám 406, r.v.2002, typ převodovky AL4, najeto už přes 250 tisíc. I přes pečlivou kontrolu stavu množství oleje mě před časem občas při jízdě začala převodovka padat do nouzového režimu (+ hlášení počítače, že je chyba na automat.převodovce), nejprve bez citelného prokluzování při přeřazování, posléze prokluzování již znát bylo. Diagnostika odhalila jen to, že je velmi malý tlak oleje v převodovce, ale množství oleje bylo přesně tak, jak mělo být. Tedy jsem zkusil jít přes snímač tlaku oleje, který se vyměnil, následně i řídící jednotka, ale stav zůstal nezměněn. Převodovka se tedy rozebrala a zjistilo se, že je úplně v pořádku, žádné spálené lamely či tak něco. Proto se domnívám, že to s největší pravděpodobností bude asi v měniči. Můj problém spočívá v tom, že jsem se ho pokoušel sehnat na spoustě vrakovištích, ale zatím bez úspěchu. Proto bych vás chtěl moc poprosit, kdyby jste někdo věděl, kde by sedal sehnat, byl bych vám velice vděčný. Děkuji!
  4. Prosím, nevěděl by jste někdo, na kterém vrakovišti bych mohle sehnat hydro měnič k automatické převodovce na 406ku (r.v.2002), stále na něj nikde nemůžu narazit. Teoreticky by měl pasovat i z Citroenu Xantie. Díky moc za případné typy!
×
×
  • Vytvořit...