Přejít na obsah

Spangler

Uživatel
  • Počet příspěvků

    198
  • Registrace

Vše od uživatele Spangler

  1. Spangler

    Klepani motoru 206 1.4 8v

    Proto se ptam, nejsem mechanik a nevim ze to muze byt tim - necham je zkontrolovat
  2. Zdravim, vcera jsem si vsiml divneho cvakani/klepani u me 206. Nikdy jsem to neregistroval, az vcera na volnobeh, kdyz jsem stal vecer vedle zdi a zvuk se odrazel do auta. Klepani/cvakani bych prirovnal ke zvuku hodin nebo mechanickeho casovace do zasuvky. Pri zahratem motoru je klepani trochu vyraznejsi, v aute ale neni slyset a pri vytocenem motoru neni slyset vubec. Olej mam meneny cca pred 11 tis. km, 10w40 - muze to byt tim? Menil mi ho nekdo jiny a nez pojedu na dalsi vymenu, rad bych si byl jisty. Nedavno menena zapalovaci rampa za Valeo, rozvodovy remen. Snad blize popise ten zvuk videa motoru za studena. Predem diky za jakekoliv info.
  3. Zdravím, při výměně zapalovací rampy mi v servise vyměnili svíčky a zdá se mi, že auto tolik nechce do otáček a je línější. Je možné, že na to mají vliv právě použité svíčky Bosch? Předtím jsem měl NGK, tak nevím, jestli je to jen můj mylný pocit nebo to skutečně může být znát a vyměním je opět za NGK. Zapalovací rampa byla měněna za Valeo. Předem díky za info.
  4. Voda urcite ne - je to suche, navic to cely vikend jezdilo a nikde to s vodou do kontaktu neprislo, motor je komplet suchy. Nevim jestli to treba nemuze byt spatnym ukostrenim
  5. Zdravim, dnes jsem nastesti kousek od domova musel Puga na chvili odstavit, protoze zacal z niceho nic hrozne cukat pri pridani plynu a ozyvaly se divne zvuky nekde od stredniho dilu vyfuku (pri rychlem pridani plynu ve volnobehu). Auto sem odstavil a pujde k doktorovi. Volnobeh trochu skakal, ale ted jsem jen auto preparkoval za roh a vse bylo zase normalni az na tikavy zvuk. Kazdopadne sem se trochu zdesil, protoze jsem se pro jistotu podival pod kapotu (nastartovany motor) a mezi vrchnim krytem motoru (jak se leje olej) a sanim nad nim neustale neco probijelo - to byl ten tikavy zvuk. Nemuze to byt duvod toho odpoledniho cukani? Zitra mam vezt auto do servisu, ale kdyz vidim ty \"vyboje\", tak by mozna bylo lepsi tahnout? Nema nekdo podobnou zkusenost nebo nejake doporuceni? Byl bych nerad, kdyby prevoz cca 10 km udelal jeste vetsi neplechu. Vyboje v motoru sem jeste nevidel
  6. Moc pekne, zvuk take super (potkal jsem te vcera na dalnici smer Brno, kdyz jsem drtil svych 55 kW). Jsem docela prekvapeny, ze zatmaveni zadnich svetel vypada v realu mnohem lepe nez na fotkach a to jsem zaryty odpurce
  7. Spangler

    Přední tlumiče P206

    Samozrejme, ze pruziny na to vliv maji velky, ale v aktualni situaci potrebuju nove tlumice, ktere kdyz uz, tak tvrdsi. Pruziny zatim resit asi nebudu, byt by to dolu jit mohlo... Diky kazdopadne za tipy, mrknu po tech cervenych Saschsech, ktere jsou o par penez drazsi.
  8. Ahoj, čeká mě pravděpodobně výměna předních tlumičů na P206 1.4i. Koukal jsem na plyno-kapalinove tlumice Sachs, Monroe a Kayaba. Mohl by mi někdo doporučit jakou značku vybírat? Chci něco, co rozumně vydrží a bude mít tvrdší charakter než originální tlumiče (proto plyno-kapalina). Předem díky za rady!
  9. Spangler

    Pug 206 1.4 8v (2007)

    Nesepne nic. Znamy (mechanik) kdesi zastoural sroubovakem a vystrikla kapalina, ale vychazim jen z toho, co mi rikal. MS
  10. Spangler

    Pug 206 1.4 8v (2007)

    Po delsi dobe opet mensi update, byt auto vypada porad stejne V pondeli jsem nainstaloval KN filtr do originalniho airboxu. Byl jsem k tomu trochu skepticky, ale musim zatim vsem doporucit. Zvuk se zmenil na vice hluboky a v otackach zni take lepe. Snad to neni jen placebo efekt, ale zda se mi, ze auto jde ochotneji do otacek a lepe za plynem. Z beznych servisnich ukonu jinaky meneny desticky (ATE). Stale ale resim problem s klimatizaci, ktery odkladam, dokud nejsou vedra. Pravdepodobne bude problem nekde v elektronice (mozna primo v palubovce u spinaciho tlacitka). Ventilator se neroztoci, kontrolka u tlacitka klimatizace sviti. Nikde nezaznamenan unik kapaliny, v obehu je porad tlak.
  11. Zdravim, vim, ze se to tady resilo uz mockrat, ale nenasel jsem pouzitelnou odpoved. Rad bych stavajici papirovy filtr vymenil za bavlneny filtr KN (pouze vymena originalni vlozky). Bohuzel zase narazim na komplikaci s rokem vyroby 2007 meho Pugu. Nemam airbox toho ctvercoveho tvaru, ale podlouhly. Podle AK to vypada na rozmer 354x102x50 mm (Filtron). Podle konfiguratoru na oficialnich strankach KN mi vypadnul filtr s oznacenim 33-2916, nicmene rozmery jsou jine (352x105x29) a navic, a to mi nejde do hlavy nejvice, ve vypisu vhodnych modelu aut je pouze 16v verze motoru. Ja mam ale 1.4 8v Resil jsem to s prodejcem 2Racing.cz a ten mi doporucil model 33-2844, který je pro Citroen C4, 1.4 8v. Rozdil v rozmerech je ale uz markatnejsi...delka je mensi o 1,6 cm a hloubka je stejná, tedy o 2,1 cm. Neresil nekdo podobny problem nebo mam dat na radu prodejce ci verze pro 16v je pouzitelna i na 8v?¨ VIN VF32CKFWA47707546 Moc diky!
  12. Spangler

    206 RC - Magic Blue

    Jednoznacne stribrne. Moc nerozumim trendu cernych kol, kdyz cerna opticky zmensuje a design kola navic uplne zanikne
  13. Vypada to moc pekne, zajimalo by me, jak to podvozkove funguje. Kazdopadne radiova antena tam je jak pest do oka
  14. Spangler

    Pug 206 1.4 8v (2007)

    Uplne jednoduse...prehledl jsem auto v mrtvem uhlu a menil sem jizdni pruh...
  15. Spangler

    Pug 206 1.4 8v (2007)

    Pug v plne forme. Bylo hnute i s pantem, takže neseděly dveře.
  16. Spangler

    Peugeot 206 - První láska

    Za mě obyč. Žluté mlhovky se mi nikdy moc nelíbily. A jak říká Eon, chce to nalepit zvlášť, aby to nebylo vidět.
  17. Ahoj, neni tu mezi cleny nejaky karosar nebo nekdo, kdo by mi byl podle fotek schopny poradit s opravou promacknutych dveri a blatniku po autonehode? Zajimalo by me, jestli je to nejak problematicke nebo to pujde vytahnout (PDR technologie?). Zaroven by me zajimalo kolik tak muzu cekat za opravu (asi bez laku, ten si zajistim sam). Pripadne doporuceni kam auto dat ve Zline a okoli? Fotky pred umytim a po umyti dveri: https://imageshack.com/a/fq8q/1 Diky.
  18. Spangler

    Pug 206 1.4 8v (2007)

    Ahoj, po delsi dobe opet nejake info. Minuly tyden vymenena spojka (praskla lamela), takze opet jezdime. Vcera bohuzel doslo k mensi nehode a v mrtvem uhlu jsem nevidel dodavku, ktera se o me otrela. Rad bych se zeptal, jestli nemate nekdo zkusenosti s opravou. Je jasne, ze se bude muset v tom miste lakovat, ale pujde to vytahnout nebo \"vyklepat\"? Pripadne jakou technologii mam hledat (PDR?). Idealne kdyby mi nekdo nekoho doporucil v okoli Zlina.
  19. Spangler

    Spojka Peugeot 206

    Tak to je slusny rozdil...uvdim co mi reknou za cenu v servisu.
  20. Spangler

    Spojka Peugeot 206

    VIN: VF32CKFWA47707546
  21. Spangler

    Spojka Peugeot 206

    Uvidim co zjisti...koukal sem jinak na Valeo tridilnou sadu u AK a meli ji tam za 4,8 tis. - v cem je tak velky cenovy rozdil?
  22. Spangler

    Spojka Peugeot 206

    A měnit se bude tedy celá sada nebo se mění jen ta lamela? Nikdy jsem spojku nevyměňoval a cenové rozpětí je hrozně velké...
  23. Ahoj, chtel bych se zeptat, kde bude nejpravdepodobneji problem - dnes jsem jel autem a na krizovatce mi z niceho nic zacala blbnout spojka. Problem se projevuje tak, ze se zmenil uplne chod spojkoveho pedalu - dole je jakoby tuzsi, nemam v nem vubec cit, spatne se radi vsechny rychlosti (nekdy lehce pres zuby, nekdy to tam zapadne, zpatecka jde nejhur). Navic vzdy pri vytoceni motoru nad 2,5 tis. to jakoby klouzne a motor se vytaci, aniz by auto jelo. Muze to byt treba spatnym lankem nebo se mam pripravit na spojku? Auto je uz v servisu, ale rad bych vedel, co me muze cekat. Auto ma najeto 75 tis. km, spojku sem takto brzo necekal, i kdyz je to relativni... Diky za info.
  24. Zdravim, vcera vecer mi nejaky kr*ten na aute chtel urval zadni sterac, nastesti to odnesla jen plastova krytka sroubu. Chtel jsem se zeptat, jestli tam nema byt jeste nejaka spona nebo na cem vlastne ten kus plastu drzi - jde mi o to, jestli to bude stacit prilepit nebo jeste neco dokoupit. Zda se mi, ze na te plastove krytce jsou vylomene nejake uchyty, za ktere to muselo na necem drzet, bohuzel jsem to nikdy nezkoumal, takze nevim. Nevite nekdo co a kde dokoupit nebo jen prilepit? [upravil dne 16/12/13 14:52 od Spangler] [upravil dne 16/12/13 14:53 od Spangler]
×
×
  • Vytvořit...