Přejít na obsah

L48

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 306
  • Rok výroby
    1999

Profilové informace

  • Město
    Levice
  • Stát
    Slovenská republika

L48's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. L48

    P306 r.v.1999 2HDI ,66 kW ,210000km -TURBO?

    Spoliehal som sa na mechanika.Zistil som to až keď som našiel bandasku v kufri a nepredpokladal som ,že by to mohlo robiť problémy.FAB tam nie je.K názoru ,že by viskozita mohla robiť problémy som prišiel až keď som si niečo naštudoval o turbe. Ďakujem za názor.
  2. Po výmene oleja TW40D5 TOTAL10w40 (doteraz som používal Valvoline 5w40 )počujem z priestoru motora nejaký kvílivý zvuk.Niekedy viac, niekedy menej.Po vypnutí motora a znovu naštartovaní to prestane ale po čase sa to znovu objaví. Zaujímavé je ,že viac to počuť v kabine ako vonku.(čerpadlo v nádrži to nerobí).Mechanik mi hovorí že odchádza turbo (hadica prasknutá nie je) .Auto má 16 rokov a moc sa mi do toho investovať nechce.Nemôže byť príčinou nižšia vizkozita oleja a tým spôsobené horšie mazanie turba? Ďakujem za názory.
  3. L48

    P306 r.v.1999 2HDI ,66 kW ,206000km

    Ahojte - ďakujem radim a MILAN za rady. Rozvody som menil pri kúpe mám na nich ubehnuté skutočne cca 100000km. Repas zadnej nápravy mi navrhol mechanik na základe môjho popisu ako som uviedol vyššie bez nejakej kontroly.Ten kvílivý zvuk (z turba ?) skutočne počuť najmä pri studenom motore.Niekedy stačí vypnúť a znovu naštartovať a už to nie je tak počuť a tiež pri nahriatom motore a viac to počuť vo vnutri ako vonku. Ale ja som na tom najazdil 100000km a citim,že ten zvuk motora je iný.Zaujímavé že mi to začalo robiť po výmene oleja pred cca 1000km. Olej TWD5 TOTAL 10w40.Môže to mať súvis?Pokiaľ sa týka mechanika-myslím ,že sa vyzná sa hlavne CITROEN A PEUGEOT ale sa mi zdá ,že v poslednej dobe by robil radšej väčšie opravy. Podľa jeho doporučení : rozvody - 200€.repas turba 200€,repas napravy 300€ t.j. 700€. Za to to auto ani nepredám. Dám si to posúdiť ešte u iného odbornika.Ďakujem za inšpirácie.
  4. Potrebujem poradiť v 3-otázkach: 1.aký je optimálny interval výmeny rozvodov (na súčasných mám najazdených 100000 km)? 2.ako sa prejavuje opotrebovaná zadná náprava(normálna jazda-OK,pri prudšom odbočovaní vpravo vo vyššej rýchlosti (40-50km) počuť zo zadu nejaké buchanie ,pri parkovaní poloha kolies-OK 3.ako sa prejavuje porucha turba?Po naštartovaní počuť slabé kvíleni,po opätovnom naštartovaní to niekedy zmizne ,tiež pri zohriatom motore to nepočuť Doporučenie mechanika:vymeniť rozvody ,nápravu aj turbo. Voz slúži ako druhé auto v rodine a nechcem do neho vzľadom na jeho vek zbytočne veľa investovať. Poznámka :uvedené km sú na tachometry ,auto som nekupoval nové ,takže skutočnosť môže byť iná. Ďakujem za názory.
  5. Dobrý večer, myslím ,že táto téma tu už bola ale neviem to najsť.Potrebujem poradiť ako vymeniť poškodenú - ošúchanú guľu na na rychlostnej páke-P306. Nepoznám systém ako je upevnená (závit,poistka narazená ,nalepená?) a nechcem to znásilňovať. Prípadne či sa tam nehodí guľa z iného modelu P. Ďakujem
  6. P 306 - RIADENIE Po natočeni volantu sa volant nevracia do priameho smeru ale sleduje natočenie.Ložiská (myslím ,že sa to označuje - v závese tlmičov )boli vymenené.Keď som bol s tým v servise tak mi povedali že prečistili kardan riadenia.Chvíľu to bolo OK teraz sa mi to znovu opakuje. Čo s tým ďalej? Ďakujem za radu. [upravil dne 26/10/11 09:29 od Ferry]
×
×
  • Vytvořit...